Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

monitka 10:41, 03 wrz 2012

Kasiu śliczny ten zakątek ze śliwą, no miodzio normalnie. Hortensje masz takie dorodne i wogóle busz na rabacie. Baaardzo mi się podoba
KasiaWB 10:50, 03 wrz 2012

Cześć Monika fajnie, że Ci się podoba jeszcze muszę porządek na dole zrobić, ale nie mam pomysłu, wciąż się przyglądam co z tym zrobić hortensje są faktycznie ładne w tym roku, w ubiegłym były małe. Na tej rabacie miały być same Limelight i niby takie są, bo zachowałam przywieszki, ale wydaje mi się, że 2 sztuki to nie Lime to nic, wymienię Lecę do Ciebie
Milka 13:36, 03 wrz 2012

klimatyczne jesienne widoki Kasiu, a co będziesz zmieniać pod sosną, ja mam bardzo podobne nasadzenia i też cosik mi nie pasuje?
KasiaWB 22:29, 03 wrz 2012

irena_milek napisał(a)
klimatyczne jesienne widoki Kasiu, a co będziesz zmieniać pod sosną, ja mam bardzo podobne nasadzenia i też cosik mi nie pasuje?

Irenko, pod sosnami w ubiegłym roku miałam niemal tylko hosty, potem je wykopywałam pospiesznie żeby mi budowlańcy nie zniszczyli i sadziłam gdziekolwiek. W tym roku zajęłam się rabatą hortensjową, a pod sosną rośnie wszystko co nie znalazło miejsca... ) Najlepiej wyglądałyby same hosty w jednym gatunku i to Fire&Ice czyli jasne nie wiem co zrobię z tą rabatą ....myślę, że uporządkuję tylko nasadzenia, bo dalej będzie w tym miejscu zbieranina różności
Pozdrawiam
Milka 14:22, 04 wrz 2012

no to już wiem dzięki; ja mam 3 gatunki host, w różnych kolorach i powojniki; a pod ostatnią sosną jeszcze pierwiosnki, coś jednak mi się to nie komponuje i jak znajdę cza, to pozmieniam;

niezły pomysł, z tą przechowalnią
pozdrawiam
Madzenka 20:11, 04 wrz 2012

KasiaWB napisał(a)

Irenko, pod sosnami w ubiegłym roku miałam niemal tylko hosty, potem je wykopywałam pospiesznie żeby mi budowlańcy nie zniszczyli i sadziłam gdziekolwiek. W tym roku zajęłam się rabatą hortensjową, a pod sosną rośnie wszystko co nie znalazło miejsca... ) Najlepiej wyglądałyby same hosty w jednym gatunku i to Fire&Ice czyli jasne nie wiem co zrobię z tą rabatą ....myślę, że uporządkuję tylko nasadzenia, bo dalej będzie w tym miejscu zbieranina różności
Pozdrawiam

Kasiu ale u Ciebie bujnie!!! Nigra śliczna i fachowo wyprostowana
Co do host to teraz moje rozrzucone po calym ogrodzie zbieram w jednym miejscu i będą rozmiarami i kolorami posadzone
KasiaWB 21:56, 04 wrz 2012

Marzenko, dzięki rozrosły się roślinki baardzo, szczególnie to widzę jak oglądam zdjęcia z ubiegłego roku )))
Podparcie dla Nigry robił mój M. na łączeniu pień jest dodatkowo zabezpieczony przed uszkodzeniem
Co do host mam odwrotnie )) wszystkie były w jednym miejscu a teraz są rozrzucone, tak wyszło jak je przesadzałam. Narazie tak zostanie, bo nie mam gdzie ich przesadzić. Kiedyś doczekają się odpowiedniego miejsca
Pozdrawiam
marzena 22:00, 04 wrz 2012

Kasiu, bardzo piękne wrześniowe kompozycje...
KasiaWB 22:03, 04 wrz 2012

marzena napisał(a)
Kasiu, bardzo piękne wrześniowe kompozycje...

Witaj Marzena bardzo mi miło Ciebie widzieć ilekroć widzę Twój avatarek, to wspominam nasze poznanie się u Danusi szkoda, że nie udało mi się dojechać na żadne inne spotkanie mam nadzieję, że w przyszłym roku nadrobię
marzena 22:09, 04 wrz 2012

no, miło i sympatycznie było...choć krótko...