Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Fama 17:30, 12 maj 2016

Iwcia napisał(a)
ta czerwień wydaje się z innej bajki. Może przesuń ją na maxa w prawo i oddziel czymś zielonym dla uspokojenia
Dzięki Iwciu za podpowiedz A może rozdzielę tę czerwień i biel ( ten róż jest bardzo dyskretny, troszkę w środku kwiatka ) przy pomocy powojnika Jackmanii? Chciałabym, aby przeplatal się pomiędzy różami.
Fama 17:31, 12 maj 2016

Iwcia napisał(a)
ta czerwień wydaje się z innej bajki. Może przesuń ją na maxa w prawo i oddziel czymś zielonym dla uspokojenia
Dzięki Iwciu za podpowiedz A może rozdzielę tę czerwień i biel ( ten róż jest bardzo dyskretny, troszkę w środku kwiatka ) przy pomocy powojnika Jackmanii? Chciałabym, aby przeplatal się pomiędzy różami.
brzydula 09:41, 13 maj 2016

witam prosze o pomoc co dosadzić, rabara bardziej południowa, przed żywopłotem cisowym wyrasta perovskia, były trawki ale padły po zimie, zdjęcia przedstawiaja radabtatę w rogu ogrodzenia. Myslałam o czyms szczepionym na pniu -3 szt, a przed kulmani róza okrywowa. co myslicie ?

brzydula 09:49, 13 maj 2016

przepraszam cos zdjecia nie przeszły

Iwcia 12:10, 13 maj 2016

witam prosze o pomoc co dosadzić, rabara bardziej południowa,

yyy może rabarbar? (taki zarcik)
Iwcia 12:24, 13 maj 2016

skoro żywopłot cisowy - dość ciemny, to może trzmieliny szczepione na pniu? Jak dla mnie brakuje koloru. Masz tam żurawki - może dosadź więcej żeby uzyskać plamę koloru. Może w jaśniejszym kolorze? Z trawkami - nie poddawaj się spróbuj jeszcze raz
Iwcia 12:26, 13 maj 2016

Czy są jakieś przeciwskazania do sadzenia Nigry między rododendrony bo nigdzie takiego połączenia nie znalazłam.
Ja tak mam. no możę nie między rododendrony ale tuż przed nimi
Iwcia 12:37, 13 maj 2016

no jest to jakieś wyjście. Jeśli Ci się podoba to próbuj
JustynaMi 12:58, 13 maj 2016

proszę kogoś o poradę, może jednak zerkniecie na mój bałagan - jak zabrać
się do uporządkowania go?

co tu nie pasuje, a co by pasowało? c

rabata zachodnio-południowa

wg mnie wierzba nie pasuje, dałabym ją w inne miejsce ogrodu / pięciornik żółty wcale ładnie nie wygląda, jałowce kilku-letnie za bardzo się rozrosły...

mam ochotę posadzić tu formowanego świerka conicę, proszę o jakieś pomysły
Iwcia 13:17, 13 maj 2016

Conica jest na forum określana jako chorowita a stanowisko ma być reprezentacyjne. Nie lubię jałowców więc nie doradzę - nie będę obiektywna Dalej masz bodajże tuje danica. Osobiście dałabym i tu danicę, żeby utrzymać podobny kształt roślin. Do tego małe drzewko szczepione. Uzupełnić trawkami, czy kulkami bukszpanu, żurawkami.

Albo tylko zawijasek bukszpanowy z drzewkiem po środku.