Witaj Haneczko,od świąt caly czas działeczka prawie od rana do wieczora ,wykorzystywalismy dobrą aurę i tyle zrobilismy że ho ho orzecha wyrwalismy,prąd podłaczyliśmy do domku,plac dla dzieci zrownany,trawa posiana,troszku warzywnik ogarnelam i posadzilam marchew i pore,wracalam do domu i juz na nic sił nie mialam
dopingował nam
Też mam białe krokusy (ale tylko trzy na krzyż) w runiance z tym, że w żwirku.
Z jedną małą różnicą, że runianka u mnie licha taka jakaś rzadka i bez wigoru, wyblakła Co zrobić żeby się bardziej zazieleniła?
Jak ja chciałabym mieć takie miejsce w pobliżu
Asiu
Jestem w trakcie nadrabiania - zakątek brzozowy bardzo klimatyczny jarzmianka u mnie podobne stadium, zawilce też nie ruszyły
Oglądam/czytam dalej
No ja się nie śmieje!
Masz rację i u mnie większość bylin albo z wysiewu, albo darowanych. W sumie do tej pory nie wiedziałam jak rabaty poprowadzić. Strasznie się miotałam, dopiero na jesieni wymyśliłam koncepcję, że w połowie pola poprowadzę rabaty poprzeczne, które podzielą przestrzeń.... ale to dopiero jesienią.
Miałam porozkładane tam pudła tekturowe, ale trawa wcale nie wygniła
Pole na środku zdjęcia -to moje... mówię Ci że pusto
Weekend minął w oka mgnieniu za szybko. Sobota bardzo pracowita w ogrodzie róże prawie posadzone zostały tylko Maria Theresia ale one do donicy idą będę czekały na przedogródek. Wczoraj w końcu kupiliśmy kostkę na taras i chodnik jak już byłam CH to i wpadła róża Chopin i Sylvia było dużo róż ale bezimiennych a mi zależy na konkretach a konkretnie jeszcze na Eden Rose
magnolia już posypana i podlana już nie mogę się doczekać kwitnienia
w sobotę pracowałam na rabatą w tej chwili to większość róż ale i zimozielone się pojawi i krzewy i byliny tak sobie myżlę,że Chpinowi sam do towarzystwa derenia o zielono białych liściach
lewa strona mi się podoba, a te dwie małe kropki za trzema kosodrzewinami to co?
z prawej hmm bergenia nie zasłoni ciemierników, tak pytam bo moja bergenia jak się rozrosła to blisko pół metra miała wysokości.
co do środka to przekonania nie mam do tej FC, ale swojej daje szansę w tym roku