Sieka ciemiernika od Małej Mi. Ślicznie urósł
To są chyba siewki kocimiętki. Jeszcze niczego prawie nie plewię, żeby czegoś fajnego nie wywalić
a to nie wiem co
Takie super słoje dostałam od teścia . Włożę do nich duże świece i będą ogrodowe lampiony
No widzisz. Szkoda, że wtedy nie dojechałaś na to spotkanie
Moje niektóre czosnki mają już kwiaty
Coś takiego nasiało mi się od sąsiadki
Znalazłam dziś pierwsze siewki werbeny, oczywiście nie tam gdzie trzeba tylko przy różach, ale będę przesadzać. Na tej rabacie gdzie rosła, pewnie nic nie skiełkuje, bo rewolucje tam zrobiłam i wszystko przekopałam - a już rok temu obiecywałam sobie, że nie będę ciągle przesadzać
Dziś prac ogrodowych nie było, praca zawodowa no i objechaliśmy z mężem skład stali, sklep "żelazny" i skład kruszyw. Stal prawie wybrana, elementy do zadaszenia tarasu już chyba też, a kruszywo obojgu spodobało się to samo więc klamka zapadła. 90 zł/tona + transport, na początek zamówimy 10 ton, w razie czego domówimy koleją partię. Miał być żwir, ale po "wydeptaniu" kilku rodzaju kruszyw stanęło na takim.
W rzeczywistości wygląda jak potłuczone otoczaki, kolory różne od różu, szarego po ciemny grafit.
całkowicie zlikwidowana rabata pod pergolą, ewentualnie kawałek zostawiony przy chodniku, pergola i tak stoi na środku, tak od czapy. Planuj tak jak by nie było pergoli, i tak wcześniej czy później ją przeniesiesz