Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród wyrozumiały

Ogród wyrozumiały

Olili 14:25, 14 maj 2016

Lepsze zdjęcie miejsca gdzie chciałabym jeszcze drzewo

Macie jakieś typy ..co by tu pasowało?
ren133 17:14, 14 maj 2016

Olili napisał(a)
Ambrowiec

Jak myślicie rokuje dobrze?

A zgłosiłaś reklamację tego ambrowca?

PS To zdjęcie jest akurat piękne ale nie wiem czy ambrowiec rokuje Zedrzyj lekko paznokciem korę i zobacz czy jest zielone pod spodem?
ren133 17:35, 14 maj 2016

Mi tam pasują brzozy
Jesli nie chcesz ławeczki to taką rzeczką posadziłabym molinię i nachodzaca na nią drugą hostową

pom- molinia
brązowe - laweczka
zielone w tle - tuje
lilaki do przesadzenia.

W sprawie drzewa wpadnę poźnym wieczorem

PS Piękna jest ta rabata z białym żwirkiem
Asiuniaa 19:58, 14 maj 2016

Olili napisał(a)

Mnie się wydaje , ze jest tam za ciasno na kolejne drzewo. Musiałabyś coś z tymi jabłonkami przetsować. A może platana przesadzić w to miejsce ? Jednak chyba nie bo tam zostanie dziura. Może brzozy pociągnąć do końca . A platana w to miejsce gdzie chcesz kolejne drzewko. Zrób więcej zdjęć Iza.
Asiuniaa 20:01, 14 maj 2016

Olili napisał(a)

A tu na pierwszym palnie masz klon i jeszcze buka? Dobrze widzę?
Mala_Mi 21:58, 14 maj 2016

Olili napisał(a)
Agnieszka - będę u Ciebie podglądać leśny zakątek i u siebie przesadzać

Teraz dopiero widzę, że tu masz skarpę Super, to zmienia trochę ten kat na korzyść
ja bym te lilaki zostawiła Możesz je najwyżej podkrzesywać wyżej.. chocia u mnie Krasawica sama w sobie ma pokrój drzewa a nie krzaczora
Ja bym podciągnęła te jałowce aż do host i pomiędzy lilakami. Jeżeli za nimi nie zmieścisz szmaragdów, to może posadź cisy czy choinę kanadyjska ciętą na żywopłot, by zasłonić się od sąsiadów.. W jałowce wrzuć ławeczkę.. będzie miło teraz tam przysiąść.. i myślę co posadzić pachnącego na lato..
To co posadziłaś pod magnolia i "choinką" jest fajne. Ciężko się otwierają stronki wiec ciężko cytować co jest wg mnie fajne.

Nawet pomiędzy te lilaki bym dała niskie Palbiny, albo przed ławką, tak półkolem, trochę ja zasłonią i będzie taki bzowy zakątek
Przed palbinami zrobisz rabatę..
Mala_Mi 22:08, 14 maj 2016

Olili napisał(a)

Nie wiem jak chcesz wysoko puścić tuje. Jak zasłonią domy to drzewo nie musi być wielkie, dałąbym coś kolumnowego (może czerwony buk kolumnowy??), jak nie zasłonią to posadź coś co będzie miało wielką koronę.

Jednak by posadzić większe drzewo to te bordowe drzewka (jabłonki??)już się nie mieszczą...
Masz przed brzozami dwa drzewka.. może powtórz któreś z nich. Ogród masz taki uporządkowany wiec psuje już zachować uporządkowanie.

Madzenka 23:29, 14 maj 2016

Ania dobrze radzi
Olili 12:37, 15 maj 2016

Reniu - dziękuję za Twoja koncepcję,pięknie się to komponuje ,tylko ja tak odpycham od siebie myśl o kolejnej brzozowej

Aniu - dziękuję ,że stajesz w obronie lilaków .
ja chyba muszę przerzucic myśli na jakąś inną rabatę ,bo widzę ,że nie myślę konstruktywnie i w pięc minut zmienia się mi spojrzenie od zatrzymania tam wszystkich drzewek do wyrzucenia lilaków, modrzewia ,albo zaorania w cholerę wszystkiego.

Madżenko - bardzo cenię sobie opinie Ani.

Asiuniaa - do platana tam daleko,jabłonki będą niskie ,one są szczepione,korony im przycinam. a tak po prostu brakuje mi korony nad siatką

Przed brzozami dobrze widzisz dwa drzewka (buk i klon-szczepiony) oddalone od siebie ponad 6m.
Donia72 13:25, 15 maj 2016

Witaj ten ptaszek to kwiczoł