Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Rabaty, kompozycje z traw 22:05, 16 kwi 2012

Do góry
Lepsze coś zadarniającego by było - jak barwinek.
Kubusiowo 22:03, 16 kwi 2012

Do góry
Żurawki po prostu idealnie przezimowały. A astry fajnie, że podzieliłaś. Teraz je spryskaj, bo łatwo o tej porze mączniaka łapią.
Ania z zielonego wzgórza :-) 21:44, 16 kwi 2012

Do góry
Super spotkanie. Danusiu - pomyśl, żeby wozić ze sobą zawsze dwa parasole podczas deszczu - jeden do wyznaczania rabat, a drugi, żeby na Ciebie nie padało
Ogród - moja pasja i tęsknota za wolnością 21:29, 16 kwi 2012

Do góry
Piękny ogród Agnieszko - bardzo dopieszczony. Rabaty żwirowe na prawdę śliczne. Danusia dobrze doradziła z tym cisem przy butli, bo wzrok niestety do niej ciągnie...
Troszkę wrasta Ci trawa na kostkę - zobacz na cudne urządzenie do kancików - wtedy ogród nabiera nowego wyglądu

https://www.ogrodowisko.pl/watek/615-przycinanie-brzegow-trawnika
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:23, 16 kwi 2012

Do góry
No nareszcie działa ogrodowisko - już nie miałem powoli co robić

Na razie nic nie odpisali z allegro - poczekam cierpliwie

Za komentarze dziękuję - od dwóch dni u mnie plucha - ale trawa się bardziej zieleni - saletra w tym roku za bardzo nie zadziałała, ale trudno - oddaję go w ręce natury

Ogródkowy chaos u monitki 21:09, 16 kwi 2012

Do góry
monitka napisał(a)

Monitka, czy robilas rysunek na zdjeciu swojego ogrodu? Sorki bo nie widze Sprobuj nie sadzic kilku pojedynczych roznych drzew, masz tu dwa rozne - daj albo jedno, albo trzy takie same moze....

Bociuś to jest na ich scenerii. Żeby zrobić na swoim zdjęciu musiałabym mieć wykupiony jakiś pakiet.
Tu jest jedno drzewo śliwa pissardi a to drugie duże to krzew jaśminowiec aureus on dorasta do 1,5 m i ma taki kulisty pokrój.
Widziałam w realizacjach, .że Danusia różnie sadzi raz kilka drzew w jednej grupie np. brzozy albo różne drzewa.

Monis, wejdz w zakladke Edycja i dalej wgraj tlo, mozesz swoja fotke wgrac bez problemu. Bedzie Cie pytal bez przerwy o aktualizacje i takie tam, ale wylaczaj. Sebek mnie przeszkolil, stad taka madra jestem
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:12, 16 kwi 2012

Do góry
Dodatkowo, może jakiś inny Forumowicz znałby odpowiedź (np. Sebek haha ), to mógłby być taki ogólny wątek na pytania, a tutaj u Danusi zrobiłoby się bardzo przejrzyście, bo taki jest Jej ogród - uporządkowany.

Mnie się pomysł bardzo podoba
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:49, 16 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

jakie cudeńka baardzo mi się podobają
Iglaki na pniu 10:18, 16 kwi 2012

Do góry
Nie mam ich jeszcze, ale nie trzeba okrywać Jednak cisy na pniu to towar deficytowy
Ogród Danuszy - odsłona 2 10:14, 16 kwi 2012

Do góry
Bardzo fajnie popracowałaś w sobotę, u mnie niestety pogoda udana nie była.
Pobojowisko czas zmian 10:10, 16 kwi 2012

Do góry
Ale nakupiłaś tych stożków - przepiękne
Zaplanowałem Ci kiedyś hostowisko pod świerkiem, ale komputer mi się wyłączył i musiałem też iść. Ale pomysł Karoliny z wycięciem - dla mnie na prawdę fajny. Wtedy można by było zrobić rabatę przy chodniku, a nie kombinować z wyspową.
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 06:23, 16 kwi 2012

Do góry
Pola napisał(a)
Sebek, co za studnię wymyśl coś brak tam róży , zamówione będą po prawej i lewej a w środku za stdnią?

Nie sadź za gęsto, za dwa lata rośliny się będą dusić
A na studnie może biale kamyki, takie ładnie wypłukane. A może to głupi pomyśł? Lub ją ob,uruj jakimś kamieniem i zasyp ziemia i załóż klombik na sezonowe kwiat? Lub zamów dużą donice, ktora na niej ustawisz.
Amatorka na całego... A jak . Czyli mój mały owocowo-krzewowo-trawnikowy, amatorski ogródek :) 00:26, 16 kwi 2012

Do góry
Sebek a co to jest żywopłot bukszpanowy ? Ja to wiesz mogę Ci powiedzieć co to jest drzewo albo choinka, ale o takie rzeczy to Ty mnie chłopie nie pytaj bo ja nie mam pojęcia. U nas ogólnie jest tak. Tata drzewa owocowe. Pryska je herbicydami, obcina, wycina, wsadza nowe . To by było na tyle z taty kompetencji. Mama krzewy i czasami coś tam sobie pieli, przycina, sieje ,jakieś cebulki wsadza które ja potem koszę celowo żeby nie śmieciły. A ja koszę, sprzątam po taty drzewach owocowych, koruję krzewy, teraz też wpadłem na pomysł żeby do okoła większości młodych drzew zrobić takie kółka z kostki jak widać na zdjęciach i potem korę posypać. Już kilka zrobiliśmy, ale wydaje mi się, że trzeba tak będzie zrobić przy wszystkich, bo jednak te drzewa wykańczają tą biedną trawkę.
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 00:01, 16 kwi 2012

Do góry
Sebek, co za studnię wymyśl coś brak tam róży , zamówione będą po prawej i lewej a w środku za stdnią?
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 23:59, 15 kwi 2012

Do góry
Wszedłem - i nie poznałem ogrodu - poszłaś jak burza - gratuluję
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:50, 15 kwi 2012

Do góry
Powoli odbija - ale tak jakby jedna część - lecz o wiele powolniej niż ta przy gruncie - chyba owinę ją włókniną i niech się grzeje
Wierszyki i rymowanki o Ogrodowisku i nie tylko 23:49, 15 kwi 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Bogda jest tu z nami od samego początku
Kiedy nieśmiało rodziły się nasze wątki.
Historia Twego ogrodu jest dobrze znana
I dylematy jakie masz z nim związane.

Bijesz się z myślami codziennie prawie
Dawać wyspę na środku czy nie dawać.
Skąd wziąć rośliny na te hektary
Dawać je pojedynczo czy do pary ?

Antosia narodzin byliśmy świadkami
Życie biegnie naprzód i to już za nami.
Bogda życzę wszystkiego dobrego
I jak w tytule - ogrodu pięknego.

hanka_andrus napisał(a)
Zbyszko stanął na wysokości zadania!
Ale nie dorówna mu dzisiaj Hania,
Bo jak rano 4 stówki zobaczyła,
to już bez rymów życzenia złożyła!

jotka napisał(a)
Trudno dziś przebić Zbysia,
życzenia prozą złożyła Hanusia,
Ja też się dziś nie wysilę
bo zmykam na działkę za chwilę ...

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:47, 15 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Rozpisujcie się, rozpisujcie - gospodarz nie ma czasu, ale goście zawsze są mile widziani

Marzenko - nikt nie odpisał na razie ani od nich ani z allegro. A begoni nie chcę - zauroczyli by mi je i jakby się na ogród przeniosło to bym musiał wszystko wymienić, bo by uschło Zobaczymy jak się sprawy potoczą - ale jakbym dostał zastrzyk gotówki to byłoby git

Nidziela pewnie dopiero jutro maile przeczytają, spoko oni servisu 24 h nie mają
Amatorka na całego... A jak . Czyli mój mały owocowo-krzewowo-trawnikowy, amatorski ogródek :) 23:42, 15 kwi 2012

Do góry
Trawnik rzeczywiście cacuszko - no ale jak czytam posty to nic dziwnego przy takiej pielęgnacji.
Jednak ogród to nie tylko trawnik Czy w przedostatnim linku, który wysłałeś widzę żywopłot bukszpanowy?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:34, 15 kwi 2012

Do góry
Pojawiają się też świeże przyrosty na modrzewiu - jednak żyje

Wierzba już przekwita

Trzmielina odbija

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies