Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To dopiero początek... 23:58, 09 kwi 2016

Do góry
Na wąskim odcinku przed domem posadziłam 5 śliwowiśni Pissardi, ale na razie nie wiem co między nimi. Najpierw myślałam o hortensjach vanille fraise, alenie wiem czy na tak wąskim kawałku się utrzymają. Chciałabym coś żywego, ponieważ mój ogród na chwilę obecną jest taki bez życia

Puszczają już małe listki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:53, 09 kwi 2016

Do góry
inag napisał(a)
Ja kupiłam taki:

A co jest napisane na etykiecie w kwestii dawkowania?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:52, 09 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Przyjemny dzień za mną Nie będę ukrywać, że miałam trochę stracha ale okazało się jak zawsze, że strach ma wielkie oczy...
Dziewczyny wrocławskie to mieszanka wybuchowa, która podładuje każdego kto ma wyczerpane baterie Dzięki dziewczyny za przyjemny poranek!

O szkółce chyba dużo nie będę pisać bo znacie moje zdanie na temat Stefanogród
Pokochałam to miejsce rok temu, za ceny, za duży asortyment, za klimat. Dzisiaj doszły do tego fajne upusty i przemiły właściciel, który obdarował naszą Karabelkę prezentem.

Niestety zdjęć nie mam ze szkółki, byłam tak zajęta wybieraniem cisów, że zapomniałam...

Moje dzisiejsze zakupy

Cis Robusta i trawki, których przedstawiać chyba nie muszę

Piękne zdrowe, 60 cm cisy.

Ale to nie koniec miłych wydarzeń Po powrocie do domu eM zaskoczył mnie takim widokiem

Byndom gracki w betonach

O cie Florek...to ja się nie dziwię, że dwa worki zaprawy kupowałaś po drodze....przy takiej produkcji... . Dobrze, że jestem po przeszkoleniu
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:52, 09 kwi 2016

Do góry
Tu też drobna zmiana bo ciężko było kosić

To dopiero początek... 23:52, 09 kwi 2016

Do góry
Wczorajszy zakup:
by obsadzić tą część ogrodu:

To dopiero początek... 23:50, 09 kwi 2016

Do góry
Działka niestety jest bardzo wietrzna, więc na początku obsadziliśmy ją thujami licząc, że jak urosną to chodź troszkę odsłonią nas od wiatru. Mają być tylko tłem, ponieważ w przyszłości planuję zrobić rabatę na całej długości.
Kamienny ogród patykiem malowany 23:47, 09 kwi 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)
Ostatnie wczorajsze dziś już przekwitły.....

Uwielbiam ten kolor za energię jaką emanuje
To dopiero początek... 23:46, 09 kwi 2016

Do góry
Żurawki trochę przymarzły, ale liczę że latem będą tak piękne jak w zeszłym roku i będą nadal cieszyły oko.

Drugie oczko- teraz bym w nim pozmieniała. Dodałabym kolorów,ale wszystko w swoim czasie:

To dopiero początek... 23:42, 09 kwi 2016

Do góry
Przepraszam za spóźnienie. Niestety zeszłorocznych zdjęć nie udało się uratować, więc pokażę jak jest u mnie teraz. Niestety nie ma się czym chwalić. Przede mną dużo ciężkiej, ale przyjemnej pracy.
Na początku ogólny zarys działki:
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 23:39, 09 kwi 2016

Do góry
ala napisał(a)
Te tuje trzeba pod nawozić bo chyba im koloru brak, z czasem można będzie je formować w żywopłot co je zagęści.

Dzięki za radę. Na szczęście po tygodniu wyglądają o wiele lepiej. Słonko im służy:
Moja działka na Dębowym Lesie 23:36, 09 kwi 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
powzdychałam do wiosny u Ciebie -Pięknie

Dzięki buziaczki
ryska napisał(a)
Śliczne powojniki kupiłaś. Posadzisz je razem?
Dużo kwiatów już u Ciebie kwitnie, piękna wiosna

Jeszcze nie mam pomysł , gdzie posadzę nowe clemki.Ale raczej oddzielnie
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:35, 09 kwi 2016

Do góry

tu też uzupełniam

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:33, 09 kwi 2016

Do góry
Ja kupiłam taki:
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:30, 09 kwi 2016

Do góry
yolka napisał(a)
Piękne drzewa, dobroć ludzka przede wszystkim. Wsadzisz może rur pcv przy bryle korzeniowej, żeby lać w nią wodę - prosto pod korzenie. Widziałam coś takiego w parku solankowym w I...

Dobroć ludzka... Dajankowe serby będę oglądać całe życie.. ileś razy dziennie.. i co spojrzę w okno moje ogromne, to będę widzieć ogromne serducho Dajany
Dzięki Forum mamy kawałki przyjaciół w roślinach... tak jak pisze Kasia... gdzie nie spojrzymy to wspominamy różne serducha forumowe

A teraz serducha mi wybaczą.. uciekam do spania. Dostaliśmy dziś w kość .. i to porządnie .. daje się z mojej dżungli wyciepać jednak jodły i zamienić nowym.... Ile to roboty to jedno, ale że się da to drugie
Da się bez ciężkiego sprzętu .. a co wydeptaliśmy to inna historia.. trudno

Ostatnia fota.. tulipany już kwitną A czochy atakują buksiki.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:29, 09 kwi 2016

Do góry
uzupełnione na rabatach przy schodkach z plastrów, jak bażanty nie rozgrzebią to może wreszcie ładnie będzie
jałowce już załapały, teraz będą rosły

uzupełniona też kora przy wyjściu z ogniska
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:24, 09 kwi 2016

Do góry
kula z bukszpanu przed oknem ganku już nabrała kształtu i masy, a cięta dopiero drugi sezon

buksy pod gospodą też podcięte

dosypane ścieżki od ogniska
znowu świecą ,ale trociny się uleżały i trzeba było uzupełnić braki
Coś jeszcze, coś więcej... 23:22, 09 kwi 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)

A ja tyle dobra wyrzuciłam A gdzie znajdę sposób na ziemniaka?

Proszę

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:17, 09 kwi 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękne serby tylko dużo je podlewaj , one bardzo lubią wodę a juz szczególnie po przesadzeniu.

eM się śmiał, że zamówiłam podlewanie obfite.. z oświetleniem błyskowym Na szczęście tym razem było bez gradu ..

Muminek jak przyjechał to do domu nie wszedł.. ani razu.. raz na siłę wniesiony, bo zmoczył się calutki.. Pogoda dziś była beznadziejna. Chłopak wie co się podłącza aby wyczyścić filtry w oczku...tylko siła była za mała .. i woda z ujęcia lała się i lała.. zalała kamienie, trawnik i pół ogrodu .. Z tego wszystkiego zapomniałam, że filtr zapchany i woda ucieka.. Muminek będzie ogrodnikiem.. cały dzień i cały czas sam sobie szukał co ma zrobić w ogrodzie.. pełne ręce roboty.. nie chce myśłeć ile kilometrów zrobił..

Focie dal Ciebie A Duduś.. już sam chodzi przy mebelkach, sam wstaje i raczkuje.. i też wygadany.. oj rośnie mi konkurencja do gadania

Pokaż jak to zrobiłeś??? Oczywiście węże sam poszukał gdzie są i przyciągnął Sprytny chłopak, wszytko wie co sie robi w ogrodzie i po co Nie ukrywam dumna była z niego

Szmaragdowy Zakątek 23:15, 09 kwi 2016

Do góry
Dubelek...to kwiatka wstawię

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:11, 09 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Zachwycam się od rana baronami w słońcu Pamiętacie trawy w maju?

22.05.2015

I dzisiaj

22.05.2015

Dzisiaj

Polinka jak szeroka jest ta rabatka z tujami i trawami?
Tak mi się podoba że chyba ja zgapię
Gdzieś na twoim wątku czytałam że możesz polecić jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę trawek. Mogłabyś podzielić się namiarami?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies