Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogrodzie Lorki za zakrętem

W ogrodzie Lorki za zakrętem

kasia_w 14:20, 11 maj 2016

Lorka, piękne tulipany i trawnik wypasiony Na frontowej za 2 miesiące bęzdeisz miała tłok.
I widzę, że otoczenie u Ciebie podobne, jak u mnie- ha, ja mam bloczki biało czerwone Nie wiem, co gorsze- Twoje czy moje...
lorka 15:04, 11 maj 2016

kasia_w napisał(a)
Lorka, piękne tulipany i trawnik wypasiony Na frontowej za 2 miesiące bęzdeisz miała tłok.
I widzę, że otoczenie u Ciebie podobne, jak u mnie- ha, ja mam bloczki biało czerwone Nie wiem, co gorsze- Twoje czy moje...

no co Ty Kasia to te nasze piękne domy! kolor majtkowy.. moj mnie pocieszył,że kiedyś go przemalujemy.. mam nadzieję, bo poza kolorem to są w srodku bardzo fajne duże, przestrzenne na razie robie szarobeżową kostkę w ogrodzie z myslą wlasnie o przyszlej elewacji haha
Madzenka 07:14, 14 maj 2016

Wojowniczka z bambusem mi się spodobała
Fajnie tworzysz otoczenie wkoło siebie, piękny trawniczek a za chwilę wszystkie nasadzenia ładnie ruszą
lorka 16:47, 14 maj 2016

Madzenka napisał(a)
Wojowniczka z bambusem mi się spodobała
Fajnie tworzysz otoczenie wkoło siebie, piękny trawniczek a za chwilę wszystkie nasadzenia ładnie ruszą

Witaj Madżenko matko o 7 rano wpadłaś haha..
no wszystko powoli rusza i kiedyś to będzie ogród

orliki dla ciebie!
moj zeszloroczny nabytek.. na razie w przechowalniku do rozsadzania do ilości hurtowych ( Kasiu to wlasnie jedne z nasionek co wyslalam.. tak wyglądają pełne fioletowo ciemne)

i kawalek zieleni.. uwielbiam tą soczystą zieleń cisów i te mlode przyrosty.. będą kiedyś ściany zieleni

no i czochy! sadzone na szybko jesienią, to moja nowa miłość.. są po prostu boskie!

i wojowniczka kuka hihi
lorka 17:19, 14 maj 2016

i jeszcze kilka ujęc tulipanów, które już dokonały swojego żywota na rabacie i wylądowały w wazonie by dogoreć

lorka 18:04, 18 maj 2016

dla potomności.. schodki "się" robią

aga_podlasie 20:52, 18 maj 2016

A te schodki to element jakiegoś większego planu?
lorka 11:22, 19 maj 2016

aga_podlasie napisał(a)
A te schodki to element jakiegoś większego planu?

a tak, bo trawnik( jakies 2/3 ogrodu z tyłu mamy wyżej.. sam tył( 1/3 jest niżej.. i to będzie zejscie właśnie. taka część "robocza" po lewej jest warzywnik, na srodku rozstawiamy w lecie basen a po prawej trampolina.. gdzies jeszcze upchniemy domek na narzędzia haha
po obu stronach schodów będa żywopłoty,żeby to trochę zasłonić wszystko..
oliwka 19:12, 19 maj 2016

lorka napisał(a)

Witaj Madżenko matko o 7 rano wpadłaś haha..
no wszystko powoli rusza i kiedyś to będzie ogród

orliki dla ciebie!
moj zeszloroczny nabytek.. na razie w przechowalniku do rozsadzania do ilości hurtowych ( Kasiu to wlasnie jedne z nasionek co wyslalam.. tak wyglądają pełne fioletowo ciemne)

i kawalek zieleni.. uwielbiam tą soczystą zieleń cisów i te mlode przyrosty.. będą kiedyś ściany zieleni

no i czochy! sadzone na szybko jesienią, to moja nowa miłość.. są po prostu boskie!

i wojowniczka kuka hihi

Nie wiem co piękniejsze orliki czosnki czy wojowniczka hihihi
Na początku dziękuję za zdjęcie orlików przepiękny kolor myślisz, ze jak posieje to do jesieni urosną? ???
Czosnki cudnie pysznia się na rabatce u mnie też kolysza się w donicach.

A wojowniczka jest przeslodka ile ona już ma lat ????
lorka 22:05, 19 maj 2016

Hej Oliwko! wiesz co ja bym jesienią sypneła te nasiona( tak jak naturalnie się rozsiewają) wtedy na wiosnę już normalnie wyrosną!
młoda 6 czerwca skończy 1,5 roku