Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:42, 04 wrz 2012

Do góry
Obiecana aktulana fotka bambusów
Niestety nie jest to moja ulubiona rabata...
Rosną mocno od dołu ale jak znów zimą wymarzną to je poucinam przy samej ziemi wiosną

A z tego po prawej stonie przed Tytusem () tylko jedne wyższy badyl został reszta uschła

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:40, 04 wrz 2012

Do góry
Jutro cd nastąpi.....
Bilety w przedsprzedaży nie zeszły na seans
W promocji z rabatem 99% jutro będę sprzedawać
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:38, 04 wrz 2012

Do góry
Sebku serial jakiś marny środków finansowych tylko na produkcję wenezuelską wystarczyło Soap opera madżenkowa

Linie kroplujące

Szafka na zawory: 8 sekcji na trawniku, bambusach i płytach (po co ja na gwinta takie cuda powymyślałam...) i 3 oddzielne strefy nawadniania na południową rabatę, północno-zachodnią, wschodnio-południową...

Pierwszy zraszacz wkopany

A tu była darń sciągana pod położenie linii do kolejnego zaworu. Widać?

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:33, 04 wrz 2012

Do góry
Kasik istnieje niebezpieczeństwo, ze M'owie podczytują ogrodowisko i wtedy nici z konspiracji
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:32, 04 wrz 2012

Do góry
Ginger napisał(a)

No to będzie grajdoł.....

O co kaman? Bo blondi nie zrozumiała ???

Chyba chodzi o nawadnianie bałagan+rewolucja+rozgardiasz = grajdoł , ale nie wiem ja nawet większości słów śląskiej gwary nie ogarniam ..... i ja też blondi więc mogę nie kumać

Ginger wszystko zrozumiałaś dawno u Ciebie nie byłam Czas na odwiedziny jak fotki wkleję
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:31, 04 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
Sorki za literówki, ale już się bardzo spieszę..... a jak się spieszę, to jakoś takoś się pisze brzydko...... ale do Ciebie musiałam jeszcze zajrzec ...

Piszesz ładnie A rozum u mnie walczy

Masz rację wolę grajdołu nie oglądać
Ogród Magdalenka 20:14, 04 wrz 2012

Do góry
Madzia przeczytalam u Kasi dyskusje o wiśni.
Spójrz z okna pokoju i zobacz co będziesz widziała, czy zasłoni to co ma zasłonić ale czy przypadkiem korona nie będzie zbyt wysoko. Jeśli będzie w polu widoku połowa korony, czyli ok 3,5 m to będzie git... Obyś z okna samego pieńka nie podziwiala....
Ja mam za nisko szczepione....
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:11, 04 wrz 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

klimatyczne jesienne widoki Kasiu, a co będziesz zmieniać pod sosną, ja mam bardzo podobne nasadzenia i też cosik mi nie pasuje?

Irenko, pod sosnami w ubiegłym roku miałam niemal tylko hosty, potem je wykopywałam pospiesznie żeby mi budowlańcy nie zniszczyli i sadziłam gdziekolwiek. W tym roku zajęłam się rabatą hortensjową, a pod sosną rośnie wszystko co nie znalazło miejsca... ) Najlepiej wyglądałyby same hosty w jednym gatunku i to Fire&Ice czyli jasne nie wiem co zrobię z tą rabatą ....myślę, że uporządkuję tylko nasadzenia, bo dalej będzie w tym miejscu zbieranina różności
Pozdrawiam

Kasiu ale u Ciebie bujnie!!! Nigra śliczna i fachowo wyprostowana
Co do host to teraz moje rozrzucone po calym ogrodzie zbieram w jednym miejscu i będą rozmiarami i kolorami posadzone
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:02, 04 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
No to będzie grajdoł.....

O co kaman? Bo blondi nie zrozumiała ???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:01, 04 wrz 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
super, że będziesz miała nawadnianie i my popatrzymy na instruktaż
Co do bukszpanów, tak sobie myślę, że w zasadzie ta plantacja mogłaby nas wszystkich zaopatrzyć wszyscy by byli zadowoleni ale nie wiem czy pan miałby potem czym handlować )
Pozdrawiam

Niestety z instruktażem będzie problem, bo nawadnianie robi się gdy jestem w pracy
Lecę w kulki... 19:48, 04 wrz 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

Madżenka, pamiętasz wspominane przeze mnie wisienki....
Oto one...przy jednej z rybnickich ulic....

....

Ania o mało zawału z zazdrości nie dostałam (Panie wybacz te złe myśli!!! ) bo myślałam, że Ty takie kupiłaś!!!!!
Ojejciu jakie piękne!!!! Ja też będę strzyc, muszą być takie idealne. Wiosną po kwitnieniu zostaną uczesane
Spotkanie u Kapiasów - wrzesień 2012 19:47, 04 wrz 2012

Do góry
Madżenka ma rację, sprawdzałam, będzie chłodno ,ale deszczu nie zapowiadają
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 19:46, 04 wrz 2012

Do góry
Irenka........ oj MIluśka, Ciebie na moment nie mogę spuścić z oka, bo zaraz kolejna setka..... normalnie to bym sie załamła , ze wstydu spaliła, ale jak Madżenka nie zdążyła, to ja tym bardziej jestem rozgrzeszona...
A ja życzę, by nowy wątke rozpocząć z nowym domkiem ogrodowym.... wykończonym na tip top, łącznie z poduchami w róże........ chyba, że już ta koncpecja odeszłą w niebyt...... ..
a tymczasem moja rózyczka z dzisaj dla Ciebie ... świeżutko złapana...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:40, 04 wrz 2012

Do góry
Joasia, Ania, Sebek bede sadzić lawendę u teściowej
Anita - mój M jeszcze nie jest na etapie rozpoznawania roślin , piekła nie przesadzaj, bo ja chociaż w czyśccu chcę wylądować a jak się pomylę to trafię do piekła bo tam tak pięknie jak w raju będzie
Bożenko dziekuję że znajdujesz czas na zaglądanie
Gosia, Ewa podobno po 15 zaczna, ja wcześniej nie pojade
Sebek zaczęliśmy nawadnianie, później pierwsze fotki
Irenko nawet nie wiesz jak mi miło w tym peletonie Żółta Koszulka leadera do Ciebie należy
Ania Studiu - a dlaczego nie dajesz u mnie zdjęcia, wreszcie jakieś
Orządne foty by u mnie byly, zaraz cię nawiedzę
Ewa te hortensje i miskanty dla teściowej mnie kuszą.... Pójdę do piekła Bodziszek mówisz ???
Ev - dumaj, jeszcze możesz się zrehabilitować wspólne zakupy , kuszę jak wąż w raju
Ogród Magdalenka 19:33, 04 wrz 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Obrazy z rojników to świetny pomysł. Też sie piszę na takie warsztaty.
Widziałam kiedyś rojniki posadzone w starym bucie - typu "glany". "Wysypywały" się z niego dosłownie.
Teraz czekam tylko, aż moje dziecię wyrośnie z glanów

Mam dwie pary nieuźywane już... Białe i czarne martensy
Biale by do kanap pasowaly na tarasie
Ogród do kwadratu 19:23, 04 wrz 2012

Do góry
Gosia
Poniżej info o systemie korzeniowym grabu
http://slownik.ekologia.pl/116_Encyklopedia_lesna/4795_3_G_0_grab_pospolity.html
System korzeniowy grabu jest silnie rozwinięty. Wytwarza on typowy, równomiernie rozwinięty, sercowaty system korzeniowy, z promieniście rozchodzącymi się we wszystkich kierunkach korzeniami, przenikającymi w głąb gruntu. Na glebach gliniastych, iłach i glebach szkieletowych ukorzenia się płasko, jednak poszczególne korzenie pionowe mają dużą zdolność wnikania w głąb zbitego podłoża. Na glebach piaszczystych rozwija się długi i silny korzeń palowy.

Wynika z tego , ze przy lekkiej glebie pójdzie korzeń głeboko, więc nie powinien zagrozić murkowi.
Natomiast absolutnie nie polecam brzóż, gdyż mają bardzo płytkie korzenie, które wypiją wodę i zagłuszą inne rośliny...
magnolia dobrze radzi

Co do strzyżenia grabów - potrzebujesz nożyce do żywopłotu długie - mam 52 cm akumulatorowe.

W trakcie sezonu poradzisz sobie ze stzryźeniem a najłatwiej wczesną wiosną, gdy jeszcze śpią zimowym snem. Najłatwiej sie je wówczas reguluje, a potem już tylko poprawki w trakcie sezonu.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:13, 04 wrz 2012

Do góry
Co do donic potwierdzam ... Żadna metoda nie pomaga... jeśli temp. spada poniżej -20 stopni...
Do- 10 można powalczyć ale przy niższej szkoda roślin...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:11, 04 wrz 2012

Do góry
Aga jak mojemu M powiedzialam z kim się spotkalam to tez się nie denerwował Musimy wreszcie imprezę z Panami urządzić Może na wykopywanie potwora? Przecież siłę roboczą potzrebujemy do tego potwora
Ogrodnik mimo woli 19:04, 04 wrz 2012

Do góry
różę powąchałam , skladanie basenu podziwiałam , gorąco pozdrawiam
Spotkanie u Kapiasów - wrzesień 2012 18:59, 04 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Ok - no to mamy komplet Już nie mogę się doczekać soboty - oby była piękna pogoda i ciepło

Nio ja teź
Wg prognozy ktora się nie sprawdza w weekend będzie 17 stopni i słońce
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies