Fajnie,że trawy zdobywają coraz więcej zwolenników ogranicznik był wkopywany dla red barona aby się nie rozchodzil i rósł ładnie w rzędzie. Ogranicznik się sprawdził,trawy nie przechodzą.
Silver sceptre ma liście węższe,bardziej delikatne w dotyku niż ID. U mnie na polcienistym stanowisku są biało zielone i tą zieleń jest o wiele jaśniejsza niż u ID.
Odpowiadając na Twoje pytanie - na OKO i bardzo epizodycznie A hortki dziękują
Zdjęcia takie trochę smętne, bo dziś deszczowy dzień. Ale muszę przyznać, że limki idą w siłę Po cisach widzę, że są duże wyższe niż rok temu. Sięgają mi do ramion, całkowicie zasłaniają cisa, a w ub roku cis był od nich wyższy. Wciąż jestem niezadowolona z dolnego piętra pod limkami, są tam różne rzeczy, które w całości tworzą bałagan. Chciałabym jedną konkretną rośline po całości, ale nie wiem jaką Polinka zastosowała cis, podoba mi się to rozwiązanie, ale kurczę miałabym go ciąć tak nisko cały czas?? Hmm.. hmmm.. może i tak. Myślę też nad białymi rozchodnikami po całości... ale przekonania wciąż nie mam.
a wiesz ze wiele rzeczy powstwje u nas z "dostosowanego" do potrzeb przypadku. muru miało nie byc ale poprzednie płyty się waliły, skarpa powstała z koniczności, plac na pergolę wyznaczyła posadzona na ślepo lipa od sąsiada...
Uwielbiam takie wypieszczone rabaty A jeszcze bardziej ogrodniczki, które tak się przykładają do przygotowania gleby!
Pamiętam jak mi Toszka z Mazanem "kładli" do głowy podstawy ogrodniczkowania i jaki wpływ na kondycję roślin ma to co się znajduje w glebie.
Kami,jak podzielilas teraz rozplenice to pilnuj podlewania i podlej korzonkiem.ja moim teraz na rabacie tym małym leje codziennie 5l wody
Grackow bym nie dawała do hortek.hortki się rozrosna i będzie mało miejsca.a i geacilimus nie należy do małych traw
Buziaki
Polinko
Dziękuje bardzo, ze o mnie pamietalaś ... dopiero bodajże wczoraj natknęłam się na te informacje ... przykra sprawa ... sprawdzałam swoje bukszpany i nic nie zauważyłam w środku ... są suche listki ale gasienic żadnych nie ma ... może powinnam odkurzyć wszystkie buksy i prysnąć mospilanem/decisem?