Pola
21:06, 13 kwi 2012
Mam pytanie, jaką mieszankę traw polecacie, mam trawnik do odnowienia, jest to miejsce mocno nasłoneznione, piszesz Sebak że wembley, jak po tej ziemie sie spisała się trawka

, a więc tak, ostatnio zaadoptowaliśmy sobie działkę o powierzchni 450m2. Ogródek prawdopodobnie rozmawiając z sąsiadami był nie odwiedzany przez 5-6 lat altanka do "reanimacji" ale główne moje pytanie to TRAWNIK. Ogólnie ogródek ma mieć charaktek rekreacyjny. Po wejściu na działkę "trawa" sięgała prawie pod pachy, teren jest nierówny i rośnie tam chyba wszystko
, a więc tak, ostatnio zaadoptowaliśmy sobie działkę o powierzchni 450m2. Ogródek prawdopodobnie rozmawiając z sąsiadami był nie odwiedzany przez 5-6 lat altanka do "reanimacji" ale główne moje pytanie to TRAWNIK. Ogólnie ogródek ma mieć charaktek rekreacyjny. Po wejściu na działkę "trawa" sięgała prawie pod pachy, teren jest nierówny i rośnie tam chyba wszystko  wrzuce parę fotek na zapoznanie sie z terenem. I pytanie mam takie czy spryskac to wszystko randapen i później przekopać i równać czy tylko chwasty spryskać... proszę o jakieś rady bo szczerze jestem amatorem wnioskuje tylko z tego co przeczytałem na forum. Dodam również że posiadamy 2 pary rąk i podstawowe narzędzia do pracy. Nie posiadam glegogryzarki ( no chyba że uda mi sie od kogoś pożyczyć). Narazie skosiliśmy tą trawe żeby w ogóle wejść na działkę. Dziekuję za uwagę
 wrzuce parę fotek na zapoznanie sie z terenem. I pytanie mam takie czy spryskac to wszystko randapen i później przekopać i równać czy tylko chwasty spryskać... proszę o jakieś rady bo szczerze jestem amatorem wnioskuje tylko z tego co przeczytałem na forum. Dodam również że posiadamy 2 pary rąk i podstawowe narzędzia do pracy. Nie posiadam glegogryzarki ( no chyba że uda mi sie od kogoś pożyczyć). Narazie skosiliśmy tą trawe żeby w ogóle wejść na działkę. Dziekuję za uwagę