Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc

Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc

Pola 00:01, 16 kwi 2012

Sebek, co za studnię wymyśl coś brak tam róży , zamówione będą po prawej i lewej a w środku za stdnią?
Madzenka 06:23, 16 kwi 2012

Pola napisał(a)
Sebek, co za studnię wymyśl coś brak tam róży , zamówione będą po prawej i lewej a w środku za stdnią?

Nie sadź za gęsto, za dwa lata rośliny się będą dusić
A na studnie może biale kamyki, takie ładnie wypłukane. A może to głupi pomyśł? Lub ją ob,uruj jakimś kamieniem i zasyp ziemia i załóż klombik na sezonowe kwiat? Lub zamów dużą donice, ktora na niej ustawisz.
Wieloszka 09:28, 16 kwi 2012

Pola napisał(a)
Ale pytanie brzmi co za studnię?

Jolu, ja w tym pasie zimie między studnią i cisami widzę albo 3 szt. wisni umbraculifera (lub innych drzew), a pod nimi coś zadarniającego, albo szpaler hortensji przetykanych miskantami. Co Ty na to ?
Pola 09:54, 16 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)

Ale pytanie brzmi co za studnię?

Jolu, ja w tym pasie zimie między studnią i cisami widzę albo 3 szt. wisni umbraculifera (lub innych drzew), a pod nimi coś zadarniającego, albo szpaler hortensji przetykanych miskantami. Co Ty na to ?

Jedna wiśnia już jest posadzona og strony ogrodzenia słabo ją widać na zdjęciu, więcej nie wiem czy nie za duż korony by potem były, a hortensje niestety nie wytrzymają upału tam słońce od 12 do wieczora, myślę nad cisem na pniu i pod nim coś ?
malgocha1960 10:12, 16 kwi 2012

Pola,a nie chcesz tej studni obłozyc większymi kamieniami, w srodek ziemie i siać jednoroczne?Co roku miałabyć inny widok i nie znudziłoby ci sie.
Milka 10:25, 16 kwi 2012

Fajne pomysły macie dziewczyny sama chciałam to doradzać, ale widzę, że nie muszę
Pola 20:41, 16 kwi 2012

malgocha1960 napisał(a)
Pola,a nie chcesz tej studni obłozyc większymi kamieniami, w srodek ziemie i siać jednoroczne?Co roku miałabyć inny widok i nie znudziłoby ci sie.

Małgosiu ta studnia jest czynna woda do podlewania ogródka, więc nie chcę jej zasypywać przykryć tak.
Ale co za studnią coś na pniu kulka a pod nią?
Ania 22:24, 16 kwi 2012

Dziękuję za odwiedziny i zapraszam na przyszłą fotorelację a może naukę cięcia kulek ?
Madzenka 23:33, 16 kwi 2012

Za ta studnia przydaloby sie cos dużego, a moze magnolia, wiśnia ozdobna na amanogawa, widzialam nawet hortensję na pniu. Czy wolisz drzewo?
A co do studni to kup dużą rozlożystą donicę i w niej skalniak posadź ... Ale ja bym wolala sezonowe
Martek 00:35, 17 kwi 2012

Gardenarium napisał(a)
Ta studnia to rozumiem, że musi być? To szambo?

To popsuje wszystko, bo jest na samym froncie, przy samej furtce, ojejku ale się zmartwiłam.

Ja tu nie widzę zmartwienia