Mnie się wydaje , ze jest tam za ciasno na kolejne drzewo. Musiałabyś coś z tymi jabłonkami przetsować. A może platana przesadzić w to miejsce ? Jednak chyba nie bo tam zostanie dziura. Może brzozy pociągnąć do końca . A platana w to miejsce gdzie chcesz kolejne drzewko. Zrób więcej zdjęć Iza.
Teraz dopiero widzę, że tu masz skarpę Super, to zmienia trochę ten kat na korzyść
ja bym te lilaki zostawiła Możesz je najwyżej podkrzesywać wyżej.. chocia u mnie Krasawica sama w sobie ma pokrój drzewa a nie krzaczora
Ja bym podciągnęła te jałowce aż do host i pomiędzy lilakami. Jeżeli za nimi nie zmieścisz szmaragdów, to może posadź cisy czy choinę kanadyjska ciętą na żywopłot, by zasłonić się od sąsiadów.. W jałowce wrzuć ławeczkę.. będzie miło teraz tam przysiąść.. i myślę co posadzić pachnącego na lato..
To co posadziłaś pod magnolia i "choinką" jest fajne. Ciężko się otwierają stronki wiec ciężko cytować co jest wg mnie fajne.
Nawet pomiędzy te lilaki bym dała niskie Palbiny, albo przed ławką, tak półkolem, trochę ja zasłonią i będzie taki bzowy zakątek
Przed palbinami zrobisz rabatę..
Nie wiem jak chcesz wysoko puścić tuje. Jak zasłonią domy to drzewo nie musi być wielkie, dałąbym coś kolumnowego (może czerwony buk kolumnowy??), jak nie zasłonią to posadź coś co będzie miało wielką koronę.
Jednak by posadzić większe drzewo to te bordowe drzewka (jabłonki??)już się nie mieszczą...
Masz przed brzozami dwa drzewka.. może powtórz któreś z nich. Ogród masz taki uporządkowany wiec psuje już zachować uporządkowanie.
Reniu - dziękuję za Twoja koncepcję,pięknie się to komponuje ,tylko ja tak odpycham od siebie myśl o kolejnej brzozowej
Aniu - dziękuję ,że stajesz w obronie lilaków .
ja chyba muszę przerzucic myśli na jakąś inną rabatę ,bo widzę ,że nie myślę konstruktywnie i w pięc minut zmienia się mi spojrzenie od zatrzymania tam wszystkich drzewek do wyrzucenia lilaków, modrzewia ,albo zaorania w cholerę wszystkiego.
Madżenko - bardzo cenię sobie opinie Ani.
Asiuniaa - do platana tam daleko,jabłonki będą niskie ,one są szczepione,korony im przycinam. a tak po prostu brakuje mi korony nad siatką
Przed brzozami dobrze widzisz dwa drzewka (buk i klon-szczepiony) oddalone od siebie ponad 6m.