Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w skali mikro cz.II 07:42, 07 kwi 2016

Do góry
gierczusia napisał(a)
Nooo i melduję,źe ławka została zamówiona

Dostawa..w poniedziałek

Dokładnie taka jak na dolnej fotce już się nie umię doczekac

Oj nie dziwie się
Tez bym nie mogła
Śliczna !
Ogródek Iwony II 07:20, 07 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dorotko, napisałam wyżej
U mnie mają słońce do 14.00 dają radę
Ale one do półcienia.
Do słońca wytrzymują Bagatelle i Admiration Czerwone...

Czyli szukam dalej bo to słoneczna rabata. Ja jej chyba nigdy nie obsadzę.
Ogród wśród pól i wiatrów 07:15, 07 kwi 2016

Do góry
jolka napisał(a)

Gabisia.. miło Cię widzieć
Dzisiejsze kwiecie for JU!!

Ale mi miło...dziękuję
..się zaczerwieniłam chyba...

Twój ogród pięknie się budzi na wiosnę...
Pszczelarnia 06:44, 07 kwi 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I zdjęcie z pleneru nocnego:

piekne
Ranczo Szmaragdowa Dolina 06:41, 07 kwi 2016

Do góry
Sylwia ja bym powiedziała ze cały ten rodek nie wygląda dobrze. Wklejam czym zrobic opryski i kilkakrotnie co 5 dni opryskaj (tylko nie jak świeci słońce) a przede wszystkim zdejm z korzeni tą ściółkę bo go zmarnujesz.

Na 10 l wody biorę po 1cm w szklance nawozu. I podlewaj go bo widac ze wody mu brak.
Mój mały ogródeczek :) 06:36, 07 kwi 2016

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
W piątek dostałam przesyłkę z różami nie miałam kiedy sie pochwalić więc dziś
Różyczki juz sie mocza

Ze zdjęcia widać że dostałaś bardzo ładne i silne sadzonki, to najważniejsze. Pamiętaj przy sadzeniu aby szczepienie było ok 5 cm pod ziemią.
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 06:31, 07 kwi 2016

Do góry
Fryzura na kształt korony cesarskiej - nieźle Agatko!
Moja raczej kulkowany bukszpan, bo już była jak rozplenica po zimie!

Agatko, Bożenko, Elisko, Violu miło z Wami było wczoraj, zapraszam i dzisiaj, ale ja właśnie szykuje plecaczek na wyjazd. Jeszcze tylko psa wyprowadzę i wybywam. Psa nie zabieram, bo jeszcze ziemia zimna, a on po dyskopatii. Nie chcę, by mu wrócił niedowład.
Miłego słonecznego.

Nasz przydomowy ogródek 06:21, 07 kwi 2016

Do góry
Robota wg planu! To jest najlepsze co może mieć emeryt!
Ale ja chciałabym w ogrodzie jakiś dzień bez planu!
Pojechać, rozłożyć się z leżaczkiem, jakiś napój, przegryzka i nic nie robić! Ale nawet jak tak sobie zaplanuję, to i tak jakaś robota mi w ręce lezie! A to mlecz dojrzę, albo gałąź nie w tę stronę rosnąca a to o jakimś nawozie przypomnę, że już czas sypnąć, no i kicha z leżenia odłogiem!

Miłego dnia!

Ogrodowe przygody 00:36, 07 kwi 2016

Do góry
iwonadm napisał(a)

Nie wiem jak Twoja, ale moja wypuściła długie i bardzo sztywne pędy. Muszę ją podciąć zatem troszkę

Czy mogłabyś mi napisać co to za róża? Piekny kolor
Moje ukochane miejsce na ziemi 00:16, 07 kwi 2016

Do góry
A to racja! Nie pomyślałam, że o tej porze przecież siewki nie byłyby takie okazałe...
Moja "przyziemna" :) pasja 00:08, 07 kwi 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Przydałby się trawnik... Zawilce mi nie ruszyły... Cała rabata pod świrkami do ponownego obsadzenia...

Incrediball po drastycznym cięciu ma się dobrze

Donica dla siatkowej

Ruszają rozplenice, a miskanty jeszcze zupełnie suche

Jagoad Witaj .Co ile cm.sadziłaś Serby w donicy?
Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:00, 07 kwi 2016

Do góry
Reszcie gości dziękuje za wizytę i te kilka słów od serducha.. już uciekam, ale przypomniałam sobie, że Agata miała sprawę do mnie.. to szafirki.. i inne drobne .. niebieskiego jeszcze nie widać na foto, ale pną się do góry

Pszczelarnia 23:58, 06 kwi 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I zdjęcie z pleneru nocnego:

to zdjęcie jest magiczne.....
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:51, 06 kwi 2016

Do góry
Iggia napisał(a)
Ania, jak chcesz to mogę Ci przywieźć sadzonki truskawek (nie mam dużo, ale może Ci podpasują)

Aga, ja mam truskawki.. i mama ma, ale ona chce koniecznie te od Agaty. Bo sprawdzone jako tej naj, naj, naj Sorki, że odmawiam, ale sobie przypomniałam, że mama mówiła kiedyś o tych truskawkach A ja sobie przypomniałam po 2 latach????

Pielę te fiołki, a one dalej są I chyba od tego roku daje im spokój.. będe tylko rwać przy paprotkach i hostach

Z Pszenicznej ... 23:46, 06 kwi 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
W ramach relaksu ściągnęłam już matę spod bukszpanów, leżała od tamtego roku, spaliło się pod nią wszystko i teraz mogłam zrobić już tam porządek.
Wysypałam kompostem.

No, teraz to Francja-elegancja.....ta obwódka bukszpanoowa śliczna
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:45, 06 kwi 2016

Do góry
blyxa napisał(a)
Dziękuję

A magnolie piękne Nie chciałam mieć gwiaździstej ale co zobaczę jej zdjęcie na forum to mięknie mi serce

Mi mięknie na widok wszystkiego

A to rzeczka czosnkowa .. tak się namnożyły, że obawiam się, że zamiast wielkich kul zrobią się mizeroty

Mam opowieść o szpakach, i forsycji faktycznie Maluch.. ale czasu brak.. idę spać.. jutro może napiszę, jak nie zapomnę.

I super wiadomość dnia..... moje ropuszki wróciły do kałuży .. jak się ucieszyłam jak usłyszałam rechotanie Radość jak z wizyty najlepszej koleżanki Nic ich nie rozjechało, zaskroniec nie zjadł.. wróciły.... i pięknie rechoczą sobie Miśka mi brakuje.. ale "rodzina" w komplecie Jest wiosna pełną gębą
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:39, 06 kwi 2016

Do góry
Drugie pytanie było o bodziszki. Nowy nabytek zeszłoroczny, cudowny i kwitnący cały sezon.. czyli Sweet Heidy i Havana Blue... chyba padł.. ani widu ani słychu z żadnej sadzonki

Jakie bodziszki są niezawodne.. na pewno Max Frei i wysokie niebieskie bodziszki wspaniałe. I oczywiście bodziszek kantabryjski... prawie zimozielony
Tak wygląda teraz (nie patrzymy na brak kantów i takie tam).idealnie zielona powierzchnia z drobnych listeczków. Jeszcze tydzień temu liście były trochę kolorowe po zimie. Będę go mnożyć i pójdzie pod białe piwonie

Rododendronowy ogród II. 23:37, 06 kwi 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bozenko ale piekna kepa no nie mow,ze Elite u Ciebie jeszcze nie kwitnie czy gwiezdziste magnolie,ja chyba pojde na urlop i bede sie gapic na swoje tak sie ciesze a pokaz prosze Laure
Z południa Polski - ogród Marzeny 23:33, 06 kwi 2016

Do góry
Ponawiam pytanie o skrzynię na balkonie. 3 trzmieliny na pniu a pod nimi lawenda. Co wy na to? Tu straszne słońce - strona południowa.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:32, 06 kwi 2016

Do góry
Plączą mi się po głowie Wasze pytania..

Czy piwonie od Pana Bylinowego zakwitną w tym roku? Zakwitną.. pierwsza piwonia cała w pąkach.. delikatnie przesadziłam z doniczki do ziemi.. ziemia dobrze się trzymała, wiec piwonia nie odczuła nawet przeprowadzki.
Ostatnia w rzędzie to nowa.. do Coral Sunset dosadziłam Pink Hawaiian Coral.. jak to u mnie, długo nie wytrzymałam by jednakowy rządek był

A to dowód że zakwitnie, są pączki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies