Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Kochani! - pomóżcie proszę z przedogródkiem! 22:07, 09 sty 2017

Do góry
Cześć Agatko. Danusia fajnie podzieliła ten kwadrat, łącząc go jakby z drugą stroną. Narzuca to więc podobny klimat nasadzeń. Cyprysika bym zostawiła. Jest ładny. Do tego linią wytyczyć podział rabaty.

Na jednej stronie może być lawenda we żwirku, na zimę pociąć ją koniecznie w kulki. Ja tak zrobiłam i teraz się zachwycam nią o poranku, jak wyglądam przez okno. Druga część kwadratowej rabaty - to posadziłąbym kilka kulek bukszpanowych albo tuje danica, rozrzucone, jakby przypadkiem. Pomiędzy koniecznie trawki: może być ID, albo hakone, bardzo ładnie wygląda w kulkach molinia Variegata.Jeśli lubisz kwiatki, to możesz dołożyć szałwię, albo jeżówki rozrzucone, choć, jeśli zdecydujesz się na lawendę, to niech ona gra pierwsze skrzypce. Kulki bukszpanowe wysypać korą. Jeśli nie chcesz lawendy, to daj na części żwirowej berberysy : admiration lub bagatelle.
https://pl.pinterest.com/pin/529876712393111208/
Z natury tworzą ładne kuleczki, choć można im pomóc delikatnym cięciem. Są też kuleczki berberysów w kolorze żółtym. Też wyglądają ślicznie. Jak coś chcesz zobaczyć, to daj znać u mnie. Zalinkuję ci fotki. Pozdrawiam
Wszystkiego po trochu 21:40, 09 sty 2017

Do góry
Mireczko, cieszę się, że się odezwałaś, martwiłam się trochę, myślałam o trudnych sprawach, które cię pochłaniały, cieszę się, ze piszesz, że rok zaczął się cudownie. Życzę ci sporo cudownych chwil i mało zmartwień.
Też wyglądam za Beatką.

Mam nadzieję, że róże twoje dadzą radę.
Hortensje ogrodowe obsypałam kompostem i opatuliłam agrowłókniną. Kiedy na nie patrzę, myślę o spotkaniu u mnie i bardzo miło Was Mireczko wspominam
Chyba nauczyłam się kontrolować podlewanie skrętników. Zawsze pamiętam, ze lubią wszystkiego połowę.
Pozdrowienia zostawiam w Nowym Roku

Ps. Ewa bacowa założyła swój wątek ku uciesze wielu. Ogród bacowej
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 21:39, 09 sty 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, ja rok temu potrzymałam sobie je na parapecie okiennym, oko nacieszyłam kwiatkami w domu, a jak mrozy wielkie odeszły, wsadziłam w większą doniczkę przed domem i dalej cieszyłam oko przy wejściu do domu. Potem wiosną posadziłam na rabatę.

Iwonko i właśnie do takiej opcji powoli dojrzewam W dodatku te kwiatki ładnie pachną
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 21:29, 09 sty 2017

Do góry
Aniu, ja rok temu potrzymałam sobie je na parapecie okiennym, oko nacieszyłam kwiatkami w domu, a jak mrozy wielkie odeszły, wsadziłam w większą doniczkę przed domem i dalej cieszyłam oko przy wejściu do domu. Potem wiosną posadziłam na rabatę.

Ogródek Iwony II 20:18, 09 sty 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Sylwia, za kilka dni zrobię porównanie. Dostały ziarno słonecznika osobno, kupną kulkę i robioną przeze mnie. Na razie wszystko tknięte. Zobaczę, co najszybciej pójdzie. U mnie tylko sikorki widzę.

Iwonko, na pewno przyjdą kowaliki, mazurki, bo one razem z sikorkami lubią A słonecznik to w 1 kolejności wpałaszują. jak kupilam taka mieszankę, podobno dla dzikich ptaków, to zostawily wszystkie oprócz slonecznika Takie sprytne. Ale ja też Powiesilam taki karmnik gdzie sa tylko 4 dziurki i nie można wybierać czego sę chce, trzeba jeśc po kolei...i jedzą
Ogród z pergolą 20:02, 09 sty 2017

Do góry
Jak echo powtórzę: Jak to zamknąć? Chyba nowy na 1000 otworzysz?
Ogródek Iwony II 19:59, 09 sty 2017

Do góry
Sylwia, za kilka dni zrobię porównanie. Dostały ziarno słonecznika osobno, kupną kulkę i robioną przeze mnie. Na razie wszystko tknięte. Zobaczę, co najszybciej pójdzie. U mnie tylko sikorki widzę.
Ogródek Iwony II 18:48, 09 sty 2017

Do góry
Iza, ja od 15-go mam ferie
Ogródek Iwony II 13:17, 09 sty 2017

Do góry
Madżenko, teraz słoneczka brak. I długo w pracy jestem...

Ogródek Iwony II 13:14, 09 sty 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Iwonka, wszystkiego najlepszego na Nowy Rok życzę. Jak patrzę na Wasze piękne zimowe fotki z ogrodów, to mi żal, że mój ogródek tak daleko. Piękna zima w Twoim ogrodzie.

Tak Aniu, trudno pocieszyć Cię porannym widokiem.
Ale pomyśl, że inni mają tylko kwiatki w doniczce, a ty masz pięknie niemal na co dzień. I możesz zmieniać, planować, podziwiać i to wszystko twoje
W weekendy nie musisz siedzieć w bloku.
Widziałam, że planujesz nowe rabatki

Ogródek Iwony II 13:09, 09 sty 2017

Do góry
Basiu, ostatnio słonka nie ma. Bardziej smutno jest.
Śnieg nadal leży. I mróz nie taki ostry. -8 było rano ...

Mirko, widziałam u Ciebie plany przedogródka. Ale proszę cierpliwie poczekaj tydzień, bo teraz mam w pracy urwanie głowy. Koniec semestru. Rada, wywiadówka, choinka itd...

Ogródek Iwony II 13:02, 09 sty 2017

Do góry
Iza, ja powiesiłam tym razem na tarasie blisko okna. Rano między 9-10 przylatują na śniadanie.
Jest co obserwować, jeśli jest się w domu
Dziś o tej porze byłam w pracy.
Ogródek Iwony II 12:24, 09 sty 2017
Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dziś od rana odśnieżanie.

puch prześliczny u Ciebie Iwonko
Ogródek Iwony II 12:23, 09 sty 2017
Do góry
Iwk4 napisał(a)
Elu, ja ciągle szukam ołówka, a oboje z dzieckiem szkolni jesteśmy.
Zdążysz do ferii
Widziałam u ciebie przegląd nasionek i zeszłorocznych kwiatuszków, ale już nie mam czasu się wpisywać.

Mnie nawet Pani Dyrektor przedszkola cyrkiel do planów pożyczyła,już wykrętów mieć nie mogę
Podwórkowa rehabilitacja 14:22, 08 sty 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Detale pięknie wyszły Reniu. Lubię je w twoim wydaniu.

Sama przyroda Iwonko. Tam po prostu jest pięknie o każdej porze roku
Dziękuję i pozdrawiam.

Podwórkowa rehabilitacja 14:08, 08 sty 2017

Do góry
Detale pięknie wyszły Reniu. Lubię je w twoim wydaniu.
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:36, 08 sty 2017

Do góry
Super, że się ubawiłaś
Basiu, odpoczywaj dziś

Ogródek Iwony II 10:43, 08 sty 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dziś od rana odśnieżanie.

Ładna zima u Ciebie ...Rośliny w białych czapeczkach-super zdjęcia

U mnie bardzo mrożno ale pięknnie słonecznie...Pozdrawiam
Ogródek Iwony II 10:09, 08 sty 2017

Do góry
Dziewczyny, bardzo dziękuję, ze zaglądacie. Za pozdrowienia i wpisy

Makao_J napisał(a)
To najpiękniejsze momenty każdej zimy. Jak leży bielusieńki śnieg i świeci słońce.

Tak Aniu, warto uwiecznić te chwile. Dziś jest -7 stopni, ale nie ma słoneczka. Mniej przyjemnie. Słoneczko zimą nisko jest na horyzoncie i zauważyłam, ze domy z każdej strony zacieniają zimą ogród. Więc te promyki słońca w ogrodzie - to luksus

W stołówce ptasiej pojawiły się sikorki. Wczoraj zrobiłam samodzielnie kule tłuszczowe: smalec, ziarno słonecznika, siemię lniane, wszystko wymieszane, z masy porobione kulki, obtoczyłam w mące, by się nie lepiło do rąk, wystawiłam do karmnika. Zobaczę, czy coś sikorki ruszyły. Najchętniej zjadają słonecznik
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies