Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 09:10, 03 maj 2016

bozga napisał(a)
Kawał dobrej roboty ( w sensie dosłownym też)

Bożenko dziękuję. Aż czasami mi szkoda mojego M. że musi tyle darni zdzierać i że mu coraz to nowe rabatki każę robić. Ale jeszcze nie protestuje , strajku nie ogłosił to chyba jeszcze troche siły ma. Ale wydaje mi się że ogród staje sie coraz łądniejszy a przynajmniej mi sie tak wydaje. Pozdrawiam gorąco
omelka1 12:08, 03 maj 2016

Mgły mgłami ale to co się z nich wyłania przepiękne.Podglądam twój wątek systematycznie i pamiętam jak w ubiegłym roku robiłaś te rabaty...widać różnicę.Nowe rabaty też będą piękne.
Gocha 12:16, 03 maj 2016

omelka1 napisał(a)
Mgły mgłami ale to co się z nich wyłania przepiękne.Podglądam twój wątek systematycznie i pamiętam jak w ubiegłym roku robiłaś te rabaty...widać różnicę.Nowe rabaty też będą piękne.

Agatko ja tez jak patrzę na te rabaty przed domem to nie moge uwierzyc że rok temu tu jeszcze nic nie było a własciwie to był ale bałagan i mnóstwo chwastów. Fajniee że i Tobie się one podobają
malgorzata_s... 12:51, 03 maj 2016

Gosia fotki we mgle urokliwe niezwykle No ale jak działacie to z rozmachem. Fiu fiu ale rabaty powstały Niesamowici jesteście
Gocha 13:02, 03 maj 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Gosia fotki we mgle urokliwe niezwykle No ale jak działacie to z rozmachem. Fiu fiu ale rabaty powstały Niesamowici jesteście

Gosiu też mi się ten zamglony krajobraz spodobał. U nas można spokojnie działać z rozmachem jeszcze bardzo dużo areału pozostało do przekształcania w rabaty. Ale muszę to jakoś stopniowac bo mi M. padnie. Też się bardzo ciesze z nowych rabatek tym bardzie że one powstały na bardzo brzydkich fragmentach trawnika. Niesamowita Gosiu to Ty jestes . Podziwiam Cię za porządek i za umiejętność sadzenia wszędzie tam gdzie nie ma miejsca
dorciabe 17:06, 03 maj 2016

Gosia u ciebie znowu ruch nowe rabaty się tworzą,ale trawnika jeszcze trochę zostało, będzie co zdzierać ....za rok
Gocha 19:24, 03 maj 2016

dorciabe napisał(a)
Gosia u ciebie znowu ruch nowe rabaty się tworzą,ale trawnika jeszcze trochę zostało, będzie co zdzierać ....za rok

Dorotko ja widocznie tak już mam że musi być ciągły ruch w ogrodzie. A faktycznie sporo jest jeszcze trawnika więc można darń usuwać i coś tworzyć. Żeby tak jeszcze było więcej siły na te szaleństwa ogrodowe.
Gocha 19:47, 03 maj 2016

Kolejne nasadzenia na najnowszej rabacie. Ten cały pas runianki zrobiłam z 4 sztuk kupionych roślin- wyszło troche ponad 100 sadzonek.To wolne miejsce za brzozą musi zostać bez nasadzeń ponieważ tamtędy dochodzi rura szambiarki do oczyszczalni.

dorciabe 21:02, 03 maj 2016

Wyszło ponad 100 sadzonek z 4sztuk? Magia
Marga 22:45, 03 maj 2016

Gosiu,
oczywiście, że mi najbardziej szkoda wspólnego spotkania z Tobą i Beatką oraz możliwości naocznego obejrzenia jej ogrodu "Ogród z rowem" jest piękny i tylko jeden w swoim rodzaju Mam nadzieję, że będę miała jeszcze okazję go zobaczyć

Jeżeli to nie kłopot, bardzo bym prosiła o instrukcje rozmnażania runianki. Na jesieni kupiłam 9sztuk, wsadziłam do ziemi z myślą, że się rozrośnie, ale obecnie zostało mi juz tylko 6 (reszta wymarzła). Nie wiem jak Ty zrobiłaś z 4 sztuk 100! Padłam jak to przeczytałam Czy te maleństwa wsadziłaś od razu
w miejsce docelowe? No kurczę, totalny laik jestem.

A tak w ogóle to chciałam napisać, że bardzo podziwiam tępo i efekt prac Wielkie te rabaty robicie i idziecie z M jak burza!
Na frontowej rabacie ślicznie prezentuje się bukszpanowa obwódka i jaskrawe tawuły. W tej chwili to one grają pierwsze skrzypce.
Zostawiam buziaki i przepraszam, że się tak rozpisałam.