To mówisz, że jak mam taka różę to mogę się już cieszyć... Słabo mi sie jesienne róże przyjęły. Jedna - Jude the Obscure wygląda tak jak ta Twoja, druga - W.Goethe jeszcze nie puszcza...
Toszko dach wysunięty jest na ok. 70 cm, czyli wchodzi ok 20-30 cm na rabatę (opaska przy domu będzie miała ok 40-50 cm).
Rabata ok 1 m będzie miała pod oknami, na rogu możemy ją powiększyć nawet do 2 metrów i dać do tarasu.
Poniżej zdjęcia poglądowe:
Kurczę, ale o śniegu nie pomyślałam, będzie spadał centralnie na rabatę
prześlicznie i te i te wyżej fotki widziałam słońce to jest to czekam na ciepełko przepiękna wiosna tak trzymaj buziolki i podrap piesia i kocia ode mnie paaapatki
Prześliczny kwiotek i ode mnie też zostawiam trafisz dobrego fachowca trzymam kciuki cholerka mojego bym podesłała ale zajęty ech... Witam i macham widzę ze tez okrywałaś trza trza bo ta pogoda nas dobija teraz słońce u mnie walczy z chmurami mam nadzieje że nie śniegowymi znów ciepełka życzę paaa Hana
sucho to nie jest...do pada ciągle ale tak to jest jak świeżo przekopana ziemia...deszcz ubije a później słonko ...to wygląda jak na pustyni.. z powodu werbeny w tamtym miejscu nie ma jak zruszyć
Suuper orlika znalazłyśmy chyba w tym samym czasie u mnie też czeka na otwarcie śliczna wiosna i metalowe owady w dechę fajna ozdoba ogrodowa i czytam ciągle działasz i masz już sałatę ? moja dopiero wschodzi Buziam śliczne tulipki delikatny kolorek jak moje
Pisałam właśnie u Anki, że pigwowca mam z przyczyn wizualnych, a jak z owoców można skorzystać to dodatkowa zaleta Lubię jego krwiste kwiaty, choć na razie jest malutki.
Żałujesz, że nie masz większego ogrodu? Myślałam, że masz całkiem dużo terenu
Bluszcz mam od 3 lat i nie rosnie mimo przycinania... Może ten od Ciebie zaskoczy.
Lipy nie wytnę, przynajmniej na razie. Zdecydowałam, że chcę piwniczkę w półcieniu/cieniu. Wówczas ziemia będzie lepiej wilgoć trzymać. Za wierzbę dosadzę graby kolumnowe, u podstaw pomiędzy (z tyłu i koło blaszaka) krzewy zimozielone + może faktycznie kalina.
Wyeksponowany tylko będzie południowy stok. Tam zostaną rozchodniki z trawami, ale plamami i róże Sally Holmes z bluszczem.
Znalazłam starą fotkę z drzewami... wtedy nie było problemu z wilgotnością... ziemia obsunęła się dopiero jak się trawy pozbyłam...
i stan aktualny
Dziękuję za inspiracje ale u mnie w półcieniu musi być, żeby się tak nie nagrzewała.