Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » 'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny

bql3 17:13, 18 maj 2016

bql3 17:17, 18 maj 2016

witam,

dziś będąc w herbaciarni na małym rekonesansie w ogrodzie stwierdziłem inwazję mszyc ale nastąpił szybki kontratak i wróg został powstrzymany i zneutralizowany - moje klony palmowe mają się dobrze

pozdrawiam
Jan
hanka_andrus 17:42, 18 maj 2016

Nie wiedziałam, że mszyce i na klonach żerują. Też u mnie był kontratak tylko, że na różach.
bql3 18:05, 18 maj 2016

hanka_andrus napisał(a)
Nie wiedziałam, że mszyce i na klonach żerują. Też u mnie był kontratak tylko, że na różach.

Haniu,

są, są ... lubią przesiadywać na młodych listkach i wiesz aby pozbyć się ich trzeba też ich sprzymierzeńców mszyc wytępić którzy je ochraniają hodują i pilnują a są to - mrówki. One też muszą być wyeliminowane bo nie dosyć że podtrzymują taką hodowlę na klonach to jeszcze są smakoszami grzybni którą także hodują i posiadają w ziemi -w mrowisku a to negatywnie wpływa na system korzeniowy klonów palmowych gdzie są one szczególnie czułe i podatne na wszelkiego rodzaju grzybnie. Więc atak musi być dwu frontowy: mszyce to raz a mrówki to dwa
paula23 19:30, 18 maj 2016

Dziękuje Ci bardzo zawsze można tutaj u Ciebie liczyć na obszerną pomoc całe szczęście że z nami jesteś
frezja 22:18, 18 maj 2016

bql3 napisał(a)

Pięknie wyeksponowane okazy...uwielbiam takie drewniane podesty a zwłaszcza przesiadywanie na nich

Również zaczynam przygodę z klonami..zamówiłam ostatnio i czekam na przesyłkę Wilson's Pink Dwarf. Masz takiego ?
bql3 22:43, 18 maj 2016

frezja napisał(a)

Pięknie wyeksponowane okazy...uwielbiam takie drewniane podesty a zwłaszcza przesiadywanie na nich

Również zaczynam przygodę z klonami..zamówiłam ostatnio i czekam na przesyłkę Wilson's Pink Dwarf. Masz takiego ?

Ewo
- mam takowy klonik tylko zapraszam Cię popatrz na str.34 mojego wątku - tam zobaczysz fotki gdy się 'Wilson' przebarwiał jesienią a jutro specjalnie dla Ciebie wrzucę aktualne fotki wiosenne tej odmiany z majowej sesji z Herbaciarni
pozdrawiam
Jan
frezja 23:38, 18 maj 2016

bql3 napisał(a)

pozdrawiam
Jan

Chyba to czerwone maleństwo z lewej ...tak ? piękny akcent
bql3 23:50, 18 maj 2016

frezja napisał(a)

Chyba to czerwone maleństwo z lewej ...tak ? piękny akcent

Ewo

sorry - ale fotki tego klonika palmowego Wilson Pink Dwarf znajdują się na stronie 34. Odpisz czy je znalazłaś ...
bql3 13:49, 19 maj 2016

Ewo

- rzucam ujęcia tego klona co Ciebie interesował, bo nie wiem czy odszukałaś je umnie...

Wilson Pink Dwarf (jesień)