Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

a czasem nie na temat ... 21:31, 14 kwi 2016

Do góry
przymiarki i posadzona

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:29, 14 kwi 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
I nawet gości miałam ale za późno za aparat zlapalam

A jak podeszłam do okna to przy okazji zaszłam

A tak na serio - matulu ile doniczek! Będziesz miała co robić w weekend
a czasem nie na temat ... 21:26, 14 kwi 2016

Do góry
Co ddzień jestem urobiona - robię a efektów nie widać ciągle jet taka masa do zrobienia, wypielenia, przygotowania oczyszczenia.

Ale mam przed domem taka rabatkę poertycko nazywaną przez nas korytem no i koryto obsadzone

towar przyjechany - sesleria jesienna

Ogród i co dalej 21:23, 14 kwi 2016

Do góry
Witam,
Jestem nowym bywalcem Ogrodowiska i jak wszyscy zapragnęłam pod wpływem tego forum stworzyć piękny ogród z Waszą pomocą. Śmiałam się z mojej mamy, która "zawsze grzebała w ziemi" i jak to mówią córka z wiekiem upodabnia się do mamy . Mnie się to właśnie przytrafiło, także zapragnęłam "grzebać w ziemi" czyli mieć piękny ogród. Niestety chęci mam ogromne jednak wiedza mierna , nie mówiąc o praktyce i doświadczeniu. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie, poradę i krytykę, bo jak to mówią "nic tak nie uszlachetnia człowieka jak praca" w .......... ogrodzie
W załączeniu proszę o pomoc w aranżacji mojego przedogródka, teren bardzo nasłoneczniony. Dodam, że krzaki i piaskownica są do usunięcia.

Monika
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 21:22, 14 kwi 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
Troch wczorajszych fotek

zawilce greckie - jesienny nabytek z Lidla

małe pięknotki super się prezentują, szkoda, ze mam Lidla daleko, może tez bym coś fajnego upolowała
W cieniu - zacieniona 21:22, 14 kwi 2016

Do góry
...i na balkonie...wyjadą jako pierwsze na Z.

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 21:21, 14 kwi 2016

Do góry
Dla zaglądających,kwitnąca czereśnia

W cieniu - zacieniona 21:19, 14 kwi 2016

Do góry
...ożanka
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 21:18, 14 kwi 2016

Do góry
Violka nie ma sie co klaniac dzielo przypadku. Poprostu mieszam w takim miejscu gdzie te ptaki sobie lataja. Chyba wiem gdzie biwakuja i wybiore sie tam z aparatem, Dzis byly calkiem blisko mnie i nie odlecialy wiec jest szansa na foty z bliska.

a tu rzeczka, ktora przeplywa Kolo domu i przez nasze laki. Po prawej owczarnia, po lewej dom.

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 21:17, 14 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
pierwszy normalny tulipek

napisałaś normalny tulipanek, ja też tych normalnych wyglądam
Rododendronowy ogród II. 21:15, 14 kwi 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
I jakies ogródkowe zdjecia.

Rh Staccato w pełni kwitnienia

Ale ma piekny kolor
Kiedyś będzie tu ogród 21:14, 14 kwi 2016

Do góry
anka_ napisał(a)
A teraz zdjęcia dla ludzi o mocnych nerwach'

Pierwsze strzyżenie. Cyknęłam od najgorszej strony, ale na dole są gałązki i się zabuduje. Jeszcze muszę obciąć tą odnóżkę zaznaczoną różową kreską.

Z boczku

Od góry wygląda tak:

Jak sądzicie, chyba nie jest taki zły, ma szanse na reanimację?

Będę trzymać kciuki za bukszpanka. Sama jestem dokładnie w tej samej sytuacji.
Nie dalej jak 10 dni temu weszłam w posiadanie 6 zapuszczonych około 7 letnich bukszpanów. Poleciałam na wątek bukszpanowy po poradę, co z nimi zrobić. Danusia udzieliła mi fachowej porady i po posadzeniu zaraz następnego dnia przyciachałam 4 z nich(dwa czekają na natchnienie, bo takie drapaki, że nie wiem jak je ugryźć). W porównaniu z tym, co ja zaserwowałam moim bukszpanom, to Twoje zabiegi to lekka kosmetyka.
Danusia radziła, żeby od razu po przycięciu nakryć jakąś płachtą. No i oczywiście codziennie podlewać.
Teraz codzienne do nich biegam i sprawdzam kondycję. Trudno wywnioskować czy się przyjmują...
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:13, 14 kwi 2016

Do góry
monteverde napisał(a)
Już rozwija się trillium

Aniu zawsze taka skromna
ale u nikogo nie ma takich perełek jak u ciebie
pozdrawiam
Asi ogródek pod świerkami 21:13, 14 kwi 2016

Do góry
Asiuniaa napisał(a)
Bałam się je strzyc ale było to całkiem przyjemne nadać im nowy kształt. Zdjęcie z lampą bo jak posprzątałam było już szaro.

no widzisz nie taki diabeł straszny wyszło prawie dobrze, ja bym ścięła te brzuchy
Moja działka na Dębowym Lesie 21:12, 14 kwi 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
Kolorowo i pięknie, a kicia czujna

MirellaB napisał(a)
Ale kicia piękna

anbu napisał(a)
Aniu u Ciebie jak zwykle moc kolorów Kicia Boska taka podpalana

Dzięki, dziewczyny, staram się
A fiona jak to
fiona jak to mówimy w domu- nasza księżniczka
Ale najważniejsza,że jest czujna i łowna
chyba ostanie takie hiacyntowe
i barwinkowe

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:10, 14 kwi 2016

Do góry
Dzień zaczął się ogromną ulewą, padało i padało, a ja dzień miałem zaplanowany.
Chodziłem jak menda od okna do okna myśląc "jechać, nie jechać"

Pojechałem

No i mam moją magnolie Genie nie jest to jakiś olbrzym, ale najważniejsze, że jest drzewkiem na pniu, a nie krzewem od samego dołu, wys 160cm i nawet kilka małych pąków ma
Reszta to hortensje, trzmielina, piwonie, miskanty jeżówki i wiśnie Amanogawa.
Matko, ale mam sadzenia.
Zmęczyły mnie te wojaże godzinny korek, pogubienie się na jakiejś wsi bo drogę mi zamknęli, ale jestem zadowolony.
W przyszłym tygodniu odebrać zamówione graby, były dzisiaj piękne 3,5 metrowe, ale przekraczają budżet, chociaż i tak zbyt drogie nie były, ale ponad dwumetrowe ładnie rozgałęzione też mogą być
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:06, 14 kwi 2016

Do góry
bogumila napisał(a)
...chociaż u Ciebie nacieszę oczy kolorami...wszystko szybko zakwitło.U nas słonecznie,ale zimno potęguje wiatr.Siedzę w domu,piję kawkę i podglądam ogródek za oknem.
u nas w dzień nawet znośnie chociaż słonko śpi do południa ale wieczory i noce są chłodne a teraz to wyjątkowo zimno

jeszcze trochę pierwiosnków

Kiedyś będzie tu ogród 21:05, 14 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
a te buksy to bardzo do moich potrzebne

One mają już miejscówkę zaklepaną... Toszka dała mi kiedyś super pomysł... I tam właśnie duuże potrzebne. Jakby udalo się je reanimować to trochę bym zaoszczędziła.

LyraBea napisał(a)

Dziękuję za miłe przyjęcie. Ja też po cichutku a nawet bardzo głośno liczę na pomoc w rozplanowaniu ogrodu. Będę czerpać całymi garściami.

Beatko ja zanim weszłam na forum wogóle nie mogłam sobie ułożyć w głowie planu ogrodu, ułożenia ścieżek. Tu pomogła Asia (asiach) za co będę jej zawsze niezmiernie wdzięczna, bo tak naprawdę od tego momentu zaczęło się coś dziać. Później poznałam wirtualnie i w realu ludzi, którzy okazują mega wsparcie, nie tylko duchowe.
Beatko zakładaj wątek i zobaczysz jak zacznie się wszystko układać.
Ukojenie 21:04, 14 kwi 2016

Do góry
Irenko specjalnie dla Ciebie zdjecie judaszowca:

Trzymam go w domu razem z heliotropem i w weekendy na spacer wyprowadzam - jak cieplo jest.

Co do siewek - rosna obok jezowki a lubinu nie mialam i nikt z sasiadow tez nie.
Cis - Taxus 21:03, 14 kwi 2016

Do góry
Pikucha napisał(a)

Piękne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies