Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Asi ogródek pod świerkami

Asi ogródek pod świerkami

Asiuniaa 08:11, 22 maj 2015

Bogdzia napisał(a)

Dzięki za dedykacje i zdjecia . Czuję sie zawsze skrempowana jak o tym piszę ale ja bym Ci radziła ta korę odgarnac z korzeni. U mnie rh zawsze chorowaly jak mialy cos na korzeniach a ich chorobę leczy sie latami. Zrobisz jak uważasz ale myślę że dobrze radze.

Bogdziu rozsunęłam korę już wcześniej kiedy mi o tym mówiłaś tylko najwidoczniej za mało . Odgarnę szerzej . Dziękuję za radę i nie musisz się krempować radząc mi - ja zawsze chętnie posłucham rad zwłaszcza ogrodniczek z takim doświadczeniem jak Ty
Asiuniaa 08:20, 22 maj 2015

olga_ napisał(a)
Hej. Przyszłam z rewizytą. Jeżeli na ostatnim zdjęciu to rozplenica (bo nie poznaje w takiej wielkości) to ona już ruszyła. Moja jest dużo obszerniejsza ale zdzbła też ma niedługie, to jeszcze nie jej pora. Przecież Twoja jest zielona to co od niej chcesz Pozdrawiam ciepło!

Hej. Tak to rozplenica - martwiłam się, że wciąż taka mała jest - kiedy rozplenice ruszają? wsadziłam 15 sztuk jakiś miesiąc temu i mam nadzieję, że mi się nie zmarnują. Miskanty w przeciwieństwie do nich rosną jak dzikie. Miały po 2 źdżbła a teraz już takie .

a tak wygląda moja Hakone. Czy to jest odmiana All Gold?
Asiuniaa 09:26, 22 maj 2015

Dostałam na urodziny takie cudo ( w donicy) i mam teraz dylemat gdzie go posadzić? Jedyne miejsce jakie mi przychodzi do głowy to ta rabata - ale nie jestem przekonana . Co o tym sądzicie?
MirellaB 02:19, 23 maj 2015

Ładnie Ci kwitną rh,ale Bogdzia ma rację odgarnij korę
Szpalerek bardzo ładny. Rozplenice mam jedną na próbę i wcale póki co rozplenicy nie przypomina. Czekaj cierpliwie ruszy. A może daj jej jakiś nawóz. Ja na start wszystko sypnęłam azofoską.

A co to za cudo co dostałaś i szukasz miejsca?
Asiuniaa 08:57, 25 maj 2015

MirellaB napisał(a)
Ładnie Ci kwitną rh,ale Bogdzia ma rację odgarnij korę
Szpalerek bardzo ładny. Rozplenice mam jedną na próbę i wcale póki co rozplenicy nie przypomina. Czekaj cierpliwie ruszy. A może daj jej jakiś nawóz. Ja na start wszystko sypnęłam azofoską.

A co to za cudo co dostałaś i szukasz miejsca?

Mirello prezent już posadzony tymczasowo do czasu kiedy zrobię odpowiednią rabatę dla niego. Rozplenica nieśmiało rusza - jak ona będzie wyglądała latem nie jestem sobie w stanie wyobrazić . Rośnie za rozchodnikiem ale na chwilę obecną to rozchodnikowi nie ma szans dorównać , a miały tak ładnie się uzupełniać. Cóz poczekamy zobaczymy. Jeśli o nawóz chodzi polana jest florovitem. Co do Rh to Calsap też zakwitły
Kuba 09:06, 25 maj 2015

Asiuniaa napisał(a)

Z tego co widze ta Twoja jest zielono- limonkowa więc to nie All gold bo ta jest cała limonkowa, może to Aureola?
Asiuniaa 09:10, 25 maj 2015

Kuba napisał(a)

Z tego co widze ta Twoja jest zielono- limonkowa więc to nie All gold bo ta jest cała limonkowa, może to Aureola?

Faktycznie chyba to będzie Aureola
szemusia 12:23, 25 maj 2015

Faktycznie ruszyły Ci te roślinki
Będziesz z nich zadowolona
A w tej doniczce, to co za "cudo"?
Asiuniaa 07:59, 26 maj 2015

szemusia napisał(a)
Faktycznie ruszyły Ci te roślinki
Będziesz z nich zadowolona
A w tej doniczce, to co za "cudo"?

Beatko "cudpo" to malutki jałowiec (?) jakiś na bonsai formowany . Fajnie dostawać rośliny jednak czasem człowiek nie wie co z nimi począć - dostałam też powojnika i nadal stoi w donicy
Iwk4 18:19, 26 maj 2015

Asiuniaa napisał(a)
Dostałam na urodziny takie cudo ( w donicy) i mam teraz dylemat gdzie go posadzić? Jedyne miejsce jakie mi przychodzi do głowy to ta rabata - ale nie jestem przekonana . Co o tym sądzicie?

Asiu, ja bym nie sadziła jałowca przy bukszpanach. To nie ta bajka. Może znajdziesz inne miejsce? Ładny ten prezent