No to bedzie spotkanko,a my mamy za tydzień w niedzielę u Bożenki Babopielki spotkanie z forum ogrodniczego.Ciekawa jestem ile osób przyjedzie,pierwsze takie spotkanie z regionu kujawskiego.
Cześć Danusza .
Pustynnik to ten żółty ,wysoki kwiat w kształcie "kolby",o którym pisałam,że ładnie by wyglądał z daliami pomarańczowymi ,pamiętasz?Masz go u siebie.Moje pytanie brzmi czy można już włożyć te cebule do gruntu i czy moczyć przed włożeniem jak jaskry czy tylko podlać po wsadzeniu ?
I czy u ciebie rósł w pełnym słońcu ?
Dziękuję z góry za odpowiedź .Kupiłam dwie cebule,jedna nie wiem czy wyda kwiaty.I jeszcze jakbyś mi powiedziała czy jedna cebula jeden kwiat czy kilka ???
Cześć Danusza .
Pustynnik to ten żółty ,wysoki kwiat w kształcie "kolby",o którym pisałam,że ładnie by wyglądał z daliami pomarańczowymi ,pamiętasz?Masz go u siebie.Moje pytanie brzmi czy można już włożyć te cebule do gruntu i czy moczyć przed włożeniem jak jaskry czy tylko podlać po wsadzeniu ?
I czy u ciebie rósł w pełnym słońcu ?
Dziękuję z góry za odpowiedź .Kupiłam dwie cebule,jedna nie wiem czy wyda kwiaty.I jeszcze jakbyś mi powiedziała czy jedna cebula jeden kwiat czy kilka ???
Marta mozna juz włozyc a jak juz jest wsadzony to na zime okrywamy i nie odkrywamy az mrozy znikną jest wrażliwy , lubi półcień , nie trzeba moczyć przed posadzeniem a teraz będą deszcze więc jest pora akurat podklej po posadzeniu, z jednej bulwy mogą być 1-3 kwiaty nie wiem od czego to zależy.