Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 14:31, 16 kwi 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Beda kwiatki na Nigrze
Piekny klon, jak się nazywa?
Znowu leje, słońce na podpuchę bylo chwilke, a trawa po kolana.

Irenka, to świetna wiadomość! Jak zakwitnie, to chyba będę spała obok niej
U mnie też pada. Właściwie zaczęło padać jak tylko wyszłam do ogrodu
A tyle chciałam dziś zrobić...
A klon to shirasawy 'Jordan', choc na etykiecie stało "klon japoński 'Jordan'.
Buziaki!

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:30, 16 kwi 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Witam,
Bardzo proszę o pomoc w rozszyfrowaniu szefowej Danusi , jestem tu nowa i nie bardzo wiem jakie to są rośliny , To co chyba wiem to: duże czerwone drzewo to chyba śliwa wiśniowa Nigra, trawy, małe zielone to bukszpan, różowe to może żurawki, zielony ekran to chyba cis, drzewka ( bukszpany) na pniu, a reszta pozostaje zagadką. Proszę o pomoc będę wdzięczna
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 14:28, 16 kwi 2016

Do góry
babka napisał(a)
Marta, trawnik, kulki, klonik i grobik piękne wszystko. Pomysł na rozrzucone buksy cały czas mnie zachwyca
Mało na bieżąco jestem z forum i pewnie coś ładnego u Ciebie przegapiłam. Buziaka zostawiam na dobranoc

Nic nie przegapiłaś, bo ja tylko te kulki mam
Buziak i miłego weekendu.

ivo napisał(a)
No wiesz takie kulki masz no full wypas. Zazdraszczam bardzo - takie by mi sie przydały . Piękne są !

Dziękuję serdecznie za te miłe słowa

Dla Was dziewczyny powtórka z rozrywki

Gożdzikowa - wiejski ogród 14:25, 16 kwi 2016

Do góry
Serdecznie pozdrawiam gości odwiedzających

Dzisiaj pracowita sobota osadziłam bratki i te kwiatki z doniczek...posiałam nasionka jednorocznych oraz skosilam częśc trawnika

zaczyna kwitnąć śliwa dziecięca

hosty wschodzą ...tylko na kwitnienie tulipanow trzeba poczekać jeszcze z tydzień
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 13:51, 16 kwi 2016

Do góry
cos mi nie pokazuje nowych powiadomien, ostatnie mam z 6.30 czy jakos tak i wyglada jakby Forum spalo a widze na watkach, ze sa nowe posty hmmm

z wczorajszej wycieczki jeszcze kilka fotek

ten ceglany murek mi sie podoba
po mostku bym sie nie odwazyla przejsc kiedys musialo byc to tylne wejscie do ogrodu
Kosolkowa Pasja 13:41, 16 kwi 2016

Do góry
Koniec

Kosolkowa Pasja 13:40, 16 kwi 2016

Do góry
Kosolkowa Pasja 13:33, 16 kwi 2016

Do góry

Ruszyły się rozplenice A miskanty nadal nic.

Szafireczki

Kosolkowa Pasja 13:28, 16 kwi 2016

Do góry
Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 13:27, 16 kwi 2016

Do góry
W zimie mocno dumałam nad zaproszeniem jakiejś magnolii do mojego mikroogródeczka i Danusia z moich chciejstw doradziła Mag's Pirouette. Ponieważ bałam się kupować przez internet, a w zimie szkółki w okolicy nieczynne, to moje emocje opadły i prawie zapomniałam o sprawie magnolii. Do wczoraj, kiedy to pojechałam po świerka do szkółki i prawie wlazłam na MOJĄ WYMARZONĄ MAGNOLIĘ Świerka nie było, ale MAG'S PIROUETTE przykechała ze mną i nie oddam nikomu. Jeszcze nie wsadzona, bo będę musiała całkowicie ogródek przeorganizować, ale jestem dla niej na to gotowa Na razie tylko dwa kwiaty i jakość zdjęć taka sobie, ale nie mogłam się oprzeć i wrzucam

Kosolkowa Pasja 13:23, 16 kwi 2016

Do góry
Tulipankowo..

Kosolkowa Pasja 13:18, 16 kwi 2016

Do góry
Rabata zimozielona. W tej chwili zwana "sasankową"

Okazało się ze mam trzy kolory sasanek Ciemny fiolet, jasny fiolecik i bordo

Kosolkowa Pasja 13:13, 16 kwi 2016

Do góry
Mój brzozowy lasek, kwitnąca czereśnia i klon Golden Globe..

Mini Kubusiowo 13:00, 16 kwi 2016

Do góry
Jak niektórzy wiedzą mieliśmy to szczęście i przeprowadziliśmy się do domu z ogródkiem Powiem szczerze, że to zupełnie inne życie niż w murach bloku.
Ogród ten (jego fragment) pokazywałam Wam już kiedyś w Kubusiowie gdy przerabiałam rabatę od frontu domu. Powoli będę odkrywała zakątki tego maleńkiego w porównaniu z Kubusiowem ogrodu

Ogród wypełniony jest roślinami, które kilkadziesiąt lat temu były dostępne a o projektowaniu ogródu nikt nie myślał. Znajdują się w nim jednak perełki, jak ogromne kule cisowe, niektóre wymagają podsadzenia bo nieco wyłysiały... Generalnie to stary ogród wymagający ogromu pracy i miłości.
Miałam to szczęście i wpadła do nas Szefowa... i tak mój plan na zagospodarowanie ogrodu legł w gruzach hahahha Jak zwykle Szefowa miała idealną wizję tego ogrodu - rzuciła hasło "formalny" i taki też będzie ten ogród. Do dzisiaj słyszę słowa "co Ty przy willi chcesz zrobić ogród w stylu CHLFS?! - tu pasuje tylko formalny!" Więc siedzę teraz nad planem ogrodu, w którym chyba nie ma kątów prostych a zachowanie jakichkolwiek proporcji jest niemożliwe Ale uda się! Będzie pięknie
Moje ogrodowe marzenia... 12:26, 16 kwi 2016

Do góry
Powoli wszystko zaczyna z ziemi wychodzić.Pojawiają się hosty,parzydło liliowce coraz bardziej okazałe.I zmiana nieduża na razie się pojawiła.Zabrałam kolejny kawałek trawnika.Z rabatki usunęłam obwódkę z seslerii i zastąpiłam ją małymi sadzonkami carex frosted curls.w zasadzie mikroskopijnymi bo z jednej dużej doniczki ogarnęłam sobie 50 sadzonek ale malusich.Nie wiem czy wszystkie tez tak dobrze się ukorzenią.Tawułka zbiera się do kwitnienia a obok niej przesadziłam pigwowca o białych kwiatach.Podsadziłam to kępkami hakony i zobaczymy za rok co z tego będzie.Warunek jest jeden o ile panowie robiący dach nie połamią wszystkiego.Małżonek co prawda zaproponował żebym wszystko wykopała a potem wsadziła jeszcze raz ale myślę,że to jeszcze gorzej mogłoby roślinką zaszkodzić więc zostają.
Ukojenie 12:24, 16 kwi 2016

Do góry
Posuwam sie do przodu oppny wykopane i rh przesadzony.

A takiego olbrzyma znalazlam grzebiac w ziemi

Dwa ogrody 12:15, 16 kwi 2016

Do góry

najpóźniejsze, błękitne kępki szafirków, do przesadzenia, za ciasno tu, bodziszki, hyzop, lawenda i obwódka bukszpanowa a własnie, bukszpany rude po zimie, podlewam florovitem, zaczęły pomału wracac do normy

donicowo, na razie w zwartym szyku to druga strona tej rabaty, ożanki startuja powoli
Moje ogrodowe marzenia... 12:13, 16 kwi 2016

Do góry
Wiosna 2016 nadeszła wreszcie.Pierwsze wolne i od rana szaleję w rabatkach więc przerwa na kawę się należy.
Czasem słońce czasem deszcz 12:01, 16 kwi 2016

Do góry
Kuba napisał(a)

mam wrażenie że sadziłam tu jasnoróżowe tulipany

Fajne te zielone podpórki Gdzie takie można nabyć?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies