Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:03, 03 cze 2013

Do góry
monitka napisał(a)
Danusiu piękne fotki uczta dla oka przy tej barowej pogodzie za moim oknem
Grujecznik wielgachny i piękny. Dziękuję za pokazanie. Chyba na ten jaśniejszy się zdecyduję, jakoś bardziej za serce mnie chwyta
Klony tez mnie zachwyciły swoimi koronkowymi listkami. Pamiętasz może ich nazwę?

Polecam jasny grujecznik, tamten smutny jest, musi mieć jasne bardzo tło obok.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:02, 03 cze 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Danusiu gratki z okazji 1500!!!

Mam pytanie, jaki model kosiarki masz? Ta Husqvarna.. ile lat chodzi bezawaryjnie?
dzieki!
k.

Jutro zobaczę a jak zapomnę daj znać na pw. Z głowy nie wiem
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:01, 03 cze 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Przyłączam się do peanów. Czy mogę troszkę ponarzekać?
Cierpię na niedostatek fotek..... Ja poproszę codziennie, chociaż kawałeczek Twojego ogrodu, chociaż po 10 cm dziennie....
I inspirację jednorocznych pliz.... Wprawdzie wszystkie donice w ilosci kilkunatu obsadzonee ale chcę nacieszyć oczy....

Dzisiaj, powiem skromnie, miałam ważną naradę z "miszczem" od niespodzianki i jest nadzieja na zrobienie jej na 22 czerwca ale nie obiecuję Jak nie wyjdzie będę "świecić" oczamy"
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:59, 03 cze 2013

Do góry
kaprys napisał(a)
Danusiu nadrobiłam zaległości, jak zwykle inspirujesz nas nowymi pomysłami i nakręcasz do działania w ogrodzie. Patrzę na kosmosy i przypomina mi się ogród mojej babci. Kiedyś nazywało się je "warszawianki" i wcale mnie tak bardzo nie zachwycały, takie tam sobie kwiatki. Teraz wróciły do mody i wydają się takie wyjątkowe. Pozdrawiam

Bardzo dużó dobrego zrobiły na mojej rabacie bylinowej, pasują do bylin, zwłaszcza białe, śnieżna biel
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:58, 03 cze 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Danuś, jaka to odmiana pełnika? Bo nie chce mi się wierzyć, że "zwykłego" przywiozłaś z Anglii.

Nie dokopałam ja się do nazwy, ale jak mnie pamięć nie myli, to pełnik "królewski" a nazywa się "Lemon Queen" jest limonkowy. Ulubiony a drugi jakiś inny, a te mam dwa aż
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:56, 03 cze 2013

Do góry
AlicyaLK napisał(a)
Kosmos to moje wspomnienie z dzieciństwa, ale białego nigdy nie widziałam - jest taki do dostania w Polsce? Czy został przywieziony z Anglii?

Kupiłam w Warszawie, wykupiłam wszystkie białe, zostały różowe
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:55, 03 cze 2013

Do góry
boguslaw_r_ napisał(a)
Witaj Danuś, dziś ja mam pytanie, po odpowiednim przygotowaniu, posiałem trawę, siewnikiem a jakże, trawka sobie a chwasty sobie, zakupiłem chwastox i chcąc opryskać, sprawdziłem co i jak, i tu nie wiem:
jedni mówią że nie pryskać na nową trawę a inni jeśli na nową trawę to tylko chwastox,
Co radzisz, moja Dobra Wróżko, Buziole.

Nie pryskać, kosić i zginą.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:55, 03 cze 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Danusiu Ty chyba masz ta hostę jak ona się nazywa, bo nie pamiętam i nie mogę powiedzieć dziewczynom, a się pytały o nazwę
wszystkie białe kwiatki śliczne pozdrawiam

Fire and Ice albo podobna.

Ogród Sylwii od początku cz.II 20:53, 03 cze 2013

Do góry
Syla napisał(a)

w czwartek wchodzą na ogrody zimowe ..... a mnie został nadzór budowlany i bieganie z kawą co by się ludziom chciało chcieć

To zdanie wprawiło mnie w śmiech ogromny, masz poczucie humoru

a mnie został nadzór budowlany i bieganie z kawą co by się ludziom chciało chcieć
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:52, 03 cze 2013

Do góry
Syla napisał(a)
a przed chwilunią przetoczyła się kolejna burza .... jutro będziemy się ślizgać do altany

Coś czuję że Wicia zalała ta sama burza z innej strony Krakowa
Ogród w Tarnowie 20:49, 03 cze 2013

Do góry
Richie napisał(a)

Wspaniałe zdjęcie i efekt cięcia. Gratulacje Rysiu
Tulipan - Tulipa 20:45, 03 cze 2013

Do góry
Tulipany - jak je zestawiać na rabatach, przykłady

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/413-tulipany-w-duetach
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:38, 03 cze 2013

Do góry
Witaj Irenko na polskiej ziemi i w Twoim królestwie. Moja naparstnica na rabacie jest różowa zamiast białej
Ogródkowy zawrót glowy 19:52, 03 cze 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Wyrzucić korę czerwoną po pierwsze. Masz taki styl ogrodu, jakiego ja nie robię klientom, stosuj zasadę powyżej, czyli dokup więcej roslin, które już są, żeby stworzyć większe grupy.

Ale mnie sie ten styl ogrodu wcale nie podoba i chyba tu jest problem jak patrzyłam na Pani realizacje to własnie one mi sie podobaja
Ogródkowy zawrót glowy 19:45, 03 cze 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Mnie się zdaje, że ta czerwona kora niepotrzebna jest tutaj, a zamiast tego posadź żurawki w takim kolorze i na pniu Picea pungens "Glauca Globosa"

a jak posadze żurawki to nie bedzie wtedy żurawkowy skalniak ? nie zagłusza one tych maleńkich i tak słabo widocznych iglaków??
Ogródkowy zawrót glowy 19:44, 03 cze 2013

Do góry
Katarzynka604_ napisał(a)

Niestety nic "dużego" nie moge tam posadzić ponieważ równo na linii płotu idzie linia wysokiego napiecia wiec chyba najwyzsze rosliy jakie moga tam rosnąc sa tuje (( tez bardzo nad tym ubolewam

Wszystkie iglaki można ciąć i górą i w pionie, więc to żaden problem. Drzewa iglaste ograniczasz cięciem
Akurat serby będą dobre pewnie i bez cięcia, a jak nie to ciachaj.
Ogródkowy zawrót glowy 19:43, 03 cze 2013

Do góry
Witam Pani Danusiu tak wygląda mój skalniak w chwili obecnej bez tych rzeczy które dodałam czyli iglaki na pniu, lawenda, trzmielina , konwalnik ?? Nie wiem co z tym moim skalniakiem począć

Wyrzucić korę czerwoną po pierwsze. Masz taki styl ogrodu, jakiego ja nie robię klientom, stosuj zasadę powyżej, czyli dokup więcej roslin, które już są, żeby stworzyć większe grupy.
Ogródkowy zawrót glowy 19:43, 03 cze 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

No i czego narzekasz dziewczyno, ładnie zrobiłaś, teraz tylko wrzuć go do realizacji i będzie ładnie

Ja bym tylko tych płotów nie dawała a zamiast nich świerki serbskie lub inne wysokie iglaki, bo płoty strasznie straszą, przyciągają uwagę.

Niestety nic "dużego" nie moge tam posadzić ponieważ równo na linii płotu idzie linia wysokiego napiecia wiec chyba najwyzsze rosliy jakie moga tam rosnąc sa tuje (( tez bardzo nad tym ubolewam
Ogródkowy zawrót glowy 19:41, 03 cze 2013

Do góry
Dodałam teraz bo wróciłam ze spotkania jeszcze kilka komentarzy. Jeśli dokupujesz rośliny - dokupuj te same, te najładniejsze, żeby tworzyć grupy roślin, Dodawaj wysokie elementy na rabacie w kształcie stożka, kolumny lub wysokie trawy, miłorzęby Mariken, iglaki na pniu, ale podsadzaj je jednakowymi polami, nie kompozycjami różnych roślin, bo wtedy właśnie robi się największy bałagan na rabacie.
Ogródkowy zawrót glowy 19:38, 03 cze 2013

Do góry
A taki zrobiłam sobie przykładowy plan w kole trawki niebieske i karmik za kołem brazowa trawa cyprysik groszkowy i berberysy zółte i czerwone , po lewej wrzosy

Dość płaskie nasadzenia są, dodaj więcej stożków lub cisy w postaci kolumnowej (Fastigiata, Wojtek. Aureospicata itp.)
Te dzbany trzy nie pasują do tej rabaty.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies