Dzisiaj podawali prognozę pogody i Zośka ma pobić swój rekord 23-25 na plusie
Masz piękny ogródek, niczym oaza na pustyni wygląda na tle tych pól
Zaraz jadę nakarmić moją gunię i rybki, to wstawię jakieś nowe fotki.
Słońce zalało ogród, tulipany pootwierały się szeroko , pewnie chcą pokazać, że "wnętrze" też mają godne uwagi
Masakrycznie ulotne kwiaty piwonii delikatnej
i ukryte zakątki
Agata, podpatruję u Ciebie prace przy wjeździe. Rozumiem, że od furtki też będziesz go miała, jak się po nim chodzi, np. w obcasach? Nie żebym o sobie myślała, bo ja z tych niskopodeszwowych , ale czasami ktoś przyjedzie w odwiedziny...
Wisteria właściwie to kwitnie tak obficie od samego początku ( chińska Prolific) o tyle jest fajna, że kwiaty pojawiają się przed liśćmi co wyraźnie potęguje odbiór wizualny, powtarza ( skromniej) kwitnienie późnym latem no i pięknie pachnie
Spotkanie bardzo miłe, szkoda że wybór roślin taki mały.
Spod iglicy przywiozłam tylko rutewkę ( obowiązkową w tym sezonie w grupie wrocławskiej) i 3 rodzaje bazylii. Rutewka tylko jedna, bo mam już 5 sztuk z poprzedniego roku.
Ponieważ czułam się wyraźnie nienasycona, razem z Marzenką dokupiłyśmy co nieco w pobliskim co.
pomidorki koktajlowe, szczypiorek, do donic stokrotki afrykańskie, bakopa, na rabatę kukliki
Dokonałam zmian odnosnie tej pierwszej starej kompozycji. Co sadzicie o niej? Posadzilam tawuły miedzy nie niebieskie drzwonki dalmatynski. Jest tez berberys, danica i jedna varella.
Jest jeszcze duzo pracy przede mna, ale z wasza pomoca pojdzie łatwiej. Trawa tez jest marna i porosnieta tym nieszczesnym mchem, ktorego w tym klimacie jest po prostu mnostwo.
Wczoraj mieliśmy znowu pracowity dzień. M kopie i zakopuje, ja sadziłam tawułę, floksy, dalie i roślinki od Bogusi : stipę i miliony cynii
Jutro idę róże plewić, chyba, że pogoda nie dopisze...
Aniu u mnie jest tak:
Potem usunę zdjęcie.
Jeśli czujesz, że to będzie za płasko to będziemy myśleć dalej ... tylko wydaje mi się, ze trzeba brać pod uwagę coś zimozielonego ... może jednak kulki rożnej wielkości z trawkami i cebulowymi. Pięknie wyglądają też kulki całkiem przy drzewie. I musisz brać po uwagę, że tą rabatę najczęściej widzisz po szerokości a nie po dlugości