Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród zapracowanej mamuśki 08:12, 12 kwi 2016

Do góry
Witam gorąco.
Pchli zaliczony

Cały miesiąc przygotowywaliśmy miejsce na trawniczek 4 wywrotki ziemi poszły i jeszcze muszę domówić jedną.

W tym tygodniu będę siała.
W Kruklandii 08:07, 12 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Juzia, a nie za ładny ten kompostownik? Toż szkoda go brudzić jakimiś odpadkami
Jak potraktujesz brzozy? Będziesz jakoś prostować? Czy jak?
Ogród Małej Mi - sezon 2016 08:03, 12 kwi 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Szczepiona na ok. 2,0m, ale pokrój ma zwisający... gałęzie nad ziemią przycinam/wycinam.. latem jest zielona, jesienią bardzo późno się przebarwia. Jako jedno z ostatnich drzew łapie kolor. Jak się przebarwia to już wiem, ze to koniec jesieni .. Rośnie bez problemu, chociaż jakieś miejsce takie "rakowe " dostała.. jak to wiśnie Kwitnie też bez problemów, jedynie przymrozki wiosenne potrafiły ja czasami załatwić.

To lato

Hosty żółte, klony przebarwione a ona zielona

I jesień

Kwitnie krótko.. czym chłodniej tym dłużej.. ale jaki efekt Widać gdzie szczepiona.

dzięki kochana, piękna jest...na oko ma pewnie z 5m szerokości? już widzę, że jeśli się na nią zdecyduje to musi być bardzo wysoko szczepiona. Przypuszczam, ze kwitnie w tym samym okresie co śliwy wiśniowe, jabłonie ozdobne czy umbry
Jeszcze dumam nad tym klonem którego masz na froncie, on się przebarwia jesienią?
Wszystkiego po trochu 07:52, 12 kwi 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Przyłączam się do zachwytów nad mebelkami Idealnie pasują do tego zakątku Na stoliku widzę ładną donicę z wiosennymi kwiatami

Udało się zidentyfikować bezimienną rozplenice To penisetum pegasus Jak u Ciebie się obecnie prezentuje ?

Przemek, donica już stoi, poniżej zdjęcia
Rozplenica rośnie, parę dni temu przepikowałam ją, i teraz z innymi sadzonkami wystawiłam do małej przenośnej szklarenki w ogrodzie. Nie chce mi się jej przenosić na noc do domu a noce u nas zimne. Ale kontroluję temp. przymrozków nie zapowiadają

Moja bajka 07:50, 12 kwi 2016

Do góry
anka_ napisał(a)
No, mnie do magnolii nie ciągnie ale taką to nawet ja bym kupiła.

Trzeba by dobrze popić i może wtedy się nawet taka zobaczy .
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 07:39, 12 kwi 2016

Do góry
butterfly napisał(a)
Zdjęcia dla Marty

Tu masz z 14 maja - z boku widać seslerię skalną, miałam ją w tamtym roku dosyc wysoką, strzelam, jakies 30 cm nawet (myśle o kwitnącej)

a to 20 maj, szybko zakwitły

i jak widzisz kwiaty sa na dłuzszej łodyżce

az zacytuje jeszcze n-ty raz te zdjęcia pozdrawiam
W Kruklandii 07:33, 12 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Wszystko jedną farbą

Straszna chemia i śmierdzi okropnie...ale długo trzyma

Juźka ale wypas
Moja bajka 07:19, 12 kwi 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Ale nie zamierzam kolejnej magnolii kupować nawet jakby hyła różowa w białe króliczki . ...
No, mnie do magnolii nie ciągnie ale taką to nawet ja bym kupiła.
Ogród wśród pól i wiatrów 06:58, 12 kwi 2016

Do góry
jolka napisał(a)
Wrzucam jeszcze fotkę dla Paulinki. Werbena. Zdjęcie tragiczne, ale ciemnawo już w moim przechowalniku Jakby coś jutro zrobię lepsze.

Wow faktycznie wielka . Ja posadzilam wczoraj do doniczki może jeszcze uda mi się, a orientujesz się może,czy takie nasiona ze sklepu też trzeba przemrozic?
Mój ogród pod górkę... 06:54, 12 kwi 2016

Do góry
I z frontu remontowego - okno dopiero po dwudziestym kwietnia, ale dokładnie nie wiadomo!!! W sumie w maju, czy w czerwcu też jest po dwudziestym kwietnia Nie pojmuje po co jest spisywana umowa na trzy tygodnie, jak i tak nie dotrzymuje się terminów? Myślałam, że na Majówkę będę wyrobiona

Mój mały ogródeczek :) 06:43, 12 kwi 2016

Do góry
Najbardziej sie cieszę że hakone odrasta
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 06:32, 12 kwi 2016

Do góry
pisza o roznych odmianach o pirymidowych o wiszacych i o poziomkach i o pielegnacji, w sumie juz to wiem. Zdjecia maja super juz sie nie moge doczekac na truskawki i poziomki. Pitiomki u mnie juz kwitna. Truskawek bede chyba duzo miec, bo krzaczkow mam nawjiecej w mojej karierze ogrodniczej.

i z wczorajszego obchodu po lace
pierwiosnek lekarski, juz przekwita i zawilcow cala masa
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 02:38, 12 kwi 2016

Do góry
Witam, kochani mam nadzieję że mi pomożecie. Zastanawiam się co posadzic przy frontowym ogrodzeniu. Jest to strona północna ok 12 m. Zależy mi na tym żeby było to coś dającego zasłonę chociaż częściową. Wokół domu mamy posadzone tuje chociaż te prace tez nie są jeszcze skończone w 100%. Zagospodarowane jest jeszcze polkole tak jak widać na zdjęciu. Niestety na razie brak czasu na dokończenie wszystkiego na tip top bo córeczka mała a chciałabym posadzic coś żeby sobie rosło. e rosło.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:53, 12 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
Ania czy Ty mi możesz pokazać wiśnie kiku w okresie lata czy jesieni? Na jakiej wysokości masz ją szczepioną i czy jej gałęzie 'idą' trochę w górę, a potem opadają czy inaczej, no i czy masz z nią jakieś problemy

Szczepiona na ok. 2,0m, ale pokrój ma zwisający... gałęzie nad ziemią przycinam/wycinam.. latem jest zielona, jesienią bardzo późno się przebarwia. Jako jedno z ostatnich drzew łapie kolor. Jak się przebarwia to już wiem, ze to koniec jesieni .. Rośnie bez problemu, chociaż jakieś miejsce takie "rakowe " dostała.. jak to wiśnie Kwitnie też bez problemów, jedynie przymrozki wiosenne potrafiły ja czasami załatwić.

To lato

Hosty żółte, klony przebarwione a ona zielona

I jesień

Kwitnie krótko.. czym chłodniej tym dłużej.. ale jaki efekt Widać gdzie szczepiona.

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:28, 12 kwi 2016

Do góry
Zielona napisał(a)
Aniu... Ty i w moim ogrodzie mieszkasz... Dobro wraca, a zasada "podaj dalej" jest jedną z lepszych, którymi możemy się kierować. Niech Dajankowe serby rosną równie zdrowo i szybko, jak Twoje Dudusiowe Muminki

Ja nazywam takie dobro .. rośliny z duszą I prezentów nie wyrzucam.. nawet jak nie pasują to zostają Dobrych dusz się nie wyrzuca

I ostatnia fota dzisiejsza.. z komórki.. brak czasu .. na ogód i forum, ale dobrze, ze jest praca.. nie narzekam. Szczególnie, że forum popołudniami nie działa.. szlag mnei trafia jak próbuje zajrzeć.. dzięki temu .. nie zaglądam..

Orlik już w blokach startowych

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:25, 12 kwi 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękne serby, piękny ogród i piękne wnuczęta. Czego chcieć więcej? Chyba tylko zdrówka )))))))

Dokładnie tylko tego trzeba

Kwitnie ułudka.. kupiona latem w zeszłym roku To jedna z propozycji pod brzozy.... rdesty od Pszczółki żyją ,ale chyba ich szkoda pod brzozy

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:23, 12 kwi 2016

Do góry
kasiek napisał(a)

No wielkie WOW - masz gigant serce - wprost proporcjonalnie do ciętego języka Nie da się Ciebie nie lubic
Ja dziś cieszyłam się jak głupia, bo parprotke od Ciebie znalazłam, a byłam pewna że zniszczyłam nie chcący przy robieniu strumyka ... Ale roslinki od Ciebie jak i Ty - niezniszczalne

Z tą niezniszczalnością to trochę przesada.. niestety nie jestem okazem zdrowia Mam siłę i dość dobrą kondycję (bo ciągle nad tym pracuję).. ale reszta.. gwarancja się na wszystkie części z czasem kończy I póki jeszcze to i tamto działa należy czerpać z życia Ale najbliższy miesiąc mam zapchany czasowo i zarabiam na czerpanie potem

Ukradzione od znajomej z potoku... kwitnie Kupne padały ..

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 00:20, 12 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

A Twoje jaskry? cudowne sa te różowe jaskry!

O masz jaskry!

Po wizycie we Wrocławiu właśnie jestem w nich zakochana.
Muszę zrobić rozeznanie czy u nas są do kupienia

I też czekam na fotki kolejnych rewolucji
Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:19, 12 kwi 2016

Do góry
Odnośnie serbów.. muszą rosnąć by dorównać koleżankom po bokach ..

Z za różaneczników prawie serbów nie widać.. ale wprawne oko je wypatrzy.. i mam takie dziury ..... ten widok jest ładniejszy.. inne widoki są może nie gorsze, ale na domy sąsiadów.. Sąsiadki śmieją się, że teraz będą miały wgląd w mój ogród bez zaglądania pomiędzy jodełkami A ja znów będę mogła pogadać przez płot

Sąsiadów mam fajnych..ale nawet fajni jak zaglądają mi do domu przez okna to trochę krępuje.. że do ogrodu to mi nie przeszkadza, ale to jest na prost okien do domu A firanek i zasłon nie mam.. i nie będę mieć... bo storczyki nie pozwalają
Typografia ogrodu 00:13, 12 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
do osobowki.pan ze szkółki obiecał ze sie wmieszcza jesli bedzie tylko kierowca i choc M mial.golazke 2 cm od twarzy to sie zmieściły

O rany, ależ Twój połówek Cię kocha W takich warunkach podróżować rzez Polskę - dzielny był

Śliwowiśnie duże ale faktycznie, na Twoich hektarach zniknęły. Musze szybko rosnąć

Dasz namiar na tą szkółkę? Jak taka rewelacyjna to podjadę i sobie pooglądam co mają.

Bociana bym się bała. Całe szczęście, że on u Ciebie gniazduje. Mnie by stresował - a jeszcze jakbym go z łóżka widziała - zawał murowany
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies