I jeszcze jedno pytanie. Po całej długości działki mam posadzone thuje. Nie należą do najpiękniejszych(a zimą są wręcz okropne),ale już są i jest ich bardzo dużo. Została mi jeszcze jedna strona działki do obsadzenia i nie wiem, która thuja byłaby w miarę podobna do tej którą już posiadam.Pomożecie?
Wpadam na chwilę, jako podejrzana.
Nie mam pojęcia co to jest, zupełnie nie kojarzę. Musisz poczekać aż urośnie i wtedy zobaczymy co to za cudo wyrosło. Te bulwki, sama jestem ciekwawa.
Witam. Może i mi ktoś pomoże. Mam małą rabatę w rogu działki w kształcie trójkąta. Z przodu w rzędzie rosną kostrzewy sine,a z tyłu miscanthus maleparthus.. Podpowie ktoś jaką trawę posadzić w środku? Moim założeniem była rabata z trawami, ale brak mi pomysłu na tą środkową część.
No właśnie mało na szerokość Dokładnie nie wiem, a w dół, to postaram się wygrzebać jak najwięcej.
Potrzebuję jeszcze jednej rady. Byłam dziś w Janinie i kupiłam sobie pissardi. Mam pomysł na nią, ale nie wiem kiedy zrealizuję i na razie wsadziłam do doniczki Były też hakuro, wiem, że nie są lubiane na forum, ale mi się podobają i pomyślałam, że może kupię sobie jedną lub dwie na różaną rabatę. Co sądzicie, żeby je tu wsadzić? A może tylko jedna bliżej szmaragdów?
No, chyba nie miałam jeszcze nigdy tak dobrze udokumentowanej wiosny ale jest taka temp. że to co wczoraj, dziś juz moze byc nieaktualne
Ivo, to Delf Blue. Mimoze mówi sie że hiacynty z roku na rok biedniejsze, to te jakby zaprzeczaja temu
z jednej cebulki zrobiło sie 4-5 i wszystko kwitnie
zupełnie inaczej zachowują się Woodstock na rabacie obok - one to rzeczywiście bida z nedza...
tu jeszcze plastik do wywalenia
w warzywniku pierwsze wysiewy poczyniłami niektóre po raz pierwszy siew na pasku, ciekawi mnie efekt
i dzisiejsza sesja
Wracam do tematu guzów na szyjce korzeniowej.
Borówkę, o której pisałam wcześniej usunęłam wraz z całą bryłą korzeniową bez oglądania. Teraz zauważyłam podobne narośla na trzmielinie. Wykopałam i obejrzałam dokładnie, na korzeniach nie ma ani jednego guzka. Narośl jest twarda i zbita. Trzmielina rośnie w znacznej odległości od borówek, a sąsiednie trzmieliny wyglądają dobrze i pięknie rosną. Może to jednak co innego?