Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 18:46, 28 maj 2016

Na koniec trochę dzisiejszych widoczków. Mocno pada- jutro ogród może wyglądać zupełnie inaczej.

Tamaryszki powoli kończą kwitnienie.

rabata frontowa

fragment rabaty wzdłuż południowej granicy

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gosiek33 19:07, 28 maj 2016

Nie było mnie chwilę a tu u Ciebie busz. Cudny ogród
Pszczelarnia 19:24, 28 maj 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Mocno pada- jutro ogród może wyglądać zupełnie inaczej.

rabata frontowa

Fajne zestawienie. Wreszcie pada. Ja już też usychałam.
Gruszka_na_w... 19:26, 28 maj 2016

Gosiek33 napisał(a)
Nie było mnie chwilę a tu u Ciebie busz. Cudny ogród

Robię te fotki i czuję się jako ten neofita Na usprawiedliwienie mam to, że to pierwszy sezon ogrodu jako całości. Dodatkowo maj każdego dnia szykował dla mnie kolejne niespodzianki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 19:29, 28 maj 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Fajne zestawienie. Wreszcie pada. Ja już też usychałam.

Zważywszy na Twoje ostatnie skłonności ku malinowym odcieniom, rzeczywiście powinna Ci się podobać.))
PS. Wyskoczyłam po szczypiorek i trawa mi tak rozkosznie chlupotała pod stopą
Gruszka_na_w... 19:51, 28 maj 2016

W blokach startowych są już dzwonki skupione, przetaczniki, czosnki (marne w tym roku) i piwonie.

Kolor łodyg hortensji Vanillie Fraise ładnie się skomponował z żurawką krwistą, a kwiat łubinu z króliczymi uszami

A ja najbardziej czekam na królowe Czy spodoba się im w moim ogrodzie?

Wendy79 22:40, 28 maj 2016

Dzisiaj rozmyślałam sobie o..kocimiętce Niesamowita bylina. Świetnie się komponuje z innymi, długo kwitnie (jeśli się pamięta o ścięciu po przekwitnięciu pierwszych kwiatów), jest przyjazna dla pszczół i bardzo łatwo ją rozmnażać. Mam ją poutykaną we wszystkich miejscach ogrodu. Świetnie się sprawdza jako zapchajdziura przy zakładaniu nowych rabat. Wszystkie egzemplarze kocimiętki w moim ogrodzie są córkami jednej rośliny. Na mojej glinie rośnie bardzo bujnie.

Też bardzo lubię kocimiętkę, mam dwa rożne krzaczki(kwitną w różnych terminach, mają inny pokrój) sadzone w tamtym roku. Czy oprócz dzielenia, jest inna metoda rozmnażania? Potrzebuję trochę na tworzoną różankę... A z sąsiadem, mąż postanowił podjechać do nadzoru budowlanego...
07_Rene 08:40, 29 maj 2016

Fantastyczna ta ścieżka Podobają mi się takie gęste rabaty.
Lista róż imponująca. Relacjonuj na bieżąco każdą z nich, bo ciekawa jestem.
mira 10:10, 29 maj 2016

Cudowny masz ogród i tyle pięknych roślin na dodatek same moje ulubionechabry juz kwitną ja tez wyslalam zobacz bo 4 dni znów ogrodu nie widzialam.
Masz glediczje chciałam kiedys moze jeszcze kiedys gdzies wepchnę bo fajne drzewo.
Fajnie ze nacieszylas sie ogrodem teraz można z ogrodu nie wychodzić.
Mam kocimietki 2 odmiany tez lubię.
Dzieki za rady pomidorowe.
Gruszka_na_w... 19:01, 29 maj 2016

mira napisał(a)
Cudowny masz ogród i tyle pięknych roślin na dodatek same moje ulubionechabry juz kwitną ja tez wyslalam zobacz bo 4 dni znów ogrodu nie widzialam.
Masz glediczje chciałam kiedys moze jeszcze kiedys gdzies wepchnę bo fajne drzewo.
Fajnie ze nacieszylas sie ogrodem teraz można z ogrodu nie wychodzić.
Mam kocimietki 2 odmiany tez lubię.
Dzieki za rady pomidorowe.

Mam nadzieję, że jesteś zadowolona z podróży ogrodowych.
Glediczja rośnie. Jeszcze jest mikroskopijna. A chabry za moment dadzą czadu.
Dla Ciebie

gledziczja i jaśminowiec (wiem, że lubisz)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies