Folia była założona doraźnie gdy wzieliśmy pieska ze schroniska... Sąsiadki owczarek dostawała białej gorączki jak ją widziała więc dla mniejszego hałasu przyczepiliśmy taką matę... Jak założymy nowe ogrodzenie to nie wiem co z tym fantem zrobić, bo nawet gdybym zdobyła tyle sadzonek bluszczu (na 40m) to i tak zanim to zasłoni psu widok to wiele czasu minie
A z innej beczki..
Na wątku z projektowaniem rabat napisałam prośbę o pomoc/opinie odnośnie rabaty iglaków jaką sobie wymyśliłam.. Może tu coś podpowiecie??
Bardzo proszę o pomoc w urządzeniu kącika iglastego o wymiarach 5m x 5,5m. Wystawa południowa..
Wymyśliłam sobie taki oto kącik:
W tej chwili rosą już świerki z lewej i tuje Kórnik z prawej. Tuje są częścią żywopłotu, który skręca w prawo, więc na zdjęciu go nie widać. Docelowo pomyślałam żeby go przeciąć szpalerem thui Smaragd stąd to przeniesienie w 3 sztukach Bardzo mi się podobają Smaragdy... Jałowiec rozesłany Nana na pniu też już posiadam.
Dodam jeszcze że świerki na pewno będą przycinane "w stożki" bo inaczej raczej nie da się nad nimi zapanować, a nie chciałabym żeby zarosły wszystko..
Czy myślicie, że ten kącik "ma ręce i nogi"?? Starałam się nie nawalić tam za dużo, bo wiadomo jak to jest jak człowiek się nie zna...
Dzisiaj po pracy - pielenie. I chociaż za nim nie przepadam, to jednak jest to znak, że najcięższe prace już za mną. W każdym razie w tej chwili bo jutro stawiamy pergolę, a w przyszłym tygodniu dużo pracy w przedogródku - przyjdą oczekiwane od dawna róże, odbiorę bukszpan i lawendę z zaprzyjaźnionej szkółki, i do dzieła
Renato zaszalałaś! ale to jak zawsze bym powiedziała
myślałam ze Aśka kupiła duże ale Twoje to dopiero szał, faaaajnie
byłysmy dzisiaj w arboretum w Rogowie i widziałysmy juz taką swidosliwe duzą, kurczę z 7m miała. najpierw zwróciłyśmy uwagę "ale śliczne drzewo, co to?" a potem patrzymy na tabliczkę: świdośliwa jakaś tam nie pamiętam ale kwitną wszystkie tak samo i powiem ci..będziesz miała pięknie o tej porze roku bo ona naprawdę robi wrażenie