Ja może za rok spróbuję z Vertigo za mało donic mam . Tatarak z tego co czytałam świetnie radzi sobie nie tylko w mokrym miejscu. Ja muszę dodać do mojej rozplenicy jeszcze coś w różu - nrazie mam przy niej tylko bacopę białą.
Czekam aż na tej rabacie pojawią się akcenty jeżówek oraz rozchodnika Na razie trawy ...
A tu schowana jeżówka ... Wszystkie przeżyły zimę ...
rozplenica moudry
Juz od dawna chciałam przetestować trawy w donicy tylko trochę musiałam się naszukac dużych sadzonek-vertigo chciałam a ogon musze przetestować bo bardzo mi się podoba ale w ogrodzie nie mam chyba dość mokrego miejsca dla niego. Sprawdziłam ta Twoja rozplenica tez ładna choć ja liczę bardziej na czarni niż czerwony odcień.pozdrawiam
Mirello prezent już posadzony tymczasowo do czasu kiedy zrobię odpowiednią rabatę dla niego. Rozplenica nieśmiało rusza - jak ona będzie wyglądała latem nie jestem sobie w stanie wyobrazić . Rośnie za rozchodnikiem ale na chwilę obecną to rozchodnikowi nie ma szans dorównać , a miały tak ładnie się uzupełniać. Cóz poczekamy zobaczymy. Jeśli o nawóz chodzi polana jest florovitem. Co do Rh to Calsap też zakwitły
Hej. Tak to rozplenica - martwiłam się, że wciąż taka mała jest - kiedy rozplenice ruszają? wsadziłam 15 sztuk jakiś miesiąc temu i mam nadzieję, że mi się nie zmarnują. Miskanty w przeciwieństwie do nich rosną jak dzikie. Miały po 2 źdżbła a teraz już takie .
a tak wygląda moja Hakone. Czy to jest odmiana All Gold?
Hej. Przyszłam z rewizytą. Jeżeli na ostatnim zdjęciu to rozplenica (bo nie poznaje w takiej wielkości) to ona już ruszyła. Moja jest dużo obszerniejsza ale zdzbła też ma niedługie, to jeszcze nie jej pora. Przecież Twoja jest zielona to co od niej chcesz Pozdrawiam ciepło!
A tak wygląda na dziś szpalerek hortensji żurawką podsadzony. Rozchodnik urósł dużo przez miesiąc tylko rozplenica mnie martwi , żdźbła nic nie ruszają - myślicie, że ruszy ?
Faktycznie, mi aż się prosi, aby na wietrze coś powiewało tam w środku. Rabatkę bardzo ładnie obsadziłaś. Mądrzejsi powiedzą Ci, że się rozrośnie Ale ja niecierpliwa jestem i pewnie bym trawki dosadziła. Rozplenica japońska??? Miskat morning light? tłok kiedyś zrobi. Spytaj Magnolii ona ma nosa.
To zwykłym trawskiem na pewno nie jest.
Może rozplenica. Jak rosła w domu to mogła taka duża już urosnąć, bo moje w ogrodzie to dopiero jakieś 20cm mają.
Pierwszy raz słyszę żeby rozplenica była jednoroczna, no chyba że te wszystkie rubrum itp.
Moje mają parę lat i nigdy nie było problemów, a przeżyły srogą zimę 2011/12. Najgorsza dla nich jest wilgoć, związywanie na zimę bardzo pomaga, śnieg nie leci do środka i nic nie gnije.