Tereniu piękne iryski, ja nie mam ich w ogrodzie. Może kiedyś na folkowj się pojawią. W dodatku e-M ma długi wekend, więc buduje drewutnie i jestem mu potrzebna, wieczorem już padam.
Terenia pisałaś u mnie o irysach, że Ci trzy rodzaje zostały, ale ja myślałam, że Ty piszesz o tych dużych irysach, a nie małych iryskach. W życiu nie widziałam takich drobnych białych i żółtych. Ja znam i widzę w ogrodach tylko te fioletowe. Jejku, ale mnie znowu zaskoczyłaś.
Muszę sprawdzić w szkółce bylin czy nie mają innych kolorów i jak będą to zaraz kupuję
Rh bardzo ładnie u Ciebie kwitną, sporo ich masz. Jednak widzę, że też listki trochę chorują, podobnie jak u mnie. Nie wiem co z nimi, w ogrodniczych też mają chore liście, czy to normalne dla rododendronów?
Mirellka bo ja pisałam o dużych irysach. w sumie jedne są większe a jedne mniejsze.I jak chcesz mogę się nimi podzielić. One się rozrastają i trzeba pilnować aby za bardzo nie zagłuszały innych kwiatów.
RH mam szt i myślałam,że na tym koniec,ale jednak nie mam w planach rabatę półcienistą i tam jeszcze dosadzę rh piękne kolory były w szkółce wczoraj więc na drugi rok się skuszę.
Cudne zakupy. A trzmieliny już za rok będą zachwycać. Masz tam chyba też kocimiętkę. Moje drugi rok są już dorodne. A rok temu je siałam.
Buka muszę sobie zobaczyć dokładnie. Jak możesz, zrób więcej jego ujęć i na listki też.
Tereniu, ile masz klematisów i jakie odmiany? Jak się sprawują ?
1. Jana Pawła II piękne duże kwiaty ładnie kwitnie i zimuje w zeszłym roku zmieniłam mu miejscówkę obciełam na wysokość ok 15 cm puścił ładne pędy i zagęszcza się
2 Presideny ładnie zimują, duże kwiaty
NN z biedry myślę,że to Keremsina małe kwiaty nadrabia ilością kwiatów cały obsypany i kwitnie całe lato z małą przerwą
2 inne z biedy do wyprowadzki jakieś takie nijake
1 Andromeda 2 lata u mnie raz zakwitła słabym kwiatem zmienie jej miescówkę i zobaczę co dalej jak mnie zdenerwuje,to ją wyprowadzę
3 kolejne nabyte tej wiosny wiec nie mam zdania na ich temat