Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

kasia_w 13:26, 12 maj 2016

Lamaze napisał(a)
Kasia, jak zwykle wszystko u Ciebie dopieszczone
Hakkuro sa cudne. Ile mają lat?

dzięki
Hakkuro maja jakieś 4 lata, albo może 5?. jedno chorowało i ma połowę korony
ZieloneWrota 15:07, 12 maj 2016

kasia_w napisał(a)
i inne widoczki
mam nowy kocioł, teraz szukam tujowej kuli o odpowiedniej wysokości, do pary na drugą stronę furtki

jasnota plamista- zostawiać czy wywalać? Ma jedną dużą zaletę- nie traci listków na zimę

trawka po rekordowo obfitym koszeniu

Kasiu witaj, powiedz proszę czym malowałaś meble ogrodowe nazwa firmy i kolor? jeśli to nie tajemnica oczywiście, dziękuję za odp.

kasia_w 15:17, 12 maj 2016

Hej Agata

nie chodzi Ci chyba o te stare pordzewiałe krzesła, nadające się tylko na śmietnik ?
Stół ma nogi malowane firmowo, blat jest chyba z akacji. M go co roku szlifuje i czymś maluje, co ma akurat pod ręką- najpierw był chyba olej, nie jestem pewna czy w zeszłym roku nie dał jeszcze warstwy bejcy sintylior (b. fajne bejce)ale nie jestem pewna... W każdym razie tam już sporo warstw było i lubię ten malarski efekt
ZieloneWrota 15:26, 12 maj 2016

kasia_w napisał(a)
Hej Agata

nie chodzi Ci chyba o te stare pordzewiałe krzesła, nadające się tylko na śmietnik ?
Stół ma nogi malowane firmowo, blat jest chyba z akacji. M go co roku szlifuje i czymś maluje, co ma akurat pod ręką- najpierw był chyba olej, nie jestem pewna czy w zeszłym roku nie dał jeszcze warstwy bejcy sintylior (b. fajne bejce)ale nie jestem pewna... W każdym razie tam już sporo warstw było i lubię ten malarski efekt

krzesła, hm urok stołu je przyćmił , mam podobny stół i mam dylemat czym go odnowić, mówisz że syntilor fajnie kryje, również lubię eksperymenty więc pokombinuję po prostu, chyba że eMa podpytasz jak on to robi, pozdrawiam, a tak ogólnie to cudnie masz u siebie będę wpadać.
kasia_w 15:30, 12 maj 2016

nie, on właśnie za bardzo nie kryje, jest raczej transparentny, trzeba kilka warstw by pokrył. Mam wypróbowanych kilka szarych bejc, niezły jest także Flugger z mieszalnika.Ale wszystko zależy tak naprawdę od drewna. Im starsze tym lepszy efekt, wg. mnie. Teraz dziewczyny zachwalają Tikkurilla, ale ona takie bardziej eleganckie wykończenie daje- Madżenka elewację tym malowała.
ZieloneWrota 15:40, 12 maj 2016

Zostaw tę jasnotę, ja też ją mam będzie mi raźniej
ZieloneWrota 15:48, 12 maj 2016

kasia_w napisał(a)
nie, on właśnie za bardzo nie kryje, jest raczej transparentny, trzeba kilka warstw by pokrył. Mam wypróbowanych kilka szarych bejc, niezły jest także Flugger z mieszalnika.Ale wszystko zależy tak naprawdę od drewna. Im starsze tym lepszy efekt, wg. mnie. Teraz dziewczyny zachwalają Tikkurilla, ale ona takie bardziej eleganckie wykończenie daje- Madżenka elewację tym malowała.

Fluggera znam, stosowałam do wewnątrz jest super, muszę popróbować i już lubię też beckersa drewno nią malowane wygląda fajnie i nawet ładnie pachnie jest eko, wolę matowe wykończenia ale to już rzecz gustu, twój stół to jest to i już.
kasia_w 15:56, 12 maj 2016

My malowalismy Fluggerem starą podłogę drewnianą w kamienicy i super wyszło. Stół to po prostu lata są i to widać .jasnota zostaje
Kasya 17:52, 12 maj 2016

wiesz ze moja, w zeszlym roku ukorzeniona Theresa B wypuscila 2 pąki i bedzie kwitla ? ale sie zdziwilam jak zobaczylam dzisiaj ma 20 cm wys
kasia_w 19:48, 12 maj 2016

Kasya napisał(a)
wiesz ze moja, w zeszlym roku ukorzeniona Theresa B wypuscila 2 pąki i bedzie kwitla ? ale sie zdziwilam jak zobaczylam dzisiaj ma 20 cm wys

To swietnie gratuluje.Ciekawe czy moje zakwitna w tym sezonie.Rugosy we wrocławiu już kwitną na mojej trasie do pracy