Czytam i chłonę...z moich ubiegłorocznych dereni 1 nie przetrwał zimy [nie wiem czemu bo okryty był] natomiast drugi radzi sobie nieżle,chociaż na kwiaty będę czekać.I chyba sobie derenie odpuszczę
Do moich hortensjowych miniatur dołączyła Baby Lace....coś na jej temat ? Na razie w donicy jak i pozostałe maluchy .Chociaż zastanawiam się czy ich nie dać jako wypełniacze rabat tak jak Bobo...ot dylematy
Różnica jest zdecydowna, postaram się później znaleźć fotki
Teraz wpadłam na chwilę, czekam aż zadziała tabletka na ból głowy i wybieram się na łowy na Targi Ogrodnicze ( 2 dniowe), co roku o tej godzinie już tam byłam . Wczoraj miałam dzień urlopu, zaczęło się od poszukiwania miejsca dla prezentu od dzieci na Dzień Mamy ( mega hortensja na pniu, niestety bez oznaczeń, wygląda na Limelight) a skończyło się na przesadzeniu 5 dereni !, 2 hortek , wiśni, i wycięciu robinii ( z tym akurat męczył się prawie 2 godziny mój syn )
Poranny obchód
Na pierwszej fotce posadzony prezencik
Muszę już jechać bo później trudno znaleźć miejsce do parkowania.Pozdrawiam
Jak juz wybiorę jakie hortensje bym chciała to odezwę się to może doradzisz jak to posadzić? Może coś dodasz od siebie? jutro będę myślała nad tymi hortensjami bo musze w pierwszym tygodniu czerwca zamówić bo potem już czasu nie będę miała.
A ten florovit do trawników to do kiedy można stosować? można w czerwcu jeszcze? pokazalabys opakowanie tego co Ty masz??