Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe królestwo

Moje małe królestwo

Anusia 09:44, 28 maj 2016

Tereniu piękne iryski, ja nie mam ich w ogrodzie. Może kiedyś na folkowj się pojawią. W dodatku e-M ma długi wekend, więc buduje drewutnie i jestem mu potrzebna, wieczorem już padam.
MirellaB 12:32, 28 maj 2016

Terenia pisałaś u mnie o irysach, że Ci trzy rodzaje zostały, ale ja myślałam, że Ty piszesz o tych dużych irysach, a nie małych iryskach. W życiu nie widziałam takich drobnych białych i żółtych. Ja znam i widzę w ogrodach tylko te fioletowe. Jejku, ale mnie znowu zaskoczyłaś.
Muszę sprawdzić w szkółce bylin czy nie mają innych kolorów i jak będą to zaraz kupuję

Rh bardzo ładnie u Ciebie kwitną, sporo ich masz. Jednak widzę, że też listki trochę chorują, podobnie jak u mnie. Nie wiem co z nimi, w ogrodniczych też mają chore liście, czy to normalne dla rododendronów?
olga80 12:55, 28 maj 2016

MirellaB napisał(a)
Terenia pisałaś u mnie o irysach, że Ci trzy rodzaje zostały, ale ja myślałam, że Ty piszesz o tych dużych irysach, a nie małych iryskach. W życiu nie widziałam takich drobnych białych i żółtych. Ja znam i widzę w ogrodach tylko te fioletowe. Jejku, ale mnie znowu zaskoczyłaś.
Muszę sprawdzić w szkółce bylin czy nie mają innych kolorów i jak będą to zaraz kupuję

Rh bardzo ładnie u Ciebie kwitną, sporo ich masz. Jednak widzę, że też listki trochę chorują, podobnie jak u mnie. Nie wiem co z nimi, w ogrodniczych też mają chore liście, czy to normalne dla rododendronów?

Mirellka bo ja pisałam o dużych irysach. w sumie jedne są większe a jedne mniejsze.I jak chcesz mogę się nimi podzielić. One się rozrastają i trzeba pilnować aby za bardzo nie zagłuszały innych kwiatów.

RH mam szt i myślałam,że na tym koniec,ale jednak nie mam w planach rabatę półcienistą i tam jeszcze dosadzę rh piękne kolory były w szkółce wczoraj więc na drugi rok się skuszę.
Iwk4 13:01, 28 maj 2016

olga80 napisał(a)
Tylko na chwilę pokaże moje zakupy

-buk tricolor
- 3 cyprysy
- clemattisy 2 Kardynał Wyszyński i Justa
-żurawka na rozmnożenie
-2 róże bonica

w sobotę kupiłam też 5 trzmielinek rosną już na rabacie , którą powiększyłam i poprawiłam kształt tak mi się lepiej podoba a i miejsce na jeżówki się znalazło

u mni jeszcze słabo widać wszystko na rabatach mam jednak nadzieje,że za 2 lata będę się już zachwycać

Cudne zakupy. A trzmieliny już za rok będą zachwycać. Masz tam chyba też kocimiętkę. Moje drugi rok są już dorodne. A rok temu je siałam.
Buka muszę sobie zobaczyć dokładnie. Jak możesz, zrób więcej jego ujęć i na listki też.

Tereniu, ile masz klematisów i jakie odmiany? Jak się sprawują ?
Iwk4 13:07, 28 maj 2016

Ten zółty irys mnie zachwycił. Zaznacz koniecznie, gdzie rośnie. Jak do ciebie wpadnę, koniecznie o sadzonkę poproszę.
dominika_ 13:14, 28 maj 2016

Za dużo to nie zobaczysz, bo zapomniałam fotek cyknąć. Pięknie Ci kwitną rododendrony, moje musowo trzeba podkarmić
olga80 13:25, 28 maj 2016

Iwk4 napisał(a)
Ten zółty irys mnie zachwycił. Zaznacz koniecznie, gdzie rośnie. Jak do ciebie wpadnę, koniecznie o sadzonkę poproszę.

Żółtaski zaklepane

Climków mam 9.

1. Jana Pawła II piękne duże kwiaty ładnie kwitnie i zimuje w zeszłym roku zmieniłam mu miejscówkę obciełam na wysokość ok 15 cm puścił ładne pędy i zagęszcza się

2 Presideny ładnie zimują, duże kwiaty

NN z biedry myślę,że to Keremsina małe kwiaty nadrabia ilością kwiatów cały obsypany i kwitnie całe lato z małą przerwą

2 inne z biedy do wyprowadzki jakieś takie nijake

1 Andromeda 2 lata u mnie raz zakwitła słabym kwiatem zmienie jej miescówkę i zobaczę co dalej jak mnie zdenerwuje,to ją wyprowadzę

3 kolejne nabyte tej wiosny wiec nie mam zdania na ich temat

Jacmani, Kardynał Wyszyński,Keremsina
olga80 13:27, 28 maj 2016

dominika_ napisał(a)
Za dużo to nie zobaczysz, bo zapomniałam fotek cyknąć. Pięknie Ci kwitną rododendrony, moje musowo trzeba podkarmić

Moje podkarmiane systematyczni, pryskane na grzyba a i tak pozostaje wiele do życzenia, jednak fakt kwitnąć kwitną i zachwycają
OlgaKol 19:07, 28 maj 2016

olga80 napisał(a)

śliczne te syberyjskie
olga80 07:26, 29 maj 2016

Anusia napisał(a)
Tereniu piękne iryski, ja nie mam ich w ogrodzie. Może kiedyś na folkowj się pojawią. W dodatku e-M ma długi wekend, więc buduje drewutnie i jestem mu potrzebna, wieczorem już padam.

Tak to jest czas pędzi,pracy zawsze pełne ręce,ale jaki człowiek czuje się spełniony po realizacjach.