za krotko nie bylo koszone nawozilem ponad miesiac temu, kosilem na 3 wysokosci na mojej kosiarce z przodu i z tylu wiec nie bylo zbyt krotko, i kosilem gdzie co 2 tygodnie jakos tak, jak bylem u ogordnika to mi poradzili:
popryskaj to środkiem "Topsin" na całej powierzchni tylko nie może padać to powinno pomóc...
i co tu teraz robic ... ?? nawozic jeszcze raz , po skoszeniu na krotko ??? a jakim nawozem prosze o rade.
Te plamy wynikają z tego że gleba ma różną zasobność, tu gdzie zielona łądna trawa gleba jest żyźniejsza, albo nierówno nawóz posypałeś. Wyrównaj następnym razem
- za mokro
- za mało nawozu
- za długie odstępy między kolejnym koszeniem i trawa zrzedła
- za krótko (nisko) koszona
Teraz skoś krótko, zależy kiedy była nawożona, jeśli dawno (3 tygodnie co najmniej) to posyp równo nawozem, podlewaj aby nawóz się rozpuścił, i zazieleni się, Koś co tydzień.
Dzisiaj, powiem skromnie, miałam ważną naradę z "miszczem" od niespodzianki i jest nadzieja na zrobienie jej na 22 czerwca ale nie obiecuję Jak nie wyjdzie będę "świecić" oczamy"
Nie dokopałam ja się do nazwy, ale jak mnie pamięć nie myli, to pełnik "królewski" a nazywa się "Lemon Queen" jest limonkowy. Ulubiony a drugi jakiś inny, a te mam dwa aż