Prędzej siatkobeton zostanie uszkodzony niż EPDM. W pobliżu drzew jeśli kopiesz staw, możesz dodatkowo odizolować EPDM od korzeni kładąc grubą włókninę
Podziwiam kunszt z jakim Japończycy prowadzą ogrody. Czy masz Michał zdjęcie zagrabionych powierzchni żwirowych, i czy zauważyłeś że oni je co rano zagrabiają na nowo i zraszają wodą , aby zmyć kurz z poprzedniego dnia?
Mam jeszcze jedno pytanie, wszystko jest takie doskonałe, a czy zauważyłeś coś niedoskonałego w Japonii lub Japończykach?
Ma sens - oczywiście, ale chyba lepsza jest Aureospicata, bo rośnie bardziej w górę niż wszerz. Kórnik jest takim "grubaskiem", ale wysokości to Ci szybko nie da.
Mogą też być świerki serbskie, ja swoje brzydkie sąsiedztwo nimi też zasłaniałam. Można je ciąć i z boku i z góry.
Cieszę się, że moja realizacja wywołała taki efekt u Ciebie
Dziękuję za cenne rady Małe sprostowanie - bliżej ogrodzenia posadzona została własnie Hortensja Limelight, natomiast Grandiflory zostały kupione w bardzo okazyjnej cenie po 11 zł Blizej środka rabaty rośnie cis pospolity kupiony na cięcie, nie jest to świerk.
Od dzis zaczynam polowac na Hortensję Phantom Czy taka rożnorodnosc odmian Hortensji nie zaburzy uroku rabatki?
Rabatę sypiesz korą lub ładną ziemią ogrodową tzw. próchnicą odkwaszoną lub kwaśną, zależy jakiego odczynu gleby potrzebują rośliny.
Jeśli mogę doradzić co posadzić, to polecam hortensję LImelight (bukietowa nie ogrodowa). To najpiękniejszy krzew kwitnący, jaki znam i polecam gorąco. Ona rozpoczyna moją wizytówkę