Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Zielony galimatias 21:38, 02 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ev i grab i pęcherznica zimą tak sobie..... grab lepiej bo zostają listki ale taki formowany na pniu to calkiem fajnie wygląda z powodu geometrii.
Pęcherznica łysa ale jak jest stara to ma gęste badyle.... Ja mam żywopłot na tyłach domu z pęcherznicy, zimą tam rzadko zaglądam a latem jest pieknie, mam diabolo
Platan beee rzy domu

Za kółkiem ja bym szła w bordo bo na tle tui zginie cokolwiek innego wiśnie, buki np tricolor, klony borodowlistne o pokroju kulistym wysoko szczepione

Ale pogłosujmy szerzej Poczekaj na Anitę aż od fryzjera wróci

platen beeee... wybity z głowy
Graby przy ścieżce... geometryczne i ścięte na płasko, ... policzyłam.. potrzebuję 7 sztuk. No i trzeba teraz jakoś finanse zaplanować..
Za kółkiem bordo myślisz?... a wiśnia jaka?... Madżenka, ale czy na pewno kuliste?... całe koło ma być wysypane żwirem, chciałam tam posadzić kulki bukszpanowe - na żwirze ładnie by się odbijały.. kółko, kulki i kuliste?... dobrze to będzie?...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:37, 02 wrz 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Aniu ciesze się, że dojechaliście ... ja już nie mogę się doczekać ... a apropo tych cudnych oczu twoich to tak mnie zaczarowały, że byłabym o pudełeczku zapomniała ... ... buźka

A nie mówiłam
Ja zapominiałam tulipanki dla Danusi przez te jej oczy
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:35, 02 wrz 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

http://nazakreciemarzen.blogspot.com/2011/02/pobudka-z-karta-multisport.html - idąc za adresem wskoczyłam w inny odcinek...... i leżałam ze śmiechu....... i to wcale nie zCiebie, a z siebie... tak samo wyglądał mój pierwszy dzień na takich samych zajęciach...... drugi i trzeci nie wyglądał dużo lepiej...... Za to banana miałąm wielkeigo... i nie tylko ja, ale i cała sala z pania prowadzącą

Aniu ja już wybrałam ... tylko pilates ...

Pilates jest super, zwłaszcza dla brzucha i postawy
Ale z czasem i ABT będzie ok
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:29, 02 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
Takie cherlawe, nie pasione w szkółce często jak dostają nowe-lepsze zycie.. to szybko nadrabiaja zaległości

A przywrotnika ile można dzielic.. ja tam chcę posadzić i niech rośnie spokojnie..... lubie go tylko wiosną, a potem już nie.....

Upsss iz nów siezasiedizałam nie tam gdzie trzeba, a miało być tylko 5 minut...

Też mam takie obserwacje. A te wypasione często padają u mnie....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:28, 02 wrz 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Aga Grandiflora do tesciowej
Carexy były po 3 i 5 zł. Mi się takie mniej paskowane podobały

Ja tam musze z Tobą pojechać, bo sama patrzę i nie widzę... Te bardziej paskowane to moje variegaty, ale takich o jakie Sebek pytał nie widziałam, ślepa jakaś jestem

Aga o której jutro będziesz?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:18, 02 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Będę wielce zobowiązany

Pisząc duże chodzi mi o to, że mogę je śmiało podzielić wiosną na więcej

Tego nie radzę bo nie rosną szybko
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:17, 02 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Dzięki za namiary na stojak Ogród o zachodzie słońca wygląda zjawiskowo i wydaje się znacznie większy

Dziękuje Anito za kompelmenty
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:15, 02 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Ciekawie wyglądają Twoje doniczkowe kompozycje Same donice przed wejściem też bardzo mi się podobają. Gdzie kupowałaś?

Donice kupowałam na kiermaszu-wyprzedaży Deromy w pobliskiej miejscowości. Zajechałam tam ostatnio w poszukiwaniu jakiejś niskiej a szerokiej na stół tarasowy, ale nic ciekawego nie wypatrzyłam. Takich jak moje na froncie też już nie ma. Trzeba po prostu trafić. Madżenka dużo białych u nich kupiła.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:15, 02 wrz 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

I to jest dobra i zła wiadomosć w jednej....
Zła- znów jakieś wypasione szkółki... do których mam daleko
Dobra - wystarczajaco daleko, że nie musze targać moich ostanich trzech włosów na krzyż.... przy wyciąganiu sie z tych przybytków uciech

Aniu, to nie jest żadna wypasiona szkółka, w stylu tych ostatnio pokazywanych przez Danusię. To raczej punkt sprzedaży, gdzie trafia się coś fajnego w okazyjnej cenie. Więc nie bardzo masz czego żałować

Aga ma rację, nie ma tam wypasionych kul bukszpanowych i ciosowych ani bonsai
Raczej rośliny dla amatorów cieprliwości.
Ale wielka brzoza doorenbos kosztowała 160 zł, gdy taka sama w renomowanym centrum 800 zł....
Ponadro ma pełno różnych roślin z polskich szkółek, bo twierdzi że importu nie kupuje, bo nie przetrwa w poslich warunkach...
Czasami rośliny wyglądają gorzej ale za to za dobrą cenę i rok ciepliwości może być cudo.
Moje trzmieliny po 25 zł to przecież baardzo dobra cena.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:10, 02 wrz 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

z trzmielinami to strzał w dziesiątkę ... trzy słoneczka , ładnie je nazwałaś .... dekoracja przed wejściem też super .... coś czuję , że Botanik to nowe odkrycie .... rajskie jabłonie 200cm po 60 zł i są wszystkie odmiany

Madzia a cerxy po 3 zeta widziałaś Moje kule bukszpanowe nowe spódniczki dostaną Ceny ma baaardzo dobre.
A widziałaś horti grandiflory??? Za włosy musiałam się wyciągać, bo nie mam gdzie posadzić
Ale rewolucję u teściowej pod koniec wrzesnia planuję to może ze dwie kupię

Marzenko, które carexy po 3zł kupiłaś? Ja za c.ornitophoda Variegata płaciłam 5zł... Na wrzosy dostałam rabat Grandiflory piękne - ale czy one nie różowieją mocno?

Aga Grandiflora do tesciowej
Carexy były po 3 i 5 zł. Mi się takie mniej paskowane podobały
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:08, 02 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Carexy po 3 złote - jakby jeszcze duże morrovi variegaty były to padnę na kolana i będę prosić o kupienie mi na sobotę!

Sebku duże nie , ale jutro zrobię fotę i powiesz ile mam Ci przywieźć
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:07, 02 wrz 2012

Do góry
Super kwadraty. oddaję głos na kwadraty
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:03, 02 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Dlaczego ja odkryłam Twój wątek tak późno?
Świetne tworzysz klimaty, które przywołują skojarzenia z Toskanią Potrafisz wyczarować wspaniały nastrój.

Anitko zapominiałamCi przewodnik po obowiązkowych ogrodach (osobowiściach ) zrobić
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:53, 02 wrz 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
zaraz odpowiem na pozostałe posty ... ale muszę się podzielić z Wami dzisiejszym przedpołudniem ... bo było wyjątkowe ...

pomiędzy śniadaniem a obiadem miałam gości ... oj i to była uczta emocji i miłych wrażeń ... poznałam Anulę i jej męża ... fantastyczna para ... i mam nadzieję, że Paweł będzie częściej odwiedzał rodzinne strony a tym samym będziemy mogli spędzić razem jeszcze niejedno takie przedpołudnie ... czy popołudnie ...

Aniu i Pawle dziękujemy za tak miło spędzony czas ... było nam bardzo miło ...

zdjęć prawie nie ma bo nie było kiedy ... już żegnając się zrobiliśmy żeby plamy nie było ... a i tak jest bo miałam aparat na pocztówkę przestawiony i jakość fatalna ... wybaczcie

razem z Anulą wszedł na taras pierwszy wrzos ... w pięknej doniczce ... od kiedy wyszli liczba możliwych ustawień i kompozycji ... ogromna ... na stole ... wkokosiła się na półeczkę i jest ok ... przy pniu tez jest ok ... dziękuję Anulka ... ...

Ale miałyście fajne spotkanie !!!! Anula jest super !! A ja mogę tylko patrzec jak Ania mówi, bo jest taka sympatyczna i ma takie piękne oczy, że hipnotyzuje słuchacza I roztacza takie ciepło, ze aż człowiek czuje się zaczarowany!!
Ale powiem Ci Iza, ze nade wszystko zakochałam się w półeczce i pudełku.
Najwazniejsze jednak to mówię - szacun - wyglądasz na zdjeciu klasa!!!! Prawie Cię nie poznałam Nowa fryzura???
O wnętrzu nie wspomnę bo jest super, klimatyczne. Masz talent i dar otaczania się pięknem

Ogród Magdalenka 20:41, 02 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Madżenko - chyba by takiego efektu nie było...Ale taka ramka oparta o schód tarasu - byłaby już efektowna

Cośmuszę wykombinować, o bardzo lubie rojniki i nie chciałabym ich w domu przechowywać....
Chyba, ze znajdę fajną donicę....
Ogród Magdalenka 20:41, 02 wrz 2012

Do góry
Madziu a te rajskie jabłonki u B takie sobie. Ale myślę, ze warto kupić, dobrego nawozu na jesień im podrzucić i pielęgnować, może w przyszłym roku mocniej obrodzi jabłuszkami
Natomiast miały takie długie witki, ze nadawałyby się na topiary Może na drugiej ścianie je rozciągniesz
Ogród Magdalenka 20:39, 02 wrz 2012

Do góry
Cudowny ten obraz z rojnika. A gdybym sobie taką ramę w ziemię wkopała??
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:34, 02 wrz 2012

Do góry
noemi napisał(a)

z trzmielinami to strzał w dziesiątkę ... trzy słoneczka , ładnie je nazwałaś .... dekoracja przed wejściem też super .... coś czuję , że Botanik to nowe odkrycie .... rajskie jabłonie 200cm po 60 zł i są wszystkie odmiany

Madzia a cerxy po 3 zeta widziałaś Moje kule bukszpanowe nowe spódniczki dostaną Ceny ma baaardzo dobre.
A widziałaś horti grandiflory??? Za włosy musiałam się wyciągać, bo nie mam gdzie posadzić
Ale rewolucję u teściowej pod koniec wrzesnia planuję to może ze dwie kupię

No właśnie jeszcze nie widziałam ... na razie telefonicznie tylko z Panem rozmawiałam .... mus w tygodniu tam podjechać ....

Powiedz co szukasz, bo ja jutro tam będę to się dokładnie rozejrzę. Carexy musowo kupić, bo po minimum 7 zł widziałam, w promocji u Surownińskiego wiosną marne po 5 zł kupiłam, a tu całkiem ładne po 3-5 zł
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:33, 02 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
Konstancja powiedziałą, a raczej napsiała wszystko to co mi się do ust cisnęło.... pozamiatane..... ach .. nie napisała, że o zachodzie słońca ogród wydaje się większy...

Aniu o lekkim zmierzchu najbardziej mój ogród lubię Bo taki soczyście zielony jest Może jak założę nawadnianie przez cały dzień taki soczysty będzie.....???
A maciupeńki jest i wcale mnie to nie martwi.... Bo dzisiaj to chyba trzy wiaderka chwaściorów wyrwałam
Mama mnie przez telefon opiórkała, ze niedziela i nie wolno pracować A ja przkekonywałam mamę, ze praca to grzech a hobby to czysta przyjemność i nie praca
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:30, 02 wrz 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
no proszę ... nie mówiłam ...

Iza obiecał że jutro wykopie
Musi bo od wtorku zaczynamy kłaść nawadnianie i nie chcę już potem kopać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies