Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 09:13, 06 kwi 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Piękna ta hortensja Ja sobie obiecałam że żadnych ogrodowych już nie kupię - w tym roku znowu mimo okrycia włókniną pąki im wymarzły :/ odbiją od korzenia, ale chyba długo nie zakwitną :/ Jedynie ta w garażu żyje i ma się dobrze, ale nie będę 6 szt trzymać w garażu? buu:/
pozdrawiam!

Ciągle podlewaj magiczną siłą i florowitem - moje też w zeszłym roku wymarzły i zakwitły - we wrześniu, ale długo cieszyły
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 08:59, 06 kwi 2012

Do góry
To są jeszcze starsze zdjęcia, świeżo po zakupie - teraz dużo się rozwinęła i jest bielutka

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 08:55, 06 kwi 2012

Do góry
darunia napisał(a)
A JAK TWOJA HORTENSJA? MIGAWKI MOICH ....

A żyje - dziękuję - za chwilę wstawię zdjęcia
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 08:54, 06 kwi 2012

Do góry
darunia napisał(a)

Kule z koszyka trafiły dziś na dwór - na razie są tam, ale gdzie wylądują? się okaże

GDZIE KUPIŁEŚ TE KULE? SĄ NAPRAWDĘ SUPER... U NAS NIGDZIE ICH NIE WIDZIAŁAM....

W Wadowicach w jednym sklepie - ale to był przypadek, że na nie trafiłem
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 07:50, 06 kwi 2012

Do góry
Sebek nieuchronnie zbliżamy się do Tysiączka !!! Dzisiaj pęknie !
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 07:20, 06 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Zobaczymy co to będzie - zazwyczaj Wielkanoc jest słoneczna Ale na razie ulewę mamy.

Ostatnie lata Wielkanoc jest śniegowa
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 07:17, 06 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

PRZEPIĘKNY, W TYM ROKU KUPIŁAM PEŁNEGO GRANATOWEGO - ZOBACZYMY CO Z NIEGO WYJDZIE
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 07:15, 06 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Kule z koszyka trafiły dziś na dwór - na razie są tam, ale gdzie wylądują? się okaże

GDZIE KUPIŁEŚ TE KULE? SĄ NAPRAWDĘ SUPER... U NAS NIGDZIE ICH NIE WIDZIAŁAM....
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 07:12, 06 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Co byśmy dobrnęli do tego 1000-ca w święta wspominam lato

ŚLICZNA I TEN KOLOR.... JUŻ NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ KIEDY BĘDZIE MOŻNA JE KUPOWAĆ I SIĘ NIMI CIESZYĆ
Ogrodnik mimo woli 07:07, 06 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Bardzo fajne prace wykonałaś - trawnik od razu fajniejszy - teraz tylko musi być ciepło - raz słońce raz deszcz - i będzie zieloniutko

Sebuś przekażę M. to on walczył sam z trawnikiem Ja tylko kanciki testowo
Deszcz już jest, tylko co z tym słońcem.....całe +3. Z dwojga złego lepiej +3 niż zapowiadane -3
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 06:54, 06 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Tęskno mi za takim trawnikiem

MI TEŻ... A DZIŚ JEST U NAS -1

JA CHCĘ CIEPŁA!!! CIEPŁO POTRZEBNE OD ZARAZ!! !
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 00:01, 06 kwi 2012

Do góry
Ja jakoś do nich litości nie mam - w ogóle nie lubię szkodników
W cieniu - zacieniona 23:58, 05 kwi 2012

Do góry
Cudne te fiołki Dzisiaj widziałem na ryneczku u nas - dziesiątki kolorów - ale skusiłem się na co innego
Ogrodnik mimo woli 23:56, 05 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)
A to moje pierwsze kanciki Jak trawka się zazieleni, umyje kostkę i podciągną ją z powrotem wyżej...( w glinie wszystko sie zapada z czasem).... to od razu rabata nabierze wyglądu....Oczywiście troszkę porawię te kanty, ale deszcz zniechęcał do pracy..... I to było cięcie testowe...sprawdzić czy działa . Szkoda, że nie zrobiłam zdjęcia jak było...ale w deszczy i mokrymi łapami nie było jak robić... na koniec szybki bieg w deszczu i kilka fotek póki nie zalało aparatu (robione telefonem). Ogólnie wcześniej kostki nie było juz widać ..... a tu proszę jaki efekt....

I trawnik po liftingu..i nwet podgrabiony..niestety dalej już nie a to jedna któraś..... W dodatku niedość że czekaliśmy na maszynę.... to okazało się, że gość wczoraj zwrócił zepsutą.... M kazał dac i zepsutą, że ją spróbuje naprawić Dzięki temu mieliśmy maszynę praktycznie za darmo Chodziła jak zegarek.....a taka porządna machina

Bardzo fajne prace wykonałaś - trawnik od razu fajniejszy - teraz tylko musi być ciepło - raz słońce raz deszcz - i będzie zieloniutko
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 23:51, 05 kwi 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Krety są naszą zmorą! Ciekawe, że za siatką mają hektar lasu i tam nie ryją? Jak to wyjaśnić? Lubią nas chyba, co?

One kochają w ogóle ogrody - miłośniki jedne się znalazły ...
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 23:50, 05 kwi 2012

Do góry
szkoda, że w biedronce się nie udało zrobić udanych zakupów - przynajmniej mi się udało

Ale te bukszpany!!!! To dopiero udany zakup - śliczne są - i jakie giganty!
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 23:44, 05 kwi 2012

Do góry
Dodam jeszcze, że mamy trudną, piaszczystą glebę i całe stada kretów.

Taką glebę trzeba wzbogacić dobrą ziemią, bo trawnik nie będzie dobrze rosnąć. No i trzeba założyć siatkę przeciw kretom - przy trawniku z rolki gładko idzie, ale przy sianym o wiele więcej roboty
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 23:42, 05 kwi 2012

Do góry
Powiedz, jak lepiej? Wysiewać samemu trawnik z nasion, czy zakładać z rolki?

Jakbym miał dużo kasy to założyłbym z rolki bez zastanowienia, bo z sianym minie parę miesięcy zanim nabierze pożadanego wyglądu, mi jeszcze ciągle było pod górkę, bo co zasiałem to przyszła burza i spłukiwało nasiona... Przy trawniku z rolki efekt jest od razu - ale portfel kurczy się bardziej
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:39, 05 kwi 2012

Do góry
Czekam na zdjęcia z sadzenia
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 23:36, 05 kwi 2012

Do góry
Piękny jest. Też mi tęskno za takim trawnikiem. Mój został w tym roku zamieniony w ogród warzywny...też ładny...a jaki pożyteczny.... Za to w miejsce dawnego warzywnika powstanie mega wypasiony trawnik godny samego Camp nou w Barcelonie! proszę trzymać kciuki!
A ten na zdjęciu jest twój, Sebastianie nasz rzeczniku?

Tak tak - moje dzieło W tym roku znowu od nowa dosiewki, ale stwierdziłem, że wysieję znowu jak będzie ciepło - wtedy będzie szybko zielono, a dużo chodzę po trawniku i nie chcę go tak deptać.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies