Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

wiunia 20:11, 06 maj 2016

To się narobiłaś Ogrodniczko ale efekt extra!!!
szemusia 21:23, 06 maj 2016

MirellaB napisał(a)
Na nowej / starej rabacie dosadziłam trawki Sesleria Heufleriana

Został jeszcze do wysypania kamyczek, ale ciągle się zastanawiam jakie ewentualnie dać trawki przy hortensjach. Hortki urosną duże, zajmą sporo miejsca, więc nawet nie wiem czy coś jeszcze się tam zmieści, bo miejsca nie ma wiele. Może zaproponujecie jakie trawki dać?

Proszę proszę, rabatka powstała
Pytasz o trawy do hortek - dobry pomysł, bo zimą/wiosną w takim reprezentacyjny miejscu będziesz miała pusto. Dziewczyny piszą o Ice dance - szczerze, to mnie to trawsko już wkurza - rozłazi się strasznie, wiosną ładnie wyglądają tylko tak naprawdę młode kępy, tzn. te dzielone zeszłego roku - te są zielone. Natomiast starsze wglądają okropnie, przycięłam już, ale na nowe przyrosty nadal czekam.
Ostatnio zachwyciła mnie dąbrówka rozłogowa, mam ją własnie przy hortkach i świetnie teraz wygląda, ona jest taka ciemno bordowa i ożywiłby Ci to miejsce. A później to i tak zginie w hortach

Spektakl tulipanowy - super Pewnie przechodnie podziwiają z ulicy?
AnnaCh 21:57, 06 maj 2016

Mirella, pracusiu, idziesz jak burza

Nigdzie u mnie nie ma szałwii 'deep blue' Jak nie znajdę, to chyba mi kupisz i wyślesz

Tulipanki super
Edyta10 00:17, 07 maj 2016

Mirelko widzę,że działasz ostro, i zakupy poczyniłaś magnolia ładniutki ma kwiat, a tulipanki przepiękne uwielbiam je
anabuko1 08:46, 07 maj 2016

piękne tulipki
Na dolnej rabacie sa trawki.Na górnej hortki, tak ??
A co masz posadzone pośrodku ??
Flower1 08:51, 07 maj 2016

AnnaCh napisał(a)
Mirella, pracusiu, idziesz jak burza

Nigdzie u mnie nie ma szałwii 'deep blue' Jak nie znajdę, to chyba mi kupisz i wyślesz

Tulipanki super

Witam Aniu, zajrzyj do Romero (Szkółka Radom)ja też szukałam. Ostatnio wsadziłam u siebie pozdrawiam.
Filemon24 14:02, 07 maj 2016

MirellaB napisał(a)
Na nowej / starej rabacie dosadziłam trawki Sesleria Heufleriana

Został jeszcze do wysypania kamyczek, ale ciągle się zastanawiam jakie ewentualnie dać trawki przy hortensjach. Hortki urosną duże, zajmą sporo miejsca, więc nawet nie wiem czy coś jeszcze się tam zmieści, bo miejsca nie ma wiele. Może zaproponujecie jakie trawki dać?

Mirellko moim zdaniem nie dawaj już tutaj żadnych trawek bo jednak hortensje drzewiaste się mocno rozrastają
MirellaB 14:11, 07 maj 2016

Iwk4 napisał(a)
Jakie ładne są
Sporo pracy wykonane. Nie chcesz hortensji wysypać korą? Tak dla odmiany

Iwonko te tulipany super mi się podobają, jesienią muszę ich dokupić

Na tej rabacie lepiej będzie wyglądał kamyczek, bo wszystkie w przedogródku są żwirowe. Korę wysypie na największej rabacie bylinowej
MirellaB 14:15, 07 maj 2016

Flower1 napisał(a)

Rozpielnice hameln lekko z tyłu strasznie mi sie podoba i napewno pare kupie w tym roku do siebie.

Magda myślałam o Hameln. Mam już jej 10 sztuk i bardzo mi się podoba.
Może wybrać tą mniejszą Little Bunny, bo tam nie ma wiele miejsca.
MirellaB 14:18, 07 maj 2016

Flower1 napisał(a)

Ale te tulipany cudne.

Tak, bardzo ładnie się prezentują