Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Danuszy - odsłona 2

Ogród Danuszy - odsłona 2

Danusza 12:27, 15 kwi 2012

Celina napisał(a)

oj Celinko dam znać kuzynowi mieszka teraz w Tarnowskich Górach a ma nowy dom i ogródek
plecki nie dokuczają ale ciśnienie owszem jak popada to dobrze na posiane a zachmurzyło sie i zamgliło...

Witaj nie popracuję dzisiaj bo leje łokrutnie!!
Danusiu jaki ten świat mały Żurek otworzył filię w T-G.Ale jest to kropla tego co zrobił przez zimę w Świerklańcu!! no po prostu bomba!!
Danusiu ,A ty też tutejszych rejonach pomieszkiwałaś?

nie Celinko ja jestem z Żuław ale od lat ( w latach szkolnych wszystkie ferie i część wakacji) jeżdżę do Bytomia, bardzo mi sie to miasto podoba, wczoraj był u mnie kuzyn z Tarnowskich Gór(do niedawna był w Bytomiu) jak go odwiedze musimy sie spotkać bo byc tak blisko i nie zobaczyc twojego raju to skandal!

Danusiu pomysł superaśny!! Tylko ja mam poletko takie niepozorne na ROD.Daleko temu do raju!!
jak będziesz sie wybierać na Śląsk daj koniecznie znać!!

oki!
malgocha1960 14:02, 15 kwi 2012

No to bedzie spotkanko,a my mamy za tydzień w niedzielę u Bożenki Babopielki spotkanie z forum ogrodniczego.Ciekawa jestem ile osób przyjedzie,pierwsze takie spotkanie z regionu kujawskiego.
Danusza 17:31, 15 kwi 2012

dojechał szczęśliwie syn przywiózł prezenty

jutro na miejscu ja usadzę będzie lepsze światło
Martek 01:46, 16 kwi 2012

Cześć Danusza .
Pustynnik to ten żółty ,wysoki kwiat w kształcie "kolby",o którym pisałam,że ładnie by wyglądał z daliami pomarańczowymi ,pamiętasz?Masz go u siebie.Moje pytanie brzmi czy można już włożyć te cebule do gruntu i czy moczyć przed włożeniem jak jaskry czy tylko podlać po wsadzeniu ?
I czy u ciebie rósł w pełnym słońcu ?
Dziękuję z góry za odpowiedź .Kupiłam dwie cebule,jedna nie wiem czy wyda kwiaty.I jeszcze jakbyś mi powiedziała czy jedna cebula jeden kwiat czy kilka ???
malgocha1960 10:07, 16 kwi 2012

Pustynnik kupiłam w ubiegłym roku i gdzieś mi zginął,nawet z ziemi nie wyszedł,może cos go zjadło.
Sebek 10:14, 16 kwi 2012

Bardzo fajnie popracowałaś w sobotę, u mnie niestety pogoda udana nie była.
Danusza 10:40, 16 kwi 2012

Martek napisał(a)
Cześć Danusza .
Pustynnik to ten żółty ,wysoki kwiat w kształcie "kolby",o którym pisałam,że ładnie by wyglądał z daliami pomarańczowymi ,pamiętasz?Masz go u siebie.Moje pytanie brzmi czy można już włożyć te cebule do gruntu i czy moczyć przed włożeniem jak jaskry czy tylko podlać po wsadzeniu ?
I czy u ciebie rósł w pełnym słońcu ?
Dziękuję z góry za odpowiedź .Kupiłam dwie cebule,jedna nie wiem czy wyda kwiaty.I jeszcze jakbyś mi powiedziała czy jedna cebula jeden kwiat czy kilka ???

Marta mozna juz włozyc a jak juz jest wsadzony to na zime okrywamy i nie odkrywamy az mrozy znikną jest wrażliwy , lubi półcień , nie trzeba moczyć przed posadzeniem a teraz będą deszcze więc jest pora akurat podklej po posadzeniu, z jednej bulwy mogą być 1-3 kwiaty nie wiem od czego to zależy.
Martek 13:36, 16 kwi 2012

Dzięki Danusia,a co to znaczy "podklej "po posadzeniu???
Danusza 13:45, 16 kwi 2012

Martek napisał(a)

miało byc podlej
jotka 13:53, 16 kwi 2012

Danusza napisał(a)

miało byc podlej

Jedna literka, a jaka różnica

Pozdrawiam Danusiu Ciebie i Męża - niezły z niego paparazzi