Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 11:47, 25 maj 2015

Kolejne dni deszczowe i zimne nie pozwalają się angażować w zielone ... Smutno i ponuro . Zmęczenie pogodowe objawia się sennością gdzie i ingerencja kawy nie skutkuje ...
Pomimo wszelkich pogodowych przeszkód , zrobiłam kilka zdjęć ...

Żurawka Caramen prezentuje się pięknie w kroplach deszczu. życzę sobie aby taki fason trzymała przez cały sezon

Runianka również niczego sobie . Pięknie wygląda w młodych przyrostach.

Różaneczniki Nova Zemba dają radę a po zastosowaniu granulowanego obornika na jesień ma dużo kwiatów
Syla 11:50, 25 maj 2015

To jest mój kolor .... Różowe tulipany to nie moja jednak bajka ...Uwielbiam subtelne połączenia kolorów fiolet i róż ale nie u siebie ...

Szałwia łączna lub łąkowa (nie wiem) zaczyna kwitnąć ... Miałam przesadzić kilka kęp w inne miejsce ale nie zdążyłam . Będę przesadzać kwitnące
malkul 11:51, 25 maj 2015

twoja runianka to moje marzenie wygląda genialnei gęsta pięknei porosniety dywan, moja jeszcze ma spore prześwity ale wierzę że będzie taka, napisz mi jak o nią dbasz ile razy w oku ją przycinasz? czy na całości? czy tam wogóle musisz cos plewić?
Kuba 11:53, 25 maj 2015

Sylwia rzeczywiście chwastnica w dużej ilości panoszy się u Ciebie- jestem ciekawa rad specjalistki od trawnika

Wspominałaś też o sprzęcie do żywopłotów- zadowolona jesteś? zdradzisz model?

A poza tym jak zwykle pięknie
Syla 11:53, 25 maj 2015

Czekam aż na tej rabacie pojawią się akcenty jeżówek oraz rozchodnika Na razie trawy ...

A tu schowana jeżówka ... Wszystkie przeżyły zimę ...

rozplenica moudry

malkul 11:59, 25 maj 2015

lubię te rozplenicę, ładnei sie wylewa u mnei z rogu donicy, a jeżówki też mi wszytskie przeżyły i rosną niektóre juz łby mają
Syla 12:00, 25 maj 2015

malkul napisał(a)
twoja runianka to moje marzenie wygląda genialnei gęsta pięknei porosniety dywan, moja jeszcze ma spore prześwity ale wierzę że będzie taka, napisz mi jak o nią dbasz ile razy w oku ją przycinasz? czy na całości? czy tam wogóle musisz cos plewić?

Runiankę po raz pierwszy ścięłam nożycami w ubiegłym roku w sierpniu ? Ładnie w tym roku zakwitła i odbudowała niedociągnięcia fryzjerskie nowymi przyrostami ...

Zastanawiałam się kiedy właściwie jest dobry termin na jej cięcie ?...

Wypróbuję w przyszłym sezonie cięcie po przekwitnięciu kwiatostanu , bo jest chwilka przerwy pomiędzy przekwitnięciem a wypuszczeniem nowych przyrostów, ale jeszcze podumam , bo nie jestem pewna ...

W ubiegłym sezonie podlewałam na wiosnę wszystko biohumusem ale w tym roku z braku laku sypnęłam nawóz długodziałający pod wszystkie rośliny.

Poczekaj cierpliwie , będziesz miała dywan i Ty ... Rośliny czasem potrzebują więcej czasu na klimatyzację i na rozpoczęcie współpracy z właścicielem
nicol21 12:00, 25 maj 2015

Widoczki super, Rh całe oblepione kwiatami. Koniecznie rób zdjęcia. A to że zimno to wszystko będzie dłużej kwitło i cieszyło
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Syla 12:03, 25 maj 2015

Kuba napisał(a)
Sylwia rzeczywiście chwastnica w dużej ilości panoszy się u Ciebie- jestem ciekawa rad specjalistki od trawnika

Wspominałaś też o sprzęcie do żywopłotów- zadowolona jesteś? zdradzisz model?

A poza tym jak zwykle pięknie

Sama jestem ciekawa i tym bardziej zdumiona co ja to mam i że mam ...
Nie zamawiałam trawnika z chwastnicy

Sprzęt do cięcia jeszcze oryginalnie zapakowany ... Jak odpakuję to pokażę a jak potnę żywopłoty to się podzielę informacją jak mi było
Syla 12:04, 25 maj 2015

malkul napisał(a)
lubię te rozplenicę, ładnei sie wylewa u mnei z rogu donicy, a jeżówki też mi wszytskie przeżyły i rosną niektóre juz łby mają

Zastanawiam się aby ulokować ją również w mojej donicy gabionowej przy ogrodzie zimowym ... Ale wciąż dumam ... Może coś się z tego dumania wkrótce wyklaruje