Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 11:10, 11 kwi 2016

Do góry
nicol21 napisał(a)
i jeszcze trochę rudości i delikatne cienie

AAA odlot! Boskie oba!
Moja codzienność - ogród Oli 11:10, 11 kwi 2016

Do góry

pomidory słońca wypatrują..

Że pięknie, jak z folderu każdy widzi, że wylizane - też, ale żeby kubeczki na pomidory nie były nawet pochlapane od podlewania?? Widzicie to? Nawet grudeczki ziemi nie ma nigdzie!
Szalona...
Ogród Orion-od projektu 11:06, 11 kwi 2016

Do góry
Dla lepszego wyobrażenia sobie jak to miałoby wyglądać poniżej umieściłem zdjęcie frontowej części działki z wrysowanymi jak na planie granicami rabat, chodników, i czterema drzewami (raczej nastawiam się na formy kuliste na wysokim pniu).

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 10:39, 11 kwi 2016

Do góry
Kasik napisał(a)
Nowy nabytek- urodzinowy prezent

Magnolia 'Mag's Pirouette' --Pachnie obłędnie

cudne ma kwiatki
nie ma lepszego prezentu
Ogrodowy spektakl trwa ... 10:37, 11 kwi 2016

Do góry
mira napisał(a)

Dzięki, chętnie zobaczę.
Ja wysiałam ale nie wiem czy tak siewki wyglądają

już wiem że to nie tak proste

Tak wyglądają
No chyba że siałaś też seler Ale seler to takie maleńkie siewki są. Arcydzięgiel od razu jest od niego ze dwa razy większy.
Skarbonkowy ogródek 10:37, 11 kwi 2016

Do góry
A wieczorem dostałam od młodszego synka kwiatki które zerwał w ogrodzie. O takie:

Ładne co nie
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:36, 11 kwi 2016

Do góry
Monik napisał(a)
Bardzo proszę o podpowiedź czy to róża pnąca czy jednak rabatowa? W tamtym roku zakupiłam podobno różę pnącą, ale kilka osób zasugerowało mi, że to jednak jest rabatowa i sama już nie wiem.

Trudno powiedzieć jednoznacznie na podst. 2 pędów, reszta jest ścięta, może być rabatowa, a może odbija Ci forma nieszlachetna z podkładki i masz zdziczałą pnącą, nie widzę podstawa jest przysypana piaskiem. Musisz to sprawdzić.
Skarbonkowy ogródek 10:36, 11 kwi 2016

Do góry
Tak wygląda dzisiaj:

Jak widać mchu ciągle jest dużo. Wertykulacje robiłam na krzyż choć wiem ze wiosenna to tylko w jedna stronę ale pomyślałam ze gorzej to i tak już być nie może. A zależało mi na usuniecie mchu.

Po wertykulacji spryskałam trawnik starane trawnik aby pozbyć się większych skupisk chwastów które są w dużej ilości.
Mój jest ten kawałek ogrodu 10:33, 11 kwi 2016

Do góry
Ula, pytałaś niedawno o werbenę.

Werbena wysiana pod koniec lutego i pikowana w połowie marca wygląda teraz tak

A to werbena posiana w połowie marca i pikowana w ubiegłym tygodniu.

Ja i mój ogródek, a może ogród 10:33, 11 kwi 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)

Wiosenka cieszy oczy ale pogoda do bani . Rano u mnie trzy tulipany złamane leza zas sie jakis kot na nich wylegiwał ....
Skarbonkowy ogródek 10:20, 11 kwi 2016

Do góry
Bozsz, dobrze ze wertykulacje robi się raz w roku. Mnie niestety czeka jeszcze raz w tym roku bo trawnik wygląda okropnie. Więcej mchu niż trawy. A do tego chyba mam wiechlinę niestety i wygląda na to ze będę musiała część tego tzw. trawnika usunąć i jeszcze raz założyć.

Mech wyłaził ze aż milo, wywiozłam chyba z 30 taczek a i tak ciągle go w trawie pełno. Wieczorem rak i pleców od tego grabienia nie czułam. eM patrzył na mnie i pyta: co ty tak stękasz Ano stękam, mowie. Zapraszam do ogródka to zobaczysz dlaczego

A tak wyglądał ''trawnik''

Na tym zdjęciu dokładnie widać gdzie jest w miarę dobra trawa a gdzie zaczyna się pasek z wiechlina.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:13, 11 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)

a takiego

perukowiec fantastyczny!

a te drzewa przy furtce to klony? jakaś odmiana szczepiona? chodzi mi i o te z mocno ciemnymi liśćmi i o te w kształcie kulek bo też bardzo mi się podobają.

A w ogóle to zdjęcie to jak w ogrodzie z bajki.
Małymi kroczkami do celu... 10:10, 11 kwi 2016

Do góry
a takie szaleństwo zastałam w skrzyniach
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 10:09, 11 kwi 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Witam w niedzielny poranek wszystkich moich gości! Miłego dnia życzę, i spacerowych możliwości. Bo czytam, że nie u wszystkich ładny weekend. Gdzieś tam pada deszcz, ale u mnie go nie ma. Jutro trzeba będzie iść podlać ogród.

Ranniki przekwitły i wyglądają tak! Czekam na dojrzałość nasienników, żeby zebrać trochę nasion dla chętnych

Haniu deszczu wyglądasz,a ja mam dość ,leje od paru dni,a dziś mżawka,ponuro i zimno
Małymi kroczkami do celu... 10:08, 11 kwi 2016

Do góry
Póki co jedyny u mnie miskant pokazujący, że żyje

Małymi kroczkami do celu... 10:07, 11 kwi 2016

Do góry
Wyskoczyłam szybko do ogrodu, zerknąć co się w nim dzieje, ale zimnica !! Jestem w szoku jak wszystko szybko ruszyło po kilkudniowych deszczach ( a zwłaszcza chwasty Na szybko kilka zdjęć.

Tulipany mają już główki

Dereń
Ogród piękny mieć... 09:48, 11 kwi 2016

Do góry
Juz za chwileczke

Juz za momencik

Rozkwitną
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 09:42, 11 kwi 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Bylismy na spacerze w parku zdrojowym i znalazlam najwieksza w okolicy magnolie gwiezdzista

Zaniemówiłam. Po prostu bajka
Ilość szafirków też robi niesamowite wrażenie
Kiedyś będzie tu ogród 09:39, 11 kwi 2016

Do góry
anka_ napisał(a)
Barwinkowi chyba bardziej słońce przeszkadza niż susza. Ja kiedyś miałam i mówiąc delikatnie za specjalnie nie wyglądał. Dałam cały szwagierce, a ta posadziła pod tarasem. Cień, sucho jak pieprz a on rośnie jak szalony.

Stoję z kawką na tarasie i wzdycham do bambusowych tyczek udających jabłonie, a tu sąsiad się pyta czy ja już nie mam co robić, tylko znowu patyki sadzę.

Iwonka nawet nie wiesz jak mi się gęba cieszy jak patrzę na te tyczki...

W życiu bym nie wpadła na pomysł aby dodać dwa dodatkowe drzewa. Aniu nie dziwię się, że Ci się buziol cieszy Na takie koncepcje, które proponuje nam Toszka, to trzeba mieć intuicję i lata praktyki.
Tocha brawo Ty
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies