Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 21:38, 22 maj 2016

Jana napisał(a)
zobaczyłam fotki, ale tam pięknie

Hej Jana, też tak myślę a zdjęcia nie oddają uroku tym bardziej takie zmniejszane. Bardzo tracą na jakości niestety.
Trochę zbliżeń też zrobiłam.
Dla Ciebie kuklik. Zauroczył mnie

21:49, 22 maj 2016
Ja bym nie spała z emocji.Niesamowite miejsce,jaka różnorodność roślin
Urzekła mnie fosa i te spływające z brzegu hosty do wody.
Pomysłowe hotele dla pożytecznych owadów ze starych pni,sagan z kamyczkami i w tle abisynka.Przepiękna kompozycja.
A co to za bordowe i zielone drzewka uformowane w kule ( str 17 zdj nr 12) i te drzewka kwitnące na fioletowo ( str 17 zdj nr 16) to lilaki?
Sprawdziłam ile to km od nas.Najpierw wyskoczyły mi Wojsławice koło Zamościa 450 km.Ale na szczęście to nie te.Te z Arboretum to około 280 km.Może przy okazji wyjazdu do Wrocławia byśmy tam pojechali,o ile rodzinka będzie chętna na zwiedzanie Arboretum.Plany na Wrocław są
21:51, 22 maj 2016
Kuklik w takiej ilości robi wrażenie,u mnie kępuszki malusie
Karol99 21:58, 22 maj 2016

Kuklik przepiękny.
ryska 22:08, 22 maj 2016

Hej Aniu. Spałam ale jak zamykam oczy to mam kolorowo
Spodobało by Ci się tam, smaczków w naszym stylu jest mnóstwo.
Te drzewa kuleczki to klony. Jakie dokładnie nie wiem.

Te fioletowe to lilaki. Cała rzeka lilaków a pomiędzy liliowce posadzone.
Na zdjęciach Sensation i Krasawica Moskwy.

Tego trzeciego nie pamiętam.

Zapach był obłędny. Nawet czuję go nadal. Och ta siła sugestii
ryska 22:13, 22 maj 2016

Aniu, Karolu ten kuklik wywarł na mnie niesamowite wrażenie. Myślałam do tej pory, że to taki zwykły kwiatek
A co powiecie na kielichowca?

Ivvvona 22:27, 22 maj 2016

Hej, Renatko, pewnie długo będziemy wspominać ten wyjazd. Przepiękne miejsce, pewnie jeszcze tam pojedziemy. Chciałabym zobaczyć te łany liliowców i inne zakamarki do których nie zdążyliśmy wczoraj zajrzeć.
Dziękuję za Twoje przemiłe towarzystwo
ryska 22:27, 22 maj 2016

Wypatrzyłam też fajne zawilce.

I rzadko spotykany, bardzo ciekawy krzew.

ryska 22:36, 22 maj 2016

Ivvvona napisał(a)
Hej, Renatko, pewnie długo będziemy wspominać ten wyjazd. Przepiękne miejsce, pewnie jeszcze tam pojedziemy. Chciałabym zobaczyć te łany liliowców i inne zakamarki do których nie zdążyliśmy wczoraj zajrzeć.
Dziękuję za Twoje przemiłe towarzystwo

Dziękuję Iwonko, to był dla mnie zaszczyt Też chciałabym tam jeszcze wrócić.
Wklejam klona, wraz z nazwą, który spodobał się Twojemu M.

Ivvvona 22:40, 22 maj 2016

Klon spodobał mu się na tyle że dzisiaj była dyskusja gdzie by można u nas takiego wsadzić. Ja oczywiście jestem przeciwna bo już dwa klony u nas padły, ale... chyba się ugnę