Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:54, 17 kwi 2016

Do góry
Piękne obrazy... Jak zaczarowane.
W jakich odległościach masz te magnolie posadzone? I co tam jeszcze z nimi rośnie? to niższe po prawej?

Agania napisał(a)
Grupa trzyma

Moja bajka 07:51, 17 kwi 2016

Do góry
A na koniec dowód na to, że ogrodowe skrzaty są przeurocze
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 07:49, 17 kwi 2016

Do góry
Warmia napisał(a)
Asik wpadłam z rewizytą Ty moja błyskawico i zostawiam
, bo podobno jutro znowu ma padać

Ech ta pogoda. Już się nie dobrze robi. jeden dzień słońce, drugi deszcz. Tylko dla roślin uciecha.
Pracy w ogrodzie od groma i ciut, a tu leje...
Moja bajka 07:48, 17 kwi 2016

Do góry
To najpiękniejszy widok z okna jaki mam w ciągu całego roku. Choć w sumie jak klon jesienią się czerwieni to muszę znak równości postawić .

mahonia działa na zmysły

ciemierniki jeszcze, jeszcze. Orliki za nimi też wkrótce zakwitną

Cudne są młode listki róży Eden Rose
Moja bajka 07:44, 17 kwi 2016

Do góry
Te bratki są samowystarczalne. Może raz je podlewałam. Rośliny idealne

Z niecierpliwością czekam na te tulipany .Młode liście grujecznika. /tu akurat drzewko Sylwii. Dziś wreszcie pojedzie do "mamusi"
Moja bajka 07:40, 17 kwi 2016

Do góry
Kalina koralowa Roseum będzie miała sporo kuleczek jak na takiego malucha. Kupiłam ją w zeszłym roku w maju i zamierzam prowadzić w formie drzewka. Póki co się udaje

Pigwowiec ma swoje 5 minut

Doniczkowo. Postawiłam na klasykę - pelargonie. Do tego ipomee, bo jestem zachęcona sadzonkami Bogusi z "W cieniu zacieniona". Tu jeszcze wymordowane po podróży z targu i sadzeniu, ale staną do pionu

świeże przyrosty świerczka Sander's Blue. Sadziłam go w grudniu
Moja bajka 07:36, 17 kwi 2016

Do góry
Różne tawułki ładnie urosły i połączyły się już w jedną plamę

niektóre funkie już spore, inne pokazały dopiero kiełki. Mam ich sporo i od lat je uwielbiam

piwonie już spore

budzą się świeżo posadzone paprocie
Pierwsze bardzo koślawe kroki ;) 07:35, 17 kwi 2016

Do góry
dziś na ogrodowisku trafiłam na takie zdjęcie:

w kółeczko zaznaczyłam to co mnie urzekło... no boskie!!!
co to jest????
chcę takie duże własnie

hej anbu
mam nadzieję że jakoś coś wyjdzie z tej mojej listy
pewnie się trochę powiększy, może i z tej coś jeszcze odpadnie... no kto to wie na czym finalnie stanie

mąż mi przejechał znów glebogryzarką kawałek działki przed tujkami by ziemia nie była zbyt zbita jak będę kopać... od poniedziałku biorę się za kopanie dołka pod obrzeża dla tujek i wytyczenie tej rabaty huśtawkowej... bo jak już wytyczę obrzeżami miejsce to będę mogła już kupować roślinki
Kiedyś będzie tu ogród 07:34, 17 kwi 2016

Do góry
Gocha napisał(a)
Aniu rozplenic to aż Ci zazdraszczam. Ja nawet zebrałam nasionka Hameln i Moudry ale nie wiedzieć dlaczego nie posiałam. To znaczy chyba wiem dlaczego - leń i choróbstwa mnie dopadły i na nic nie miałam siły także w tym roku nie mam w domu żadnych siewek i sadzonek, za to na tarasie mam mnóstwo donic w których posadziłam zamawiane w necie rośliny. Trzymam kciuki za bukszpana żeby wyróśł na dorodną, zdrową , gęściutką kulę.

Gosiu ja nasionka rozplenic dostałam od dobrej duszyczki z forum. Stipa już ze swoich- w tamtym roku dostałam roślinki od Toszki. Czekają na pikowanie. I przyznam ci się szczerze, że jakoś nie mogę się do tego zabrać. Jestem w tyle i opóźnienie mam mega. Warzywa to już powinnam do tunelu sadzić a one też dopiero na pikowanie czekają. Bukszpan mam nadzieję, że da radę.

LyraBea napisał(a)
Przyszłam z kawką na poranną dawkę informacji co u Was. Wczoraj, jak ostatnio codziennie, prace w ogrodzie skończyłam po 20tej i już nie miałam siły na komputer. Jak Wy to robicie, że macie czas na ogarnięcie swoich ogrodów i na to by prowadzić swoje wątki, udzielać się tu czynnie? Ja, gdy wyjdę na ogród, nie wiem, w co ręce włożyć. Samo podlewanie zajmuje mi ponad godzinę. Właśnie dzisiaj mąż pojechał po węże do L, bo nie wszędzie sięgam z wodą.
Wczoraj cały dzień przygotowywałam teren pod warzywnik. To mój pierwszy warzywnik. W zeszłym roku na małym kawałku posadziłam pomidory. Zbiory przerosły moje najśmielsze oczekiwania. Tak mi się spodobało, że w tym roku mam apetyt na więcej. Dzisiaj pikowanie pomidorów z moich zeszłorocznych nasion. Ciekawa jestem, co mi z tego wyjdzie.
Nie piszcie za dużo, bo wciąż nadrabiam wątek czytając od początku
Kiwam ręką i pozdrawiam.
Zapraszam Beatko na kawę, zapraszam. Ja ten tydzień miałam eMa w domu i chciałam to wykorzystać do nadgonienia prac. Też kończyliśmy pracę w ogrodzie po ciemku, a później jeszcze zwierzaki. Też się nie wyrabiam z forum, choć w zaznaczonych wątkach staram się być na bieżąco. Ale na pisanie nie zawsze jest czas i siły.
I jak- popikowałaś? Może i ja w końcu się za to zabiorę.

Toszka napisał(a)
LyraBea- nie jesteś sama w niewyrabianiu się. Już niemal w ogóle nie jestem w stanie choćby zajrzeć do "naszych ogrodów"

Iwonko ale w "projektowaniu ogrodów" twoja pomoc jest nieoceniona.

Moja bajka 07:32, 17 kwi 2016

Do góry

tu wylądowały jedne z moich hodowanych od nasionka orlików (Agatko pozdrawiam

żurawka Gunn smoke od Łukasza (pewnie inaczej się to pisze )
Zakładanie ogrodu 07:27, 17 kwi 2016

Do góry
Moja bajka 07:27, 17 kwi 2016

Do góry
Leszczyna zachwyca zawsze, o każdej porze roku.

Ależ mi się buzia uśmiecha do tego wilczomlecza
Zakładanie ogrodu 07:25, 17 kwi 2016

Do góry
Moja bajka 07:22, 17 kwi 2016

Do góry
Kanciki i pierwsze koszenie
Glicynia znów zakwitnie . To dopiero jej drugi raz . A pierwiosnki kandelabrowe wylądowały tu
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 07:20, 17 kwi 2016

Do góry
Magnolia ma cudowne kwiaty
Żółte tulipany mi się bardzo podobają. Pamiętasz nazwę?
Moje piwonie o pakach to na razie nie myślą Oj, będzie się działo Ciekawe jakie ma kwiaty. Piwonie może krótko kwitną, ale wg mnie warto je mieć, za zapach i jakość kwiatów.
Stipę to już masz wypasioną

babka napisał(a)

W słońcu wszystko wygląda lepiej

Co to za zielona trawka wystaje z żurawek? Chyba jest powtórzona na niższym piętrze... to tatarak? Też mi się podoba...

Profesjonalnie zakulkowałaś lawendę A wiesz, że u mnie też jest krzywo? Myślę, że możesz jeszcze przesadzić...

Tuje na pewno ruszą z kopyta, bo wierzby strasznie wodę spijają. Wierzba dla mnie to jak chwast.

!50-200zł za taką dużą to całkiem atrakcyjna oferta. U nas takich nie ma Pewnie bym się skusiła, bo wolę dać więcej a mieć większy okaz

Udanej niedzieli Olu
Moja bajka 07:17, 17 kwi 2016

Do góry

zakwitła nasza grusza starowinka. Ten widok co roku zachwyca mnie tak samo
Do raju daleko - u Ewy 07:12, 17 kwi 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Jak masz na jakiegoś skrętnika ochotę, to tylko napisz Przygotuję Ci, Słoneczko Gosiu, pisałaś u kogoś, że jak cebulki były za głęboko posadzone, to krokusy nie kwitły? U mnie teraz wyszły listki kolejnych krokusów i one nie kwitły. Trzeba coś zrobić z cebulkami, czy zakwitną za rok?

Klonik Orange Dream już ruszył

Sliczny ten klonik ,jeszcze takiego nie widzałam.
Ogród z widokiem na jezioro 07:02, 17 kwi 2016

Do góry
Tę magnolię mam ochotę mieć w ogrodzie - Felix

Ogród Małej Mi - sezon 2016 06:53, 17 kwi 2016

Do góry
Po burzy świeci słońce

Makkasia - szafę zastąpią mi poszerzone rabaty.. ale już cieczko z poszerzaniem, oj ciężko Grunt, że eMuś się poddał i już tak trawnika ni broni

Margarete - kiedyś, gdy zbiór zboża z pola czy siana trwał dłużej, bo wszystko robiło się ręcznie, to pamiętam nie raz akcję żniw czy zbierania siana w niedzielę. I nikt nie był zdziwiony, bardzie liczyło się by nie stracić plonu. Spalinówkę głupio wyciągnąć przy niedzieli, ale jak masz cichą elektryczna......

Blyxa - gwiazda jest gwiazdą, dominuje w ogrodzie..

Martek
- sentymentalnie pozdrawiam... mam nadzieję, że u Ciebie też już kolorowo.

Kasiek - nie mam pojęcia.. ale liczę, że nie szybko... ale to takie tylko marzenia. A realnie ..na 2 miesiące jest praca pewna, a potem zobaczymy. O ile nie zawalę terminów .. dlatego pilnuję pracy, a nie forum. Wiadomo przyjemniejsze jest Forum

Adom - Agnieszka.. bo jak się nasadzi gęsto i dużo to dużo kwitnie No i już ogród mój i Irenki nie taki młody.. Dziwnie się to pisze, bo mam wrażenie że dopiero robiłam pierwsze rabatki, a od pierwszych jesienią będzie 8 lat. Jest 8 lat jak posadziłam moje pierwsze drzewka

Tusiala - kiku przycinam tylko to co zaburza pokrój (czasami gałęzie potrafią wybić do rośnięcia do góry) i podcinam od dołu, bo jak widać wiszą aż do ziemi i nie daje się kosić trawnika. Kolejny etap zabierania trawnika to pod Kiku

Nawigatorka - znudziło mi się już wybieranie łopatą, a pomysł na życie to świadczyć tego typu usługi.. ale to pomysł, na razie mam swoją robotę.. Tylko ta moja to raz jest a raz jej nie ma.. co bardo denerwuje. Nic nie można zaplanować.

Bogdzia - polało u Ciebie? Bo u Małgosi pada, to może i do Ciebie doszła zlewa.

Wszystkiego po trochu 06:50, 17 kwi 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Mirko, czy znasz nazwę tej roślinki..chyba to jest to, czego nazwy szukam

Ewa to smagliczka, kwitnie na żółto.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies