Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Leśne Wzgórze 21:55, 24 kwi 2016

Do góry

Ogród w Puszczykowie 21:50, 24 kwi 2016

Do góry
wietrzyk napisał(a)
tawuły Goldflame, kupione na jesiennej wyprzedaży

Ale mi się podoba ten pomysł. Tawułki w srodku a po bokach tulipany. Rewelacja! Wygląda jak intrygujący strumyk. Pięknie Asiu
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 21:48, 24 kwi 2016

Do góry
Dzień dobry Pani Danusiu.

Mam nadzieję że świerki do legionowskiego ogrodu dotarły bez przeszkód

Mam, podobnie jak tysiące czytelników pytanie.

Chciałem na tym skrawku posadzić coś kolumnowego, wysokiego. Myślałem o cisie lub np. śliwowiśni Nigra. Założenie jest takie że po obu stronach w równej odległości od furtki są die takie same rośliny. Czy to nie za mało ( 170 cm długości i 50 cm szerokości w najszerszym miejscu ) po lewej stronie na sadzenie drzewka lub cisu? Chciałbym aby tworzyły takie wejście do domu. Często widywałem to we Włoszech oczywiście z inną strefowo roślinnością. Muszę pamiętać o tej przesuwanej bramie oraz o tym że kawałek dalej rośnie dąb i sosna. Nasadzenia nie powinny być zbyt egzotyczne. Jałowce wszyscy na forum odradzają a na graby żona się nie zgodzi. Jestem też zafascynowany trawami

W założeniu jest również przyszłościowy żywopłot z cisa formowanego wzdłuż płotów tak jak Pani polecała)

Atacama pod lasem 21:47, 24 kwi 2016

Do góry
Witam
Wczoraj posadziłam 20 thui Smaragd i dzisiaj chodzę jak "maszyna krocząca" z Gwiezdnych Wojen.
Ogród w Puszczykowie 21:45, 24 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
A pokażesz trawnik po wszystkich zabiegach upiększających? Jaki nawóz stosujesz?

Reniu,
bardzo proszę, dla Ciebie specjalnie

po nawiezieniu i ostatnich deszczach trawnik powoli się zazielenia. póki co koszę co tydzień, na 2 poziomie kosiarki. tylko przy zejściu z tarasu mam gołe place. trawa była wydeptana zimą dosiewka nie wzeszła. myślę co z tym zrobić...

jeśli chodzi o nawóz Yara Mila Complex. Tylko na jesień daję Florovit z żelazem, ale nie za bardzo go lubię, bo bardzo pyli przy rozsypywaniu. Yara jest w kuleczkach, łatwo się go stosuje.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:44, 24 kwi 2016

Do góry
Dziękuję za wpisy nowych Gości, witam w moim ogrodzie

Dzisiaj było niezwykle zimno, przejmująco zimnoooo...

Włączyłam ogrzewanie podłogowe, bo Witek w polary zaczął się ubierać
Tylko zrobiłam obchód ogrodu..czy aby po ciemku dobrze pozmywałam nawierzchnie A gdzie tam, pozostawiałam, dlatego trzeba powtórzyć.

Teraz piszę artykuł o podniebnych warzywnikach Do numeru czerwcowego, wybaczcie więc, ale muszę. Wiem że dziś już nie skończę.

Słoneczko w południe Rzuca się cień na trawniku.

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:42, 24 kwi 2016

Do góry
Kasia już wiesz bo Mirella była niż ja to epimedium te żółte maleństwo również -kwiatek przy samej ziemi

Mirella niewielkie a takie urocze , o ile pamiętam to krokusy miałaś dużo szybciej teraz ja się wyrwałem do przodu
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:42, 24 kwi 2016

Do góry
Pawlus napisał(a)

Moje papuzie są ładniejsze

O gabionach własnej roboty już trochę czytałem, Sebek chyba sam robił zabudowę studni. Jak patrzę na ceny gotowych to za głowę można się złapać. 2, 3 metry idzie przeboleć ale nie tyle co ja mam...

Papużka Cię pozdrawia

A dziękuję, też ją pozdrów

No ja kiedyś z ciekawości sprawdzałem cenę gotowych to mało co mi oczy nie wylecialy z orbit
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:38, 24 kwi 2016

Do góry

Moje małe wielkie marzenie 21:34, 24 kwi 2016

Do góry
Nie wiem czy z tyłu czy z przodu, trzeba jej zostawić miejsce na koronę chyba

Tu gdzieś, moim zdaniem..
Ogród Agduli 21:33, 24 kwi 2016

Do góry

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 21:30, 24 kwi 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Było tez testowanie nowego tuneliku na pomidorki, i nasze do Was machanie!

Przy okazji informuję, że zaliczyłam pierwsze w tym roku grzybobranie!

Violu, Bogdanie do zobaczenia u mnie letnią porą! Albo i szybciej?
Dziękuję za miły dzień!

i Błażejek zdolny chłopiec
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 21:28, 24 kwi 2016

Do góry
Izuniu wcinamy ciacho na powitanie Hania tez miała swoje ze soba Ach ta Hania 
Rzezbiarz tez będzie ,trzymamy te drewienka jak będzie wiecej czasu to się wyrzezbi wlasnymi raczkami co do Smardzów ja nie byłam pewna ale jak HANIA powiedziała że Smardze to tak jest
Hania idzie na grzyby

Hania dumna wraca z grzybobrania
Ukojenie 21:28, 24 kwi 2016

Do góry
Sen zimowy?

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:25, 24 kwi 2016

Do góry
Gienie

I prezent od KAsi i Rysia przepiękna

i Zarcia - smutna po wyjeździe Gości

Kiedyś będzie tu ogród 21:24, 24 kwi 2016

Do góry
O przepraszam Iwonko, ale to było w formie pytania. Ja o siewkach nic nie wiem bo nie miałam. Robię dochodzenie dlaczego ich nie lubisz i chcesz eksmitować. Bo ja je zaprosiłam do ogrodu i nie chciałabym swojej decyzji żałować. Narazie mam 3 sztuki i aż poleciałam zobaczyć- rośną w siłę.

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:22, 24 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Już bym chciała mieć takie buksy dorodne. To se poczekam skoro od małych kikutów zaczynam
Dałaś mi do myślenia z tym trejażem. Jak róża pnąca ma być w środku rabaty to jakąś trzeba będzie jej podporę sprawić.
Jeśli znajdziesz chwilkę, czy możesz zajrzeć do mnie na str.3 w sprawie traw w różach?
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:21, 24 kwi 2016

Do góry
Kilka fotek ze słonecznej rabaty - huśtawka w kamyczkach. Buksy nie pocięte- Kasia miała mnie nauczyć ale nie było czasu
Nie widać na niej wiele, bo dużo bylin, traw, róż i hortek. No i brakuje tam klona palmowego na środku.
Leśne Wzgórze 21:21, 24 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Cześć Aniu
Fajnie, że wróciłaś Rośliny wszystkie żyją po zimie?

Hej Paulinko
Wymarzło mi jedynie Hebe i nie ruszyła jeszcze trawa pompasowa kupiona 2 sezony temu. Reszta ma się całkiem dobrze

Pogubiłam się po drodze... 21:19, 24 kwi 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)

W takim otoczeniu bardziej jej do twarzy niż w koszyku .
Będzie rosła w tym miejscu czy na razie tylko postawiona?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies