Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 16:02, 01 maj 2016

MirellaB napisał(a)
Paula więcej zdjęć poproszę Piękne fotki robisz

Mój klon palmowy wygląda jak Twój i myślałam, że on marnieje, ale on chyba tak wygląda i zaczną się listki prostować prawda?

Mirellka z tego co widziałam, większość klonów ma właśnie teraz takie listki, nie wiem, czy to sprawka tych przymrozków co były, czy tak o tej porze mają tak wyglądać.
paulina_ns 16:15, 01 maj 2016

MirellaB napisał(a)

Paulinka jak panowie robili rabatę w przedogródku to przez przypadek tego kwiatka skasowali. Dobrze, że mi tym zdjęciem o nich przypomniałaś chyba dokupię

Mirellka koniecznie, bardzo ładne są, ja kupiłam białe, a jeszcze były różowe.
paulina_ns 16:20, 01 maj 2016

Katarzyna13 napisał(a)
Wczoraj byłam w szkółce i widziałam kilka dorodnych egzemplarzy klonów. Duże na ok 1.5 metra. Wszystkie liście miały opadniete jakby wiedły. Sądząc po rozmiarach myślę że to stan przejściowy. I klony ładnie odbiją jak poczują słoneczko. Tak więc Mirelko głowa do góry.

Dokładnie Kasiu, klony są dosyć wrażliwe na mrozy, więc wydaje mi się,że w większości listki mogło przemrozic, ale powinny ładnie odbić. Ja dzisiaj zastanawiałam się nad żółtym, ale w końcu zrezygnowałam, potrzebuję coś żółtego i waham się właśnie między klonem, a wiaz holenderski ' Wredei '
paulina_ns 16:22, 01 maj 2016

Filemon24 napisał(a)
u mnie bardzo pochmurnie dzisiaj aż sie wychodzić nie chce z domu

U nas rano pięknie świeciło słońce, teraz też pochmurno i w dodatku wietrznie. Ciekawa jestem jak jutro będzie.
Katarzyna13 16:34, 01 maj 2016

Wiąz holenderski ma piękne młode listki w odcieniu żółtym. Później trochę zmienia się na zielony i wolno rośnie. A mimo to nie sposób koło niego przejść obojętnie.

paulina_ns 16:47, 01 maj 2016

Katarzyna13 napisał(a)
Wiąz holenderski ma piękne młode listki w odcieniu żółtym. Później trochę zmienia się na zielony i wolno rośnie. A mimo to nie sposób koło niego przejść obojętnie.

Coś mi się zdjęcie wyświetlić nie chce właśnie czytałam trochę na jego temat i jedynie nad czym się zastanawiam, to czy da radę w pełnym słońcu, bo ponoć może go przypalac, a u mnie cienia jak na lekarstwo.
Marzenaka 22:25, 01 maj 2016

Ładne kwiatuszki kupiłaś. Podziwiam twój zapał do pracy w tym stanie. Jakiego masz klona? Pamiętasz nazwę? Mój eM bardzo na niego choruje a wkrótce ma urodziny, wiec może mu klona kupię. Wiązy holenderskie bardzo mi się podobają, kto wie, czy kiedyś sobie nie kupię. Tylko u mnie też mnóstwo słońca w ogrodzie.
paulina_ns 09:20, 03 maj 2016

Marzenaka napisał(a)
Ładne kwiatuszki kupiłaś. Podziwiam twój zapał do pracy w tym stanie. Jakiego masz klona? Pamiętasz nazwę? Mój eM bardzo na niego choruje a wkrótce ma urodziny, wiec może mu klona kupię. Wiązy holenderskie bardzo mi się podobają, kto wie, czy kiedyś sobie nie kupię. Tylko u mnie też mnóstwo słońca w ogrodzie.

Marzenka odpisałam, ale wcielo mi posta. Klona mam odmiany ' atropurpureum ', kusi mnie jeszcze żółta odmiana, ale to pomalutku Lecę zerknąć co u Ciebie się dzieje, bo ja póki co odpoczywam
L00zak 09:39, 03 maj 2016

Coś fotek nie widać….
Marzenaka 11:15, 03 maj 2016

Paulina priv ci wysłałam.