O, to szkoda...
A u nas tegoroczna wiosna jest wyjątkowo chłodna i mokra.
W takim mokrym maju zwykle zbierałam gąski wiosenne, może się pokażą? Dzisiaj natrafiłam na takie grzyby, czyżby to były piestrzenice? Pierwszy raz je widzę.
Zrobione w biegu już po zachodzie słońca...
Tulipany liliokształtne
z igiełkami
to chyba jakiś gatunek czosnków; przywędrował do mnie nie wiadomo skąd (może w doniczce z sadzonką jałowca płożącego?) i rozmnożył się w jednym miejscu, w tym roku wykopię i znajdę mu docelowe miejsce. Pewnie jest pospolity ale dla mnie to rarytas.
Agatko, to jest kwitnąca porzeczka .Mam ja kilka lat szczepiona na pniu
No to się na przeżywałaś. Rozumiem to i to bardzo.Bo ja tez ich się boję
Szerszenie to i ja w ubiegłym roku miałam koło garażu.,Maskra!!
.Potem M z sąsiadem coś wpuścili i nie było ich.A w tym roku sama nie wiem jak będzie
Irys- cały jeszcze w paczkach
a przy kamieniu ,( chyba cieplej) juz rozwinął kwiatuszki
Karolina
- Dissectum w donicy wyszedł Ci super a możesz pokazać ciut więcej tarasu tak z lekkiego oddalenia bo ostatnio cuś mało fotek widzę u Ciebie na wątku z tej części ogrodu - no nie wiem czaisz się jak ruski z dunią
Może dostają zgnilizny pnia bo kora utrudnia dopływ powietrza.
Przede wszystkim rozgrzeb i zobacz na pnie.
Podlewalas tylko linią kroplujaca? Jeżeli to młode drzewka to takie podlewanie w upały niestety może nie wystarczyć. Po zimie mogły dodatkowo przeschnac i dlatego tak wyglądają. Jaka masz ziemię w ogrodzie?
To, że podczas wczorajszej burzy spadł grad, dowiedziałam się dzisiaj będąc na działce. Świeżo rozwinięte iryski pumila zniszczone, połamane niektóre tulipany i trochę uszkodzone liście.
Tulipany kończyły kwitnienie i dzisiaj większość ogłowiłam. Zostało niewiele...
Nie sadź bliżej jak 80cm od szmaragdów, tak mi jeszcze do głowy przyszło jak nie chcesz poszerzać rabaty to zetnij róg koło jodły i będziesz tym sposobem miała miejsce na berberysy