O krczak ale ładnie napisane, rozmarzyłam się normalnie. Iwka chciałam Cię jeszcze zapytać o cisy które sadziłaś, te duże. Jak się mają, napisz proszę Czy się już otrząsnęły po przeprowadzce?
Moje trochę żółkną. Mam stresa
Toszko czy one mogą/mają tak żółknąć?
Kami forum trudne jest. Ja sama czasem coś palnę a powinnam się w język ugryźć Napisałam kiedyś w żartach, że zgwałciłam swego chłopa (oczywiście w jakimś kontekście) i mam wrażenie ludzie nie wyłapali z tekstu nic innego tylko właśnie to żem gwałcicielka
No widzisz jaką ja mam opinię na forum - Baby gwałcicielki Luz
Kami kofffamy Cię wszystkie, no
dosadziłam KF na rabacie z tawliną (mamy dokończone ogrodzenie wreszcie) - tym samym można powiedzieć że rabata jest domknięta - z przodu tej rabaty mam pas bukszpanu ale chcę kreski trochę zmiękczyć więc muszę pomyśleć nad czymś innym. Kupiłam sadzonki KF duże - tak wyglądają podzielone na 3 lub 4 - było tak dużo korzeni że musiałam sobie pomagać nożem nie wiem jak one to dzielenie zniosą, ale dzięki temu z 11 sadzonek zrobiło się ponad 30 trawek.
A jak nie posadzę tu Umbry to jeszcze jedno miejsce znalazłam właściwie nie ja
Tam daleko widzicie
Tam posadziłam teraz moje fairy 9 sztuk ,ale Bawarka słusznie zauważyła że tam jest fajne miejsce na drzewka
Ilona dzięki bardzo, za dokładną analizę i fotki. Może u mnie się też pojawi w miejsce rododendronów, do których juz chyba straciłam cierpliwość. Po zimie wygladają beznadziejnie, an co na pewno wpływ miała zeszłoroczna susza i główna trasa przelotowa nornic
z tym odchwaszczaniem to jest tak że rabata założona rok temu - odchwaszczania dużo mniej - jak już rośnie to coś konkretnego - 20 minut i obrobiona, nowe rabaty - mnówstwo drobnicy, w tym oset i mnóstwo skrzypu zastanawiam się czy nie założyć torebeczek na śmiałki i nie pojechać rozcieńczonym octem ale szkoda mi tych mikroorganizmów - bo pewnie octu też nie lubią
To jest coś zielonego przy moim gracku - mam to przy połowie trawek - czy to perz ? to jedyna zieloność przy moich grackach
Ale czadersko to wygląda!!!!!
chyba w swoje na zakolu na jesieni posadzę
----------------
Przemku co to to żółte?
-----------------
wesoło u Ciebie jak zwykle
tulipanowo zachwyca.............i te kolory już wszędzie.......kurcze coś u siebie muszę pozmieniać, bo na niektórych rabatach jeszcze pustki , no nie może tak być hahahahahaha
Rabata po zmianie. Na dole jeszcze będzie obwódka ze smagliczki. Kurczę no nie podoba mi się ta jabłonka tu. Wiem że urośnie ale na razie straszy. Chyba się po prostu przyzwycziłam do poduchy z wierzby i brak mi jej strasznie.
Z ciekawszych widoków - głóg szaleje. Połowa kwiatków przez noc się otworzyła.
Juziek to co zamazałam to nowy taras
Tak po ukosie bedzie szedł aż do różanki
A po ukosie dlatego żeby był dojazd do garażu ,co by mi nikt po kostce nie jeżdził