Czosnki są piękne ale sadzę je pomiędzy roślinami, a jak zaczynają kwitnąć to liście ścinam
Pomyśl o wypełniaczu jako tak naprawdę głównej i całorocznej bazie
proszę kogoś o poradę, może jednak zerkniecie na mój bałagan - jak zabrać
się do uporządkowania go?
co tu nie pasuje, a co by pasowało? c
rabata zachodnio-południowa
wg mnie wierzba nie pasuje, dałabym ją w inne miejsce ogrodu / pięciornik żółty wcale ładnie nie wygląda, jałowce kilku-letnie za bardzo się rozrosły...
mam ochotę posadzić tu formowanego świerka conicę, proszę o jakieś pomysły
Masz talent u Ciebie nawet szklarnia pięknie wkomponowana Ja jak się na cieplarnie naszych rolników napatrzę to mi się własnej odechciewa
Z szerszeniami i ja walczyłam, a raz to nawet z pomocą strażaków, bo zagnieździły się w starej chałupie sąsiada , którego nie ma i trzeba się było włamywać na strych i zabrać gniazdo zrobione w starym sianie.....do worka 260 l się w całości zmieścić nie chciało. w kolejnym roku mieliśmy w ścianie warsztatu i zawsze jeden na straży stał u wlotu i obserwował, ale jak otynkowaliśmy to problem się skończył , rok później było olbrzymie na strychu drewutni i likwidowaliśmy je zimą jak było puste, a w ubiegłym sezonie już było malutkie - w dwóch dłoniach można było złapać .....znaczy się wynoszą , teraz jeszcze ich nie mamNiestety pszczoły do tej pory widziałam raptem 2 szt bo szerszeniom pomogli rolnicy okolicznych pól pryskając uprawy.
Za to mam dużo trzmieli i mają pod trocinówkami wloty do jamek
Są takie gaśnice (jak muchozol tylko na szerszenie) trzeba podobno gniazdo wieczorem u wylotu prysnąć - działa z dużej odległości - zakupiłam w razie czego
jak sprawdzony że słoneczko nie przypala to ląduje w takim razie na mojej liście do kupienia, bo rzeczywiście jest piękny Do tego jeszcze potrzebuję wybrać bordowego klona... Karolu, a jaką zastosować odległość między taką "parką" ??
ooo dziękuję amanogawa piękna ciemierniki mam takie same, ale tylko 2 sztuki w ogóle z każdym sezonem Twój ogród bardzo pozytywnie mnie zaskakuje jest dopracowany w każdym calu góra kompostowa też robi ogromne wrażenie, moi rodzice produkują to złoto na własny użytek, więc cały sezon bazuję na nim na dzień dzisiejszy mamy 3 pryzmy: jedna dwuletnia, kolejna z zeszłego roku i trzecia się robi uwielbiam wyściółkowane nim rabaty - teraz będę w jednym miejscu od sąsiada, gdzie mam posadzone szmaragdy i hosty zbierać korę i nasypię kompostu jestem ciekawa efektu skrzynie na warzywa masz pięknie wykonane, bardzo dokładnie, jak książka pisze uwielbiam Twój ogród