Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka

Bawarka

blyxa 22:50, 13 maj 2016

Przyszłam wczoraj interesownie z pytaniem, jako do guru od Rubensa, ale utknęłam na oglądaniu zdjęć. To znaczy nie mogłam poprzestać na kilku - musiałam zobaczyć wszystkie
Śliczny masz ogród!

I zadaję pytanie zanim wkleisz kolejną partię fotek a ja oglądając zapomnę co chciałam

Mam w ogrodzie domek dla dzieci - chcę go obsadzić Rubensem właśnie. Posadzić od północy (tam nie ma słońca ewentualnie pojawiają się nędzne resztki), a prowadzić po stronie południowo-wschodniej, która jest bardzo nasłoneczniona. Myślisz, ze to ma sens?
Kasiek 10:47, 14 maj 2016

Basilikum napisał(a)
Kasiu a tej sody w tej paczce co na 0,5 litra wody dajesz to ile jest??
paczki sa rozne a ja mam Taka niepaczkowana i musialbym zwazyc

a chwastow to ja u Ciebie nie widzialam jeszcze, chyba musze przy nastepnych fotkach lupe w lape wziasc

Nie mam akurat w domu i nie moge powiedziec jakie paczuszki sa, ale nie badzmy tacy drobiazgowi Sypnij lyzke zupowa i juz, nic sie nie stanie

Nie masz lupy nie masz lupy nieeeeee !!! Uwierz
Kasiek 10:49, 14 maj 2016

Krys napisał(a)
Dzieki Kasiu,Rubens sliczny ,czekam na tegoroczny wow

Ale prosze Rubens bardzo zmaltretowany,lezy na trawniku, wczoraj byla okropna burza. Dam mu chwilke odpoczac i ide zbierac jego zwloki i wieszac na murze
Kasiek 10:51, 14 maj 2016

zbigniew_gazda napisał(a)
Byłem i wszystko przeczytałem. Tak jest- nieszczęśliwi ci którzy nie zauważają piękna roślin. Rubens wymiata.

Ogrod powinnien byc wytchnieniem a nie wyzionieciem ducha
Kasiek 10:52, 14 maj 2016

Milka napisał(a)

Imponujące
zrobię ten wywar na oprysk z sodą z pokrzyw juz mam dobro, chyba pora róże nim podlać, coś Blue Rahpsody mi marnieje, choć generalnie wszystko buja, coś tam wypadnie, coś czasu potrzebuje, jak to w ogrodzie
mam i ja w końcu pierwszą Edenkę czy zakwitnie, bo młoda tegoroczna

Irenko, tym wpisem chcialam pokazac jak chronie swoj ogrod i jak go dokarmiam...
Kasiek 10:56, 14 maj 2016

Milka napisał(a)

Mrówki zawsze chodzą po piwoniach, ale mszycy nigdy na nich nie ma.
Cudne widoczki, te poduchy i róże, lecę szukać tego, co furorę zrobił; ale widoki z Rubensem u ciebie, to dla mnie boskie
mleczy mam od groma, wkoło nikt nie walczy, więc u mnie muszą być

Furora bedzie i u Ciebie i to juz niedlugo, zobaczysz, az sama sie zdziwisz
Irenko napisalam wczesniej o mrowkach i mszycach, za chwilke dopisze jeszcze slowko...
Kasiek 10:58, 14 maj 2016

mirkaka napisał(a)

Już ze dwa lata temu zachwycałam się Twoimi Montanami, w końcu odważyłam się i też kupiłam, tę pachnącą Mayleen.
Pod tym mottem podpisuję się, ogród tworzymy dla siebie a nie dla innych A jeśli przy okazji podoba się innym to to tylko dodaje nam skrzydeł
Ten widok jest zachwycający.

Gratuluje wyboru izakupu Mayleenki, ma piekny waniliowy zapach
Dzisiaj moj ogrod wymeczony i troche stlamszony za to podlany wrzesz i wzdluz

Kasiek 11:00, 14 maj 2016

Anda napisał(a)
Piekne Rubensy W ogóle pięknie u Cię
Popieram Twoje podejście do ogrodu

Zobacz tutaj
http://www.swr.de/gruenzeug/rueckschau/sendung-vom-28/-/id=13057518/did=17339406/nid=13057518/1k615o6/index.html

i tutaj
http://www.swr.de/gruenzeug/gartentipps/alles-bio-die-staudengaertnerei-gaissmayer-2/-/id=13057490/did=17195856/nid=13057490/1iy345t/index.html

O tej szkółce Ci pisałam

Podjade do nich w przyszlym tygodniu, dziekuje za namiary
Kasiek 11:02, 14 maj 2016

eda napisał(a)

jeees i tak trzymaj ja też tak mam A na ławeczce to już siedza i czekam na cię.....

Te laweczke kupilam w Polsce i bardzo ja lubie Zrobilam budyn waniliowy na drugie sniadanie, kcesz
Kasiek 11:03, 14 maj 2016

Mala_Mi napisał(a)
Twój Rubens jest faktycznym Rubensem, ale i z mojego się cieszę Urośnie
`
Mala Mi, tak Ci urosnie ze jeszcze bedziesz klnela na niego, wspomnisz moje slowa