Bogdziu rozsunęłam korę już wcześniej kiedy mi o tym mówiłaś tylko najwidoczniej za mało . Odgarnę szerzej . Dziękuję za radę i nie musisz się krempować radząc mi - ja zawsze chętnie posłucham rad zwłaszcza ogrodniczek z takim doświadczeniem jak Ty
Hej. Tak to rozplenica - martwiłam się, że wciąż taka mała jest - kiedy rozplenice ruszają? wsadziłam 15 sztuk jakiś miesiąc temu i mam nadzieję, że mi się nie zmarnują. Miskanty w przeciwieństwie do nich rosną jak dzikie. Miały po 2 źdżbła a teraz już takie .
a tak wygląda moja Hakone. Czy to jest odmiana All Gold?
Dostałam na urodziny takie cudo ( w donicy) i mam teraz dylemat gdzie go posadzić? Jedyne miejsce jakie mi przychodzi do głowy to ta rabata - ale nie jestem przekonana . Co o tym sądzicie?
Ładnie Ci kwitną rh,ale Bogdzia ma rację odgarnij korę
Szpalerek bardzo ładny. Rozplenice mam jedną na próbę i wcale póki co rozplenicy nie przypomina. Czekaj cierpliwie ruszy. A może daj jej jakiś nawóz. Ja na start wszystko sypnęłam azofoską.
Mirello prezent już posadzony tymczasowo do czasu kiedy zrobię odpowiednią rabatę dla niego. Rozplenica nieśmiało rusza - jak ona będzie wyglądała latem nie jestem sobie w stanie wyobrazić . Rośnie za rozchodnikiem ale na chwilę obecną to rozchodnikowi nie ma szans dorównać , a miały tak ładnie się uzupełniać. Cóz poczekamy zobaczymy. Jeśli o nawóz chodzi polana jest florovitem. Co do Rh to Calsap też zakwitły
Beatko "cudpo" to malutki jałowiec (?) jakiś na bonsai formowany . Fajnie dostawać rośliny jednak czasem człowiek nie wie co z nimi począć - dostałam też powojnika i nadal stoi w donicy