Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mazury moja miłość - zakładamy ogród 14:24, 08 kwi 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Ach jak ta wiosna i pogoda ostatnich dni cieszy
Czosnki spore,
Mam kilka na działce , jutro zobaczę jakie one sa

Ja nawet nie pamiętam jakie czosnki tam posadziłam
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 14:21, 08 kwi 2016

Do góry
Moja radość z braku znalezienia larw opuchlaków chyba była przedwczesna. Takie coś siedziało mi dziś w górnej warstwie ziemi w rutewce. A kupiłam ją w ubiegłym roku wiadomo gdzie
Podlewałam i robal wyskoczył z ziemi. Czy to "ON"? opuchlak? czy jakieś inne paskudztwo? Wydaje mi się, że nie, ale dla pewności wolę zasięgnąć Waszej opinii.
Raczej nie lata, bez problemu złapałam do słoika, jest duży, ok 4cm. Nie wiem czy zlikwidować, czy okazać łaskę?

Metamorfozy "Ustronia pod miedzą" :-) 14:03, 08 kwi 2016

Do góry
Wiosna już jest Pierwsze kwiaty.

Kompost, kompostowanie i kompostowniki 13:55, 08 kwi 2016

Do góry
Mama taką stertę : igliwie+zrębki głównie sosnowe, mam tę stertę od wczoraj i dziś rano dymiła
czy się nie zapali ?

czy mogę rozrzucić na rabatach - pod choiny kan, graby - w takiej formie nie czekając na przekompostowanie ? - wiem że powinnam przynajmniej z 3 meisiące - ale to oznacza zostawienie gołej ziemi na 3 miesiące - chciałam ściółkować warstwa suchych liści - tego igliwia ze zrębami i na wierzch korę bo się naczytałam że najlepsza ściółka różnorodna

Czy mam to przykryć lekko jakąś plandeką ?

Mój ogród pod górkę... 13:47, 08 kwi 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Kasiu z czego są te czerwone czuprynki za trawkami ?
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 13:46, 08 kwi 2016

Do góry
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 13:45, 08 kwi 2016

Do góry
A ja, choc nie mam miejsca,znow okazalam sie slaba. Tym razem hortensja kanmara. Juz przesadzona.

A wszystkie zimowane w domu juz maja paki

magical revolution, blooms star, masja, leuchtfeuer,forever and ever,semperflowers, preziosa, diva fiore.

Typografia ogrodu 13:41, 08 kwi 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Asia super masz te fronty i ja bardzo żałuję że Twoje wisienki padły bo uważam że świetnie pasowały do tych bukszpanowych nasadzeń Ale z grabami też będzie czad
wiesz stracilam juz do nich zapal.
Graby tez beda ok bo przedluzeniem dluzszego boku labiryntu bukszpanowego jest szpaler szesciu grabow,ktore prowadza az do wglebnika

Tulipka zostawiam i do roboty zmykam
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 13:41, 08 kwi 2016

Do góry
Zdjęcia świerzbnicy dla Andy

Po posadzeniu:

Kwiaty z bliska:

Najwyższe koło słupka to ona, jeszcze nie w pełni rozkwitnięta

W trakcie sezonu-na pierwszym planie mak, w dole widać orliki.

Skarbonkowy ogródek 13:32, 08 kwi 2016

Do góry
JoannaDe napisał(a)

Co nie

Przedwczoraj wyruszyłam na poszukiwanie hortensji Limelight. Udało mi się znaleźć nie najgorsze krzaczki za całkiem rozsądną cenę.

Beda posadzone pod tym oknem. Rabata oczywiście będzie ciutke poszerzona i bez krawężników. Nie mam pomysłu na dalsza cześć rabaty wzdłuż ściany i czym podsadzić hortensje. Myślałam żeby cały ten pas przeznaczyć na hortensje. Pasek jest wąski, około 1 m. Mogę powiększyć do maks 1,5 m.

A przy okazji skusiłam się na parę kulek

Witam.
Moja propozycja to są jakieś pnącza na ścianie. Bluszcz długo rośnie ale fajnie by wyglądał,bo jest zimozielony. Ale może coś innego by też fajne ie wyglądało pomiędzy hortensjami
Bawarka 13:32, 08 kwi 2016

Do góry
I najwieksze ....i najmniejsze...pregowane i kudlate...Milosci moje ogrodowe i nie tylko Moje serca. Dwa. Kot za nimi na przyczepke

Mata przeciw chwastom 13:26, 08 kwi 2016

Do góry
bogdan_madrala napisał(a)
Witam uprzejmie. Proszę o pomoc.

Nabyłem agrowłókninę na aukcji (5235847089), Sprzedający ma dobre opinie, podkreśla zdecydowanie, że to włóknina ogrodowa.
Wczoraj na wieczór skończyłem rozkładać pod tujami. Puściłem 10 minut wodę linią kroplującą. Dziś rano moim oczom ukazał się widok jak na zdjęciach - woda bądź jej część nie wsiąkła. Jestem trochę smutny, bo się narobiłem, a tutaj klops

1. Czy to normalne zachowanie agrowłókniny? Może ona potrzebuje czasu, żeby "nasiąknąć", no sam nie wiem...
2. Może linię kroplującą powinienem zamontować pod włókniną? Ale w takim razie co z deszczem? Nie będzie wsiąkał?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:25, 08 kwi 2016

Do góry
a co to odbija na pierwszym planie ???
malkul napisał(a)

[img
ejjjjjjjjjjj nie wierze, ta trawa to z tego roku ???? ty ja naprawde malujesz i do netu kolorowe zdjecia wrzucasz ...

przyznaj sie kota dobralas do koloru elewacji
wszystko wyglada super !!!
Pogubiłam się po drodze... 13:20, 08 kwi 2016

Do góry
Amelko zrobiłam Moje FC są posadzone co 50cm., a nawet niektóre co 60cm.Dwa tygodnie temu były mocno podcięte.W sezonie zachodzą na siebie.
Jak masz miejsce to trochę je rozsuń

Bawarka 13:19, 08 kwi 2016

Do góry
Pokaze Wam moja cesarska korone, a raczej jej wielkosc...Ostatnie jej listki siegaja do 110 cm...Potwor. Ale tylko jeden. Mieszka w nogach Rubensa, inne, w innych miejscach, wielkosc maja przyzwoita

Tak juz wygladaja, u mnie troche pozniej bo ja mieszkam na gorze, ale na dole, pod gora kwitna juz na calego.

Asi ogródek pod świerkami 13:18, 08 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Asiu, skoro ci się spodobały buki, to moze weź buki na tą rabatę?

I pisałaś wcześniej, że podoba ci się bagatelle ze stipą. I planowałaś z boku przy świerku szałwię... Może coś takiego?

Przy hortensjach chyba masz rozchodniki, to by pasowały berberysy bagatelle albo admiration. Do tego kilka kulek bukszpanowych.

Jak dasz radę, dokup kilka cisów. I chyba ciut odstępu od płotu. Zostawiłabym dwie - trzy dziury dla miskantów... Niesymetrycznie. Tylko pamiętaj, ze wiosną będzie tam pusto.

Na tej rabacie po lewo masz świerka? bo nie wiem czy dobrze kojarzę? tama jest słonecznie?
Bawarka 13:16, 08 kwi 2016

Do góry
Ruszaja paprocie, tez je bardzo lubie jej liscie odpowiednio spreparowane odstraszaja skuteczne slimaki

Tego ciemiernika musze koniecznie rozmnozyc, kwitnie mi bez przerwy od pazdziernika

Ciesza udane patyczki hostek pomimo ze.... pies stracil mi je ogonem ze stolu...bo jego ogon jest na wysokosci stolu i...wsadzilam do wody patyczki do gory nogami. No jak, siem grzecznie pytam, mialam to rozroznic? Zadziwil mnie fakt ze wszystkie patyczki wypuscily listki, z 50 sztuk narazie tylko 2 patyki nie maja lisci

Bardzo pozno je cielam, myslalam juz ze nic z tego nie bedzie a tu prosze, sa

Mój mały ogródeczek :) 13:15, 08 kwi 2016

Do góry
Mój mały ogródeczek :) 13:15, 08 kwi 2016

Do góry
Był dubelek to będą prymulki
Mój mały ogródeczek :) 13:13, 08 kwi 2016

Do góry
Mój dzisiejszy zakup azalia japonica

I taki skalniaczek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies