O kurcze O_O Ale zonk, zdjęcie mi gwizdnęli ! Z jednej strony się cieszę, bo może jest fajne, ale z drugiej co za świnie Już im napisałem maila - i nawet nie trzeba go gwiazdkować.
Danusiu - cudne zdjęcia - ale jeszcze dwa, trzy tygodnie - na zawsze pozostanie mi w pamięci zdjęcie jeszcze ze starej strony gardenarium frontu kipiącego w świeżych przyrostach wszystkiego - takie ogrodowe BUUUUUUM
Witaj Sebek..... przykryj posianą trawke agro..ja przymocowują płachty gwożdziami (długie i kupione na wagę) ... i trawa rośnie jak szalona, nie trzeba tak co chwila podlewać.... naprawdę szybszy efekt I jakość trawy też lepsza
Bogdziu - zlituj się i napisz jeszcze raz ten przepis na tą wodę. Lecę już kilkunastą stronę i nadal znaleźć nie mogę, a przydałoby się dogodzić i moim rh
Sebku ja opryskuję rh ale tylko takie osłabione po zimie np bardzo blade. Biorę te dwa nawozy ze zdjęcia rozpuszczam w wodzie wg przepisu ale poniewaz są dwa to nawozu po pół dawki ( prawde mówiąc leję już teraz na oko bez mierzenia ) woda bedzie zakolorowana ale nie ciemna. No i opryskuje. Tak samo postępuje jesli nowo posadzone rh nie bardzo rosną bo sadząc nowe nie daje wogóle nawozu. Nawóz dopiero w drugim roku od posadzenia.
Witaj Sebek..... przykryj posianą trawke agro..ja przymocowują płachty gwożdziami (długie i kupione na wagę) ... i trawa rośnie jak szalona, nie trzeba tak co chwila podlewać.... naprawdę szybszy efekt I jakość trawy też lepsza
Mam pytanie, jaką mieszankę traw polecacie, mam trawnik do odnowienia, jest to miejsce mocno nasłoneznione, piszesz Sebak że wembley, jak po tej ziemie sie spisała się trawka
Na jednej częśc trawnika i na prawdę dobrze - nie wysysiała, już rośnie - w zasadzie latem już taką koszę - na drugiej części znów wyłysiała - robiłem dosiewki. Mieszanka sportowa jest dobra na trawniki po których się chodzi dość często, jak u mnie.
Zamiast ostrokrzewu lepsza będzie trzmielina Emerald'n Gold, tylko trzeba ją nisko po ziemi ciąć, żeby rozłaziła się płasko. Nie żałować.
Tojeść będzie zimą brzydka, bo brązowieje, ale za to w pełni lata jest żółciutka bardzo.
Polecam trzmielinę, bo zimozielona.
Tojeść Aurea latem
Zimą
Dzięki Danuś - chyba faktycznie zdecyduję sie na Emerald Gold, tylko powiedz kiedy można ja ciąć i w jakich odległościach sadzić.
Trzmielinę tnie się wiosną - ale późniejszą, bo teraz już rośnie. Odległości? zależy jakiej wielkości krzaczki Jeśli chcesz od razu mieć efekt to posadź gęsto - żeby już się stykały, jak mniejsze krzaczki to co 30-40cm?
Bogdziu - zlituj się i napisz jeszcze raz ten przepis na tą wodę. Lecę już kilkunastą stronę i nadal znaleźć nie mogę, a przydałoby się dogodzić i moim rh