Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:17, 30 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
piękna drewutnia. i jaka fotogeniczna.
piłkarze tez super - my ostatnio w deszczu tez biegaliśmy, piliśmy deszcz z nieba i kompaliśmy się w basenie
busz boski a stipa wymiata. to tegoroczne siewki?
dzieki asia drewutnia w koncu zakrywa bajzlownik
Ja wczoraj z emem jechalam na roweze w takiej burzy ze juz nie bylo nam do smiechu...a tu nagle droga sie konczy ppkrzywami wyzszymi ode mnie...nie bylo wyjscia przygda tygodnia

A stipa to moje tegoroczne dzieci ale tylko w tym miejscu taka wypasna...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:04, 30 lip 2016

Do góry
piękna drewutnia. i jaka fotogeniczna.
piłkarze tez super - my ostatnio w deszczu tez biegaliśmy, piliśmy deszcz z nieba i kompaliśmy się w basenie
busz boski a stipa wymiata. to tegoroczne siewki?
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 20:53, 30 lip 2016

Do góry
Piękna stipa U mnie rozplenica od Przemaka jest malusieńka. Nie wiem, czy zdąży puścić kłoski do jesieni.

Super to oblężenie Malborka wyglądało
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 17:28, 30 lip 2016

Do góry
Piękna stipa
Do raju daleko - u Ewy 17:02, 29 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Oj jak jeszcze ta stipa kłosy wypusci to będzie bajka
Ja w sumie też z takim pytankiem kiedy tak orientacyjnie na śląsk się wybieracie ?

Niektóre stipy już puszczają kłoski Zaraz się zacznie
Z wyjazdem zaraz Ci napiszę na pw, co i jak
Do raju daleko - u Ewy 16:52, 29 lip 2016

Do góry
Oj jak jeszcze ta stipa kłosy wypusci to będzie bajka
Ja w sumie też z takim pytankiem kiedy tak orientacyjnie na śląsk się wybieracie ?
Ogród niby nowoczesny ale... 10:18, 29 lip 2016

Do góry
przedogródek

sesleria na grabowej

i czarna trawa na grabowej...strasznie powoli sie rozrasta

i stipa co się za to sama sieje

Ogród niby nowoczesny ale... 10:18, 29 lip 2016

Do góry
przedogródek

sesleria na grabowej

i czarna trawa na grabowej...strasznie powoli sie rozrasta

i stipa co się za to sama sieje

W Kruklandii 22:40, 28 lip 2016

Do góry
Dziwny kwiat Rh i pierwszy czerwony liść ambrowca

Kwitnąca stipa samosiejka!!! I werbena co ją ledwo widać, choć wysiało mi się dwa razy więcej niż w zeszłym roku.
Ogród Mirelli 12:26, 28 lip 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Mirellko do przyszłego roku jeszcze długo,ale faktem jest ,że bardzo chciałabym się tam wybrać W tym roku mieliśmy się wybrać do Poznania i Kórnika,ale mój M miał tyle zleceń,że w każdą sobotę pracował i ciężko było się wyrwać zresztą teraz jest nie lepiej.
Mirellko a w Gnieźnie jakieś centrum ogrodnicze lub szkółkę polecisz jadę do Powidza w sierpniu może tam bym coś kupiła?Jak wracałam z Włądysławowa stanęłam w szkółcę,którą poleca Iwonka we Franku wyszłam z litarą, poziomką kwitnącą ,zawilcami i jeżówką
Stipy w tej cenie zazdroszczę u nas nie ma ani stipy ani jeżówek
Masz piękny kolor budleii ja mam niebieską,która jeszcze nie kwitnie i białą maleńką kupiłam w B za 2,99zł i nie wierzyłam,że coś z niej będzie ale już kwitnie muszę foto jej zrobić. Różami kusisz piękna Aphrodite wpadła na moją listę chciejst

Terenia możesz teraz przyjechać. W zeszłym tygodniu byłam i była jeszcze stipa i jeżówki same nowości z dziesięć odmian

Jak będziesz w Poznaniu to do mnie już masz bliziutko, a z Kórnika 12 km.

Tereniu w Gnieźnie szkółek nie znam, tam nie jeżdżę do ogrodniczych, bo w swojej okolicy mam wszystkie możliwe

Budleję bardzo lubię. Moja to już drzewo, a kupiona w Auchan za bardzo przyzwoitą cenę. One lubią przemarzać i należy wówczas ją ściąć. Moją kilka razy już chciałam spisać na straty, bo myślałam, że już po niej - nic bardziej mylnego, zawsze odbija, ale dość późno

Nad zawilcami też myślę, spodobały mi się, to bardzo wdzięczne kwiatki. Myślę gdzie je upchnąć
Mój ogród pod lasem 11:46, 28 lip 2016

Do góry
Agata- hmm nie wiem jaki to format zdjęć... aparat Nikon, ale że format zdjęć jakiś inny to nie pomyślałam. Spytam M.
A u Ciebie Stipa kiedyś przezimowała? Ta moja rabata jest taka średnio żyzna bo wcześniej rosła tam lawenda a teraz gdy sadziłam inne rośliny to punktowo dawałam lepszej ziemi. Pod Stipy nic. Zobaczymy co los przyniesie

Marga- te moje hortki maja już 3 lata wiec może musisz chwile poczekać żeby Twoje takie urosły.No i w tym roku trochę mniej je przycięłam tzn zostawiłam 1-2 oczek więcej.Pewnie dlatego tak wybujałyChociaż VF chyba z natury są niższe...moje są niższe od Budleji Dawida
A hosty sa jak nałóg Tez już spora kolekcje uzbierałam,ale kupowałam malutkie i gina na razie pod lasem na cienistej rabacie. Pokaże jak się wezmą do rośnięcia
Typografia ogrodu 10:55, 28 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
a nie zniecheca Was coroczne sianie tej trawy? Stipa piekna ale jak zmarznie to nie ma rabaty.

to fakt ... a u mnie na dodatek rośnie jakby chciała a nie mogła ... kurczę
Typografia ogrodu 10:54, 28 lip 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

powiem Ci że widziałąm na żywo wielką rabatę obsadzoną trzcinkimai w masie i przed nimi stipa...........BOSKO to wyglądało!!!!

właśnie o stipie myślałam ... ewentualnie sam trzcinnik
Ogród Mirelli 09:56, 28 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Karola na stipę i jeżówki najlepiej na przełomie maj / czerwiec, albo początek hczerwca. Teraz też są, ale mniej odmian. Byłam w zeszłym tygodniu to same nowości jeżówkowe mieli. Stipa też jeszcze jest.
Jak będziesz zdecydowana to pojadę z Tobą Przy okazji mnie odwiedzisz i się poznamy, bo w Jucce jakoś nie możemy się spotkać

Twoja Wiktoria rok starsza od mojego Kuby

Wczoraj też u mnie padało i fajnie się ochłodziło. Dzisiaj jest bardzo przyjemnie

Summer Song ciągle wypuszcza pędy i kwitnie, bardzo jestem z niej zadowolona
Wiosną będzie u mnie w ogrodzie profesjonalne cięcie róż, żeby lepiej się zagęszczały

No taki mam plan, żeby wybrać się w czasie urlopu polatać tu i ówdzie Mam nadzieję, że uda nam się spotkać
Potrzebuję niewiele A jeżówki najchętniej kupiłabym takie różowe zwykłe. Na działkę.

Róża Jarocin jakoś u mnie się nie sprawdza, chyba ją wywalę na działkę a kupię coś co będzie mi odpowiadało bardziej. Brzydko przekwita, bardzo blednie na majtkowy róż a ja nie mam sumienia wyciąć kwiatów wcześniej. Ciągle jeszcze nie ruszyła ze wzrostem kolejnych pędów. Ale pewnie dam jej czas do końca wakacji

Eh cięcie róży to dla mnie czarna magia, ale przyjdzie czas zmierzyć się z wyzwaniem
Ogród Mirelli 09:32, 28 lip 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Stipa po takich cenach U mnie kupiłam po 7,5 i nie jest zbyt urodziwa Moje ubiegloroczne wysiały się w grodzie ale zanim urosną zima przyjdzie Za taka cene jak u Ciebie też bym kupiła ale niestety

Jolu dlatego pierwszy i ostatni raz bawiłam się w stipowe wysiewy. Wolę kupić i mieć efekt od razu
Ogród Mirelli 09:25, 28 lip 2016

Do góry
Mixtoorka napisał(a)

Jak nic muszę do Ciebie się wybrać na zakupy jak będę jechała do Rokietnicy na stipę i jeżówki

Wiktoria skończyła 5 lat wczoraj. Ale wydaje mi się, że to niemożliwe. Przecież ona taka maleńka jest jeszcze To Kubuś i Wiki lipcowi

Wczoraj u nas była straszna ulewa. grrr. Tak Jude musi się wzmocnić. Ona delikatna jest. Ale uwielbiam ją.

A jak Twoja Summer song?

Karola na stipę i jeżówki najlepiej na przełomie maj / czerwiec, albo początek hczerwca. Teraz też są, ale mniej odmian. Byłam w zeszłym tygodniu to same nowości jeżówkowe mieli. Stipa też jeszcze jest.
Jak będziesz zdecydowana to pojadę z Tobą Przy okazji mnie odwiedzisz i się poznamy, bo w Jucce jakoś nie możemy się spotkać

Twoja Wiktoria rok starsza od mojego Kuby

Wczoraj też u mnie padało i fajnie się ochłodziło. Dzisiaj jest bardzo przyjemnie

Summer Song ciągle wypuszcza pędy i kwitnie, bardzo jestem z niej zadowolona
Wiosną będzie u mnie w ogrodzie profesjonalne cięcie róż, żeby lepiej się zagęszczały

U Agi - czyli słońce i piach 21:25, 27 lip 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
I stipa

ale wypasiona stipa, moja to takie maleństwo
U Agi - czyli słońce i piach 21:23, 27 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

super to wygląda
dziękuję a ciekawa jestem czy stipa zimę przeżyje ....
U Agi - czyli słońce i piach 19:26, 27 lip 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
I stipa

super to wygląda
Ogród Mirelli 18:14, 27 lip 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)
Moja stipa też zielona, niektóre nadal bardzo małe
Twoja budleja ma bardzo ładny pokrój

Budleja nie jest wiotkim krzakiem stąd ten pokrój
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies