Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Joanka 21:11, 13 kwi 2012

irena_milek napisał(a)
Aniu, mówię miłego popołudnia, wieczorkiem może zajrzę weekend wolny więc sadzimy i rh i wszystko co nakupowałam, obyśmy się wyrobili w 2 dni; szukam pomocy, ale nie ma chętnych do pracy, więc z tym bezrobociem to bujda na resorach, a pracodawca ze mnie niezły

Żebym miała do Ciebie bliżej....
butterfly 21:30, 13 kwi 2012

OJ Ania, jak Ty pędzisz

Poczytałam o następnym miły spotkanku, u zakupionych różach - ja wczoraj zamówiłam 24 szt., to moje pierwsze i do tego z gołym korzeniem, mają przyjść w przyszłym tygodniu. Ale ja już wcześniej przygotuje pod nie dołki

A jak już tu jestem to może wiesz, w której szkółce oferują najwięcej odmian żurawek i najtaniej (zdaję sobie sprawę ze te 2 opcje mogą się nie pokrywać )

Aaaaa, i wiosna u Ciebie na całego !!! U mnie dopiero tulipany wychodzą.

Cudniaste zdjęcia !!
EPODLAS 22:12, 13 kwi 2012

Agnieszko, śliczna wiosna u ciebie, z moim zdrówkiem chyba lepiej, tak więc jutro jadę na działkę. Mam nadzieję że moje wczesne tulipany kwitną jak u ciebie.Chcę posiać pierwsze warzywa, mąż obieca,ł że będzie pomagał, ja tylko będę kierować pracami. Mam nadzieję że pogada nie zawiedzie.
monteverde 22:31, 13 kwi 2012

Aniu posadziłaś swoje róże? jak będziesz sadziła to w dołku zrób kopczyk i korzenie róży na nim rozłóż a potem zakopuj http://www.oczarjk.pl/index.php?act=256/
monteverde 22:39, 13 kwi 2012

Sebek to jest tulipan Fostera "Concerto"
Mala_Mi 23:56, 13 kwi 2012

Witam wszystkich odwiedzajacych..... wreszcie dotarłam i na swój wątek Musiałam poczytac co u Was słychac, bo co u mnie to wiem
Koło południa pojechałam przerejstrowac samochód, jako, że dziś 13 i piątek poprosilam o numer w tablicy rejestracyjnej 13 Pani mi taki numer znalazła, bo nikt go nie chciał.
Popołudnie spędziłam w ogrodzie..ledwo żyję.
Czekajac na tablice zapedziłam sie na ryneczek..dokupiłma ciemiernika..i trochę do skalniaka.... nie wiem po co bo i tak ciasno Ale niezpominajek jeszcze u mnie nie ma, wiec ..trudno było sobie odmówić tej radości.
I skończyła się radość w dniu dzisiejszym..... z wyjąttkiem opisu Dajany o wyrzuconych rózach i u Bogdzi jak M pilnuje by wątek był na bieżąco
Poszukuję miejsc pod rh..wiec wymyśliłam sobie, że zlikwiduję mój mini skalniak...nie podoba mi się... wiec przesadzałam wszystko z niego w inne miejsca, a że mam i tak napakowane...to było to wyzwanie... Jałowiec (lub coś do tego podobne) przesadziłam w miejsce rozplenicy, rozplenicę przeniosłam w miejsce które moze będzie docelowe...... na razie dziura w trawniku..... Kepa tak wielka, że niestety musiałam prosić M o pomoc...
Wyrzuciłam wszystko z domu do szklani.... w szklarni nie ma już na nic miejsca Tzn wszystkie zadołowane w doniczkach rośliny, sadzonki i wiele innych co jeszce do gruntu się nie nadaje, albo nie mam dla tego miejsca......
Posadziła m jedna różę przy pergoli...oczywiście nie ta miałą tu być..ale aktinidia w tym roku odbiła i powiedziała, że już będzie ąłdnie rosła- nie wyrzucaj mnie..i znów problem z miejscem.
Potem poszłam przyciąc róze........ ale tego mam ..a raczej miałam..wszystko umarzło..... gdzie niegdzie tylko pojedyńcze kawalątki zieone...chbya to jutro wyrzucę.szkoda, bo były łądne..ale meni wnerwiły. Było tego ....... najpierw wyciąć, potem wynieść, potem spalić.... nie mogę pisac na klawiaturze, bo wszędzie mam coś wbite lub rozwalone...... porażka.Gdybym dziś miała sie zdecydowac na kupno róż to nie kupiłabym ani jednej.....
Tulipanków nazw nie zdązyłam jeszcze poczytać, bo zapomniałam
I tak minął dzień.... cięcie i palenie...... do nocy..... przy latarce...... Ależ teraz łyso...... chyba wyrzucę te moje róże i psoadzę te co kupiłm w ich miesce....nawet jak odzyją, to bedą sie regenerowac przez 3 lata... a po 3 latach znów umarzną...... Głupiego robota......
Idę spać, bo kiedys w końcu trzeba pospać Jutro walcze dalej, moze jakieś fotki wstawię......
A to mój likwidowany skalniak... już foto archiwalne.... mam tam jeszcze kalinę Eskimo i nie wiem czy ją przeniesć, czy niech się zostanie....... tam gdzie górka skalniaka chę posadzić rh Kalina może mieć za ciemno....ale już nie mam pojęcia gdzie ja przesadzić.... Dzięki rh....jarzęvbina (widać jej pień) postanie się na swoim miejscu, bo chciałąm jawyrzucić, ale M nie chiał bo ptaszki lubią jarzębinkę

Mala_Mi 23:58, 13 kwi 2012

Abiko... z żurawkami w Rzeszowie jake kiepsko... w Trzebowniku mająchyba najlepszy wybór, ale jeszcze nie sezon i nic nie ma....... i chyba u nich cena do jakości najlepsza. Pan w bylinowym też sprzedaje..ale co ma w tym roku to nie wiem...... bo jeszcze nei byłam...ograniczam moje chciejstwa..ograniczajac wstęp do szkółek
marzena 00:19, 14 kwi 2012

Ania, to sie dziewczyno napracowałaś okropnie i jeszcze te różne zagwozdki masz dotyczące miejsc posadzenia roślin...
ale tak już mamy wszystkie chyba... ale Ty dzisiaj miałaś maraton rzeczywiscie...
monteverde 00:20, 14 kwi 2012

Ania nie wywalaj starych róż daj im nowe miejsca, dużo dobrej ziemi i drenaż, bo masz glinę i niech rosna, a do róż rękawiczki kup u Danusi, widziałaś moje?nic Cię w nich nie kujnie
Milka 00:23, 14 kwi 2012

Joanka napisał(a)

Aniu, mówię miłego popołudnia, wieczorkiem może zajrzę weekend wolny więc sadzimy i rh i wszystko co nakupowałam, obyśmy się wyrobili w 2 dni; szukam pomocy, ale nie ma chętnych do pracy, więc z tym bezrobociem to bujda na resorach, a pracodawca ze mnie niezły

Żebym miała do Ciebie bliżej....

Joanka, jak szukasz pracę? - masz