Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 07:39, 14 maj 2016

Pszczelarnia napisał(a)

A mój eM też tak ma i dlatego mamy 11 magnolii w ogrodzie.

Twojemu ogrodowi ilość magnolii wcale na złe nie wychodzi Mój magnolii nie lubi...

babka napisał(a)
Fachowe zakupy robisz, ja polowy z tych roslin wcale nie znam A robale też widzę u siebie. Jednego opuchlaka przyłapałam ale musi być ich więcej bo nowe jeżówki już pogryzione, nosz kurcze musiały ze szkółki przyjechać :/
Wygranej wojny z gąsieniczkami życzę

Ja opuchlaków nie upolowałam, ale jak ściągam darń czy kopię w ziemi sporo larw znajduje chrząszcza majowego i rolnic.

Hortensja pnąca Mirranda.

malkul napisał(a)
współczuje tego nornicowego nawału na rózach się nie znam więc ni doradzę ale macham serdecznie Reniu

Odmachuje Miło, że zajrzałaś.

Zana napisał(a)
Zakupy obejrzałam. Tę paproć narecznicę czerwonozawijkową miałam kiedyś, ale ją niestety uśmierciłam. Jednak moja nie tylko te nowe liście miała rdzawe, potem zielenią i niczym szczególnym się nie wyróżniała. Ale ja lubię paprocie i nawet ostatnio myślałam o tej narecznicy a Ty ją już masz. Co do jesiona powiem tylko, że ładne listeczki, bo co do reszty to się nie znam. A ta trzecia roślinka to wiesiołek czy wielosił? Bo nazwa wiesioł nic mi nie mówi.

O widzisz... To wielosił Przekręciłam nazwę To były spontaniczne zakupy, choć żałuję że paproci więcej nie kupiłam

Klon shirasawy Jordan w pełnej okazałości.

07_Rene 07:43, 14 maj 2016

Hosta mysie uszka

07_Rene 07:53, 14 maj 2016

Ostatnie tchnienie tulipanów... Połączenia nie zgrane w czasie, ale kwiaty same w sobie cieszą.

08:09, 14 maj 2016
gdzie kupowałaś jaskry? nigdy nie miałam jaskrów ....a moze w przyszłym roku powinnam o nich pomyśleć ...pewnie już w lutym sie pojawiają w handlu? czy później?

07_Rene 08:12, 14 maj 2016

eee_taam napisał(a)
gdzie kupowałaś jaskry? nigdy nie miałam jaskrów ....a moze w przyszłym roku powinnam o nich pomyśleć ...pewnie już w lutym sie pojawiają w handlu? czy później?

Na targu razem z pierwszymi wiosennymi typu: stokrotni, bratki sprzedają. Pierwszy raz mam. Liście brzydkie, ale kwiatami nadrabia.
Anda 08:56, 14 maj 2016

Wow, jaki łubin już duży. Piękne widoki. U mnie jaskry ledwo zipią. Za gorąco mam przed domem dla nich.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
malkul 09:41, 14 maj 2016

07_Rene napisał(a)
Hosta mysie uszka

to łubin ? slicznie mu w tej fazie bardzo troche mi przypomina lawende przed kwitnieniem
malkul 09:41, 14 maj 2016

07_Rene napisał(a)
Ostatnie tchnienie tulipanów... Połączenia nie zgrane w czasie, ale kwiaty same w sobie cieszą.

u mnie też juz końcówka kwitnienie , wczoraj juz ścięłam cvzęść tuplioanów
ryska 09:45, 14 maj 2016

Jaki zaawansowany łubin u Ciebie. Moje tylko listki mają. Nerecznicę też akurat tę sobie kupiłam jakiś czas temu ale mam zamiar więcej paproci zakupić do przedogródka. Mają fajny klimat. Piękne zdjęcia u Ciebie i fanie skomponowane tulipany. Miłego dnia
07_Rene 10:32, 14 maj 2016

Dziewczyny, łubiny mam trzy obok siebie, ale tylko jeden taki duży i już z kwiatami. pozostałe malutkie dalej. Nie wiem czemu, może nornice podgryzły?

U mnie pogoda do bani, tulipany zniszczy deszcz. Ale czosnki pękają, więc znowu coś będzie. Mam nadzieję, że przymrozek mnie oszczędzi, bo liczę na piwonie. A część stipy i dziwaczka już posadziłam do gruntu.