Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:04, 05 kwi 2016

Do góry

morela i brzoskwinia w rozkwicie

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:01, 05 kwi 2016

Do góry
duży ogród wiąże się z dużą ilością zdjęć.
Dumna jestem z każdej roślinki dla tego pokazuję tyle

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:56, 05 kwi 2016

Do góry

i dalej moja wiosenna rabatka przy chodniku......zamęczę Was

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:55, 05 kwi 2016

Do góry
I jeszcze jedno pytanie. Po całej długości działki mam posadzone thuje. Nie należą do najpiękniejszych(a zimą są wręcz okropne),ale już są i jest ich bardzo dużo. Została mi jeszcze jedna strona działki do obsadzenia i nie wiem, która thuja byłaby w miarę podobna do tej którą już posiadam.Pomożecie?
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:53, 05 kwi 2016

Do góry
mira napisał(a)
A teraz mam pytanie - co to może być

dostałam chyba nasionka - w torebce były jakby łuski i myslałam że nasionka gdzieś wyleciały ale rozrzuciłam te jakby jasne łuski i piernikiem wyrosły mi takie trawki z małymi bulwkami , piękne korzonki dziś przepikowałam
tylko nie wiem co to jest
chyba od Gabrysi dostałam ale pewna nie jestem - tak to jest jak się nie podpisze

Wpadam na chwilę, jako podejrzana.
Nie mam pojęcia co to jest, zupełnie nie kojarzę. Musisz poczekać aż urośnie i wtedy zobaczymy co to za cudo wyrosło. Te bulwki, sama jestem ciekwawa.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:52, 05 kwi 2016

Do góry

i stellata rosea

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:51, 05 kwi 2016

Do góry
Witam. Może i mi ktoś pomoże. Mam małą rabatę w rogu działki w kształcie trójkąta. Z przodu w rzędzie rosną kostrzewy sine,a z tyłu miscanthus maleparthus.. Podpowie ktoś jaką trawę posadzić w środku? Moim założeniem była rabata z trawami, ale brak mi pomysłu na tą środkową część.

Malutki pod lasem 22:47, 05 kwi 2016

Do góry
No właśnie mało na szerokość Dokładnie nie wiem, a w dół, to postaram się wygrzebać jak najwięcej.

Potrzebuję jeszcze jednej rady. Byłam dziś w Janinie i kupiłam sobie pissardi. Mam pomysł na nią, ale nie wiem kiedy zrealizuję i na razie wsadziłam do doniczki Były też hakuro, wiem, że nie są lubiane na forum, ale mi się podobają i pomyślałam, że może kupię sobie jedną lub dwie na różaną rabatę. Co sądzicie, żeby je tu wsadzić? A może tylko jedna bliżej szmaragdów?
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:47, 05 kwi 2016

Do góry
No, chyba nie miałam jeszcze nigdy tak dobrze udokumentowanej wiosny ale jest taka temp. że to co wczoraj, dziś juz moze byc nieaktualne

ivo napisał(a)
Uwielbiam wiosnę piękny kolor mają te hiacynty

Ivo, to Delf Blue. Mimoze mówi sie że hiacynty z roku na rok biedniejsze, to te jakby zaprzeczaja temu
z jednej cebulki zrobiło sie 4-5 i wszystko kwitnie

zupełnie inaczej zachowują się Woodstock na rabacie obok - one to rzeczywiście bida z nedza...
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:46, 05 kwi 2016

Do góry
jedna noc i taka zmiana

w zeszłym roku miała tylko dwa kwiaty - pierwsze kwitnienie, ale były dwa razy większe

Kubusiowo II 22:46, 05 kwi 2016

Do góry
A w nowym ogrodzie "tujkę" sobie przycinałam dzisiaj malutką...

i balkonik malowałam.... (tu widać troszkę tego z czym przyjdzie mi się zmierzyć w ogrodzie...)

Ogródek warzywny na balkonie 22:43, 05 kwi 2016

Do góry
w ubiegłym roku go pokochałam - zawciąg nadmorski

nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam pierwsze zakupy (żurawka w tym roku podzielona, mam ją chyba już 3 lata.

do towarzystwa przyjdzie jeszcze rozplenica o ile obudzi się ze snu zimowego

widziałam je w ubiegłym roku u koleżanki - sasanki, nie wiem co z nimi zrobię po przekwitnięciu

carex evergold - do zasadzenia w donicach głównych po powiększeniu

skalnica, zawciąg z białymi kwiatami a w oddali trzcinnik super zimuje w donicach i pięknie wygląda

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:43, 05 kwi 2016

Do góry
tu jeszcze plastik do wywalenia

w warzywniku pierwsze wysiewy poczyniłami niektóre po raz pierwszy siew na pasku, ciekawi mnie efekt

i dzisiejsza sesja
Moja codzienność - ogród Oli 22:43, 05 kwi 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

Po prostu och i ach.
Nie powinnam tu wchodzić, nie powinnam zaglądać - Ty nie możesz być prawdziwa
Takie cuda to tylko fotoszop

Czemu nie jesteś moją sąsiadką? Chcę namolnie wpraszać Ci się na kawę!
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:42, 05 kwi 2016

Do góry
molinie

haconechloa - All Gold, MEdiopicta

miskant jeden jednym źdźbełkiem sie obudził i tawułka

Typografia ogrodu 22:40, 05 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Widzac grujeczniki Kasi az pobieglam moje zobaczyć choc jedna noga juz pod prysznicem bylam
Sa liscie na wszystkich

Piękne i nic tak teraz nie cieszy jak pierwsze zielone czy czerwone listki
Rozpoznawanie chorób i szkodników 22:39, 05 kwi 2016

Do góry
Mazan napisał(a)
Maed

Po wyglądzie odsłoniętych narośli widać, że są ubiegłoroczne. Wiosną zaczną przyrastać. Wykop krzew i sprawdź czy są takie narośla na korzeniach. Nicienie owadobójcze nie atakują korzeni, one rozwijają się w ciele larw.
Po usunięciu rośliny możesz próbować odkazić Herbatką Tymiankową, innych środków nie ma. Wyciąg ten zastosowałem na jedną z chorób wirusowych borówki i pomogło choć kilka zabiegów musiałem wykonać. Jeśli masz możliwość zrób sobie zakwas chlebowy z mąki żytniej i tym roztworem, bez rozcieńczania, silnie zakwaszając podłoże możesz także odkazić glebę, gdyż bakteria ginie w kwaśnym środowisku. Chemiczne środki są wycofane z handlu.

Pozdrawiam

Wracam do tematu guzów na szyjce korzeniowej.
Borówkę, o której pisałam wcześniej usunęłam wraz z całą bryłą korzeniową bez oglądania. Teraz zauważyłam podobne narośla na trzmielinie. Wykopałam i obejrzałam dokładnie, na korzeniach nie ma ani jednego guzka. Narośl jest twarda i zbita. Trzmielina rośnie w znacznej odległości od borówek, a sąsiednie trzmieliny wyglądają dobrze i pięknie rosną. Może to jednak co innego?

Pozdrawiam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies